ΤΟΠΙΚΑ

Αδελφοποίηση του Δήμου Μηλεών με γαλλική πόλη

αδελφοποίηση-του-δήμου-μηλεών-με-γαλλ-851206

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στις Μηλιές και την Πελισάννη. Μία αδελφοποίηση που συμβολίζει την δυνατή επιθυμία των δύο πλευρών για μία ενωμένη Ευρώπη.
Η 31η Μαρτίου θα μείνει χωρίς αμφιβολία μία ιστορική ημερομηνία για τον Δήμο Μηλεών. Ο Δήμος Μηλεών απέκτησε έναν αδελφό Δήμο, αυτόν της Πελισσάνης, ο οποίος βρίσκεται στο Νότο της Γαλλίας στη περιοχή της Προβηγκίας.
Στο Δημαρχείο της Πελισσάνης ο Δήμαρχος Pascal Montecot και η Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού Marie-Paul Pelletier, υποδέχθηκαν την ελληνική αντιπροσωπία.
Ανταλλαγές ευχών
Όπως επιτάσσει το τυπικό της διαδικασίας της αδελφοποίησης, οι δύο πόλεις αντάλλαξαν όρκους και ευχές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πελισάννης.
Η αντιπροσωπία είχε από την πρώτη στιγμή της άφιξής στης στην Γαλλική πόλη ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Οι επισκέψεις μας ενθουσίασαν, και είμαστε ευγνώμονες από την φιλοξενία και την ομορφιά της περιοχής.
Μετά την διαδικασία της αδελφοποίησης (γάμο όπως αποκαλείται στη γαλλική γλώσσα) και την ανταλλαγή δώρων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πλακέτας αδελφοποίησης στην είσοδο της πόλης και η ανακήρυξη της κας Ιωάννας Τσιμούρα, αρχηγού της αποστολής, σε «Ιππότη της Ελιάς» από το Συμβούλιο των «Ιπποτών της Ελιάς».
Η τελετή ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα αποτελούμενο από παραδοσιακά Προβηγκιακά πιάτα και με την υπόκρουση Προβηγκιακής και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Θερμά συγχαρητήρια στον κο Δημήτριο Βόντζο κάτοικο της Πελισσάνης, με καταγωγή από τις όμορφες Μηλιές, Πρόεδρο του συλλόγου αδελφοποίησης της Πελισσάννης, καθώς και σε όλους, Έλληνες και Γάλλους που δούλεψαν με ζήλο για την πραγματοποίηση αυτής της ένωσης των δύο πόλεων.
Ο Δήμαρχος των Μηλεών κος Απόστολος Αρέθας δήλωσε μετά την ενημέρωση που είχε από την ελληνική αποστολή τα εξής: «Φιλία, αλληλοβοήθεια και αδελφοσύνη είναι οι τρεις λέξεις που πρέπει να διέπουν και να αποτελούν την ουσία αυτής της αδελφοποίησης. Θα καταβάλουμε και εμείς κάθε δυνατή προσπάθεια στην ανοικοδόμηση μιας Ευρώπης δυνατής, ενωμένης και εύφορης.
Τέλος ο Δήμος Μηλεών θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Δήμου ότι θα εγκαινιάσει μία γραμμή επικοινωνίας μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ώστε να κάνει γνωστές όλες εκείνες τις πτυχές της αδελφοποίησης και να μεταδώσει όσα θετικά μπορεί αυτή η αδελφοποίηση να επιφέρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου