ΤΟΠΙΚΑ

Πιέζουν ασφυκτικά για ανασχηματισμό

πιέζουν-ασφυκτικά-για-ανασχηματισμό-851206

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό, προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε για την κυβέρνηση από την υπόθεση των ομολόγων, φέρεται να δέχεται ο πρωθυπουργός
Καθοριστική για την απόφαση που θα λάβει ο Κώστας Καραμανλής εκτιμάται ότι θα είναι η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, ο οποίος επιστρέφει από το πολυήμερο ταξίδι του στην Αυστραλία σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να προχωρήσει σε θεσμικές πρωτοβουλίες και όχι σε πυροτεχνήματα τύπου ανασχηματισμού, ωστόσο το κλίμα φαίνεται πως είναι αρκετά πιεστικό.
Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι η παρότρυνση που άκουσε ο Κ.Καραμανλής έξω από το νομαρχιακό μέγαρο Ιωαννίνων το Μ.Σάββατο από οπαδούς της ΝΔ: «Πρόεδρε, διώξε τα λαμόγια», ενώ σχεδόν στο σύνολό τους οι βουλευτές της ΝΔ βρέθηκαν σε θέση απολογούμενου κατά την επίσκεψή τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, τις ημέρες του Πάσχα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του μετά την Κυριακή του Θωμά.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και κατά πόσο αισθάνεται σίγουρος στη θέση του, ο υπουργός
Σχετικά, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος τόνισε ότι «οι υπουργοί πρέπει να αισθάνονται πάντα πρόσκαιροι».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την παρότρυνση που άκουσε ο πρωθυπουργός στα Ιωάννινα από οπαδούς της ΝΔ, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Ο κόσμος είναι ελεύθερος να λέει στον πρωθυπουργό εκείνο το οποίο κρίνει. Και αυτό δείχνει έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι μαζί με τον κόσμο και ακούει τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, δεν θα γίνω εγώ κριτής κανενός για αυτά τα οποία λέει».
Τα σενάρια περί ανασχηματισμού σχολίασε, εν τω μεταξύ, η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ.Δαμανάκη, τονίζοντας: «Η υπόθεση των ομολόγων είχε κεντρική διεύθυνση. Είχε εμπνευστή, ενορχηστρωτή και μαέστρο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεμπλέξει ρίχνοντας τις ευθύνες παρακάτω ή χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά κόλπα.
»Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις ευθύνες των υπουργών του και κυρίως δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις δικές του ευθύνες».
ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΑπό την πλευρά του ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των ομολόγων, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμα και βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη κυβερνητική επιχείρηση απόκρυψης στοιχείων και συσκότισης των δεδομένων. Μια επιχείρηση κάλυψης και συγκάλυψης».
«Τα ερωτήματα προς τους κ. Αλογοσκούφη και Τσιτουρίδη είναι αμείλικτα» επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος, αφού παρέθεσε σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση, κατέληξε: «Ο κ. Καραμανλής ήρθε στην εξουσία με σημαία τη διαφάνεια. Στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων κυριαρχούν η απόκρυψη και το σκότος. Περιμένουμε υπεύθυνες, πλήρεις και σαφείς απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου