LIFE STYLE

Πάσχα επωνύμων στη Μαγνησία

πάσχα-επωνύμων-στη-μαγνησία-917997

Στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, λόγω Πάσχα, προσφέροντας πεδίο αναψυχής σε αρκετούς αστέρες του δημόσιου βίου. Η άνευ προηγουμένου κοσμοσυρροή των επισκεπτών στο νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, μεταφράζεται, ειδικότερα, σε 3.000 και πλέον προσκυνητές οι οποίοι κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Μεταξύ των διάσημων επισκεπτών της Σκιάθου καταγράφονται τα ονόματα της Στέλλας Κονιτοπούλου και των μελών της οικογένειάς της, του Προέδρου του ΕΟΤ Δημήτρη Λαμπαδάριου, της Γερμανίδας Ευρωβουλευτού κ. Ρότε, της Χριστίνας Μαραγκόζη και πολλών ακόμη εκπροσώπων του δημόσιου βίου, οι οποίοι έσπευσαν με περισσή κατάνυξη να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες που τελέστηκαν στο Μοναστήρι. Οπως αναφέρει μάλιστα ο ηγούμενος της Μονής π. Αγγελος “για πρώτη φορά, στην μέχρι τώρα ιερατική μου δράση, είδα τόσο μεγάλο πλήθος προσκυνητών στο Μοναστήρι της Παναγίας”. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των διάσημων επισκεπτών του Πάσχα, συγκαταλέγεται και το όνομα του τηλεοπτικού “Αλέξη Μαντά”, κατά κόσμο Ανθιμου Ανανιάδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην “Μαρία την άσχημη”. Ο νεαρός ηθοποιός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, “φιλοξενήθηκε” σε πολυτελή βίλα της Σκιάθου κι έγινε αποδέκτης θερμών εκδηλώσεων από τις νεαρές θαυμάστριές του, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του. Η Πασχαλινή κοσμοσυρροή, είναι, κατά τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, πολύ ενθαρρυντικό προοίμιο της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία διαγράφεται με φωτεινά χρώματα στον ορίζοντα.

Πολύ ικανοποιητική είναι, παράλληλα, η κίνηση που σημειώθηκε σε όλο το εύρος των Βορείων Σποράδων, συμπεριλαμβανομένης της Σκοπέλου, η οποία αποτέλεσε πόλο έλξης για δεκάδες επισκέπτες. Οπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης “παρά τις δυσοίωνες, αρχικά, προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο καιρός εξελίχθηκε ομαλά για τους πολυπληθείς φίλους της Σκοπέλου, οι οποίοι επισκέφτηκαν το νησί, για μια ακόμη χρονιά”. Ο κ. Βασιλούδης εκτιμά ότι η κίνηση της Πασχαλινής περιόδου είναι “ενδεικτική της φετινής τουριστικής περιόδου” με δεδομένη την δημιουργία ακτοπλοϊκών διαύλων επικοινωνίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε αίτημα ετών. Ουκ ολίγοι επισκέπτες επέλεξαν, παράλληλα και την Αλόννησο, ως τόπο Πασχαλινών διακοπών, κυρίως δε όσοι διαθέτουν ιδιόκτητα οικήματα, γεγονός που μπορεί να εκληφθεί ως “προάγγελος θετικής εξέλιξης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου” σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Αλοννήσου, Παναγιώτη Βλάϊκου.

Στην χερσαία Μαγνησία

Εξόχως ενθαρρυντική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η εορταστική κίνηση και στην χερσαία Μαγνησία, που επίσης προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών διάσημων επισκεπτών.

Ως ενδεικτική καταγράφεται στο σημείο αυτό, η παρουσία των Αντώνη Ρέμου-Ζέτας Μακρυπούλια, Σάκη Ρουβά-Κάτιας Ζυγούλη, οι οποίοι λάμπρυναν την περιοχή των Μηλεών σε όλη την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Το “παρών” έδωσαν επίσης η Τάνια Τσανακλίδου, η Βάσια Τριφύλλη και άλλοι εγχώριοι αστέρες, μεταξύ των οποίων καταγράφεται και η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, η πληθωρική “Ζουμπουλία” του τηλεοπτικού “Παρά πέντε”, η οποία έστρεψε, επίσης, προς την κατεύθυνση του βουνού των Κενταύρων, το ενδιαφέρον της. Οπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας “η πληρότητα των καταλυμάτων της περιοχής, είναι εντυπωσιακή και πολύ ενθαρρυντική σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο. Οι επισκέπτες, συνεχίζει ο κ. Αρέθας, περιηγήθηκαν στα μουσεία και τις φυσικές καλλονές της περιοχής, γεύτηκαν τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και έμειναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία των διάσημων επισκεπτών στην περιοχή μας, γεγονός που αναμφίβολα συμβάλει αποφασιστικά στην προβολή της αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος” καταλήγει. Με ανάλογα χρώματα περιγράφει την τουριστική κίνηση των ημερών και ο δήμαρχος Πορταριάς, Βασίλης Κοντορίζος, κάνοντας λόγο για “πολύ ικανοποιητική κίνηση” που ενισχύθηκε δεόντως από τις καλές καιρικές συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου