ΤΟΠΙΚΑ

Νέο έγκλημα με το νερό στην Κάρλα

νέο-έγκλημα-με-το-νερό-στην-κάρλα-851206

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει εκατοντάδες αγρότες της Μαγνησίας στην περιοχή της Κάρλας, καθώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πενταμελής έλλειψη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων και κυρίως της Περιφέρειας και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στην περιοχή του Πηνειού και της Κάρλας, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντά τους…
Πιο συγκεκριμένα από τις πρώτες απογευματινές ώρες της περασμένης Κυριακής, ανήμερα του Πάσχα, χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, χύνονται άσκοπα, από την σήραγγα της Κάρλας στον Παγασητικό, καθώς οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ άνοιξαν το θυρόφραγμα μετά την υπερπλήρωση της Τ1 και σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν από τις πλημμύρες τα χωράφια στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Σωτήριο του Νομού Λάρισας.
Όπως υποστηρίζουν αγρότες της περιοχής, η υπερπλήρωση της Τ1 προήλθε από τις γεωτρήσεις του Πηνειού με τον ΤΟΕΒ του Πηνειού να μην ενημερώνει σχετικά τον ΤΟΕΒ Κάρλας. Οι μεγάλες ποσότητες του νερού είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκρατηθούν από την κατασκευή που με πρόχειρα μέσα επιχειρήθηκε να γίνεται η συγκέντρωση των νερών. Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι τα νερά αυτά μετά την υπερπλήρωση της Τ1 και της Τ2 θα έπρεπε να χύνονται στον ταμιευτήρα της Κάρλας, αν και οι υπεύθυνοι του έργου επανασύστασης της πρώην λίμνης τους ενημέρωσαν ότι λόγω των αργιών του Πάσχα δεν μπορούσε να βρεθεί ο αρμόδιος για να βάλει μπροστά τα αντλιοστάσια και να παροχετεύσει τα νερά στον ταμιευτήρα!!!!
Οι ποσότητες του νερού που χάθηκαν είναι ανυπολόγιστες. Είναι χαρακτηριστικό πως από προχθές Δευτέρα, κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή της Νεάπολης, επιδίδονται με καλάμια στο… ψάρεμα στις όχθες του χειμάρρου, λίγες μόλις δεκάδες μέτρα από την απόληξή τους στον Παγασητικό.
Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εδώ και εβδομάδες έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει πίστωση ύψους 20.000 ευρώ για την επιδιόρθωση του θυροφράγματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι τώρα το παραμικρό, μολονότι τις επόμενες μέρες οι αγρότες αρχίζουν την σπορά του βαμβακιού για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου