ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν καταστήματα στο κέντρο του Βόλου

αναζητούν-καταστήματα-στο-κέντρο-του-842528

Αυξημένη ζήτηση με δεκάδες επιχειρήσεις να μετακινούνται κοντά στην Ερμού, στην προσπάθεια να τονώσουν τους τζίρους

Νέα δεδομένα και τάσεις στην τοπική αγορά, με αρκετούς εμπόρους, που δραστηριοποιούνται εκτός κέντρου, να αναζητούν καταστήματα κοντά στον κεντρικό πυρήνα και τους παράπλευρους δρόμους. Η τάση παρατηρείται την τελευταία τριετία, αλλάζοντας τον χάρτη της τοπικής αγοράς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Επειδή έχουν υποχωρήσει τα ενοίκια, σε σύγκριση με τα δεδομένα που ίσχυαν προ κρίσης, διανύουμε περίοδο εκλογίκευσης των τιμών. Είναι λογικό επαγγελματίες που βρισκόντουσαν στις παρυφές του κέντρου, να έχουν πλέον τη δυνατότητα να κατέβουν λίγο πιο κεντρικά» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate.

Περιγράφοντας τη νέα τάση που είναι πλέον εμφανής, ανέφερε ότι καταστήματα που βρίσκονται, για παράδειγμα, στο ύψος της Κωνσταντά και ενδεχομένως ψηλότερα, μετακινούνται προς το εμπορικό κέντρο, την Ερμού και τους κάθετους δρόμους. Αξίζει να αναφερθεί ότι με την έναρξη της κρίσης παρατηρήθηκε το ακριβώς αντίθετο φαινόμενο, επιχειρήσεις να μετακινούνται, δηλαδή από κεντρικά, προς περιφερειακά σημεία, στην προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Πολλά άλλαξαν σε διάστημα δέκα χρόνων, με επιχειρήσεις να οδηγούνται σε λουκέτο ή καινούργιες να ανοίγουν, με την εμπορική δραστηριότητα να παραμένει, ωστόσο, στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος.

«Ακόμη υπάρχουν κάποια διαθέσιμα μαγαζιά στο κέντρο. Η τάση της μετακίνησης προς το κέντρο ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια, γιατί εκλογικεύτηκαν οι τιμές των ενοικίων. Η αρχή έγινε από τις επαγγελματικές στέγες τύπου ιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια κλπ, φροντιστήρια, που κατεβήκαν σε ισόγεια και τώρα αρχίζει να εξαπλώνεται και στα μαγαζιά. Κάποιος που είχε το μαγαζί λίγο πιο έξω από το κέντρο, θεωρεί ότι τώρα που έχουν κατέβει λίγο στα ενοίκια του κέντρου, μπορεί να κάνει και αυτός την υπέρβασή του, να δοκιμάσει, γιατί η ιστορία απέδειξε ότι μόνο το αυστηρά κέντρο δουλεύει», σημείωσε η κ. Σκούρτη.

Εμπορικοί δρόμοι που προτιμώνται πέραν της Ερμού, είναι η Καρτάλη, η Ιωλκού, η Γκλαβάνη, η Σπυρίδη, η Τοπάλη, η Αντωνοπούλου, η Ιάσονος, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο. Στο μεταξύ, η ενημερωτική ταμπέλα «μεταφερόμαστε», αναρτάται πλέον σε δεκάδες προθήκες καταστημάτων, με τη νέα τάση που διαμορφώνεται, να χαρακτηρίζει το νέο χάρτη της τοπικής αγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου