ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφουν οι κάδοι σε Ιάσονος – Δημητριάδος

επιστρέφουν-οι-κάδοι-σε-ιάσονος-δημ-606267

Μαζί έρχεται συνεργείο για την τακτική απολύμανσή τους – Νέους κάδους προϋπολογισμού 50.000 ευρώ θα πάρει η Υπηρεσία Καθαριότητας

Καθαριότητα… plan B στο κέντρο του Βόλου. Οι κάδοι απορριμμάτων ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις οδούς Ιάσονος – Δημητριάδος, απ’ όπου απομακρύνθηκαν την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και εφαρμόζεται το πρόγραμμα αποκομιδής «πόρτα – πόρτα». Η μη ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών στην τήρηση του προγράμματος, αναγκάζει τη δημοτική αρχή να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, ταυτόχρονα όμως προετοιμάζεται συνεργείο που θα φροντίζει συχνά – πυκνά για την απολύμανσή τους, προκειμένου να μην αναδύεται δυσοσμία ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρόγραμμα «πόρτα – πόρτα» που εφαρμόζεται τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες για την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν έχει γίνει αποδεκτό από μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος.

Από την 1η Δεκεμβρίου οπότε και αποσύρθηκαν οι κάδοι, σακούλες με απορρίμματα εναποτίθενται σε πεζοδρόμια και δρόμους δημιουργώντας προβλήματα δημόσιας υγείας και αισθητικής στο κέντρο της πόλης. Οι αντιδράσεις από πολίτες δεν λείπουν. Ζητούν την επιστροφή των κάδων και έχουν οργανωθεί και μέσω Facebook. Ταυτόχρονα δημιουργούνται παρενέργειες και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως στην εμπορική αγορά, όπου καλαθάκια αχρήστων χρησιμεύουν πλέον ως… ξέχειλοι από σακούλες σκουπιδιών κάδοι απορριμμάτων.

Προ ημερών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ακύρωσε τα πρόστιμα για το «πόρτα – πόρτα», αφαιρώντας από το Δήμο Βόλου και το τελευταίο «όπλο» που είχε για τη συμμόρφωση των πολιτών. «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι υπηρεσία της πλάκας. Δεν την αναγνωρίζω. Δεν θα επιβάλλαμε πρόστιμα στους πολίτες. Στόχος μας ήταν να συνεργαστούν οι δημότες. Αν θέλουν τους κάδους θα επιστρέψουν», σχολίασε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Οπως ανέφερε εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης υπόγειων κάδων απορριμμάτων, ωστόσο πρόβλημα συνιστούν τα δίκτυα που βρίσκονται στο υπέδαφος. Σε περίπτωση πάντως που επιστρέψουν οι συμβατικοί κάδοι, μαζί θα ενεργοποιηθεί και συνεργείο για την τακτική απολύμανσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην περίοδο του Πάσχα, πιθανότατα Μ. Δευτέρα, θα τοποθετηθεί και ο πρώτος ρομποτικός κάδος απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Κονταράτου και Ογλ, προκειμένου να δοκιμαστεί για τρεις μήνες.

Κάδοι 50.000 ευρώ

Στο μεταξύ πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων ετοιμάζεται να προκηρύξει ο Δήμος Βόλου. Το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα. Η Υπηρεσία Καθαριότητας συνέταξε μελέτη προϋπολογισμού 49.790,40 ευρώ για την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων που θα αντικαταστήσουν κατεστραμμένους κάδους σε σημεία της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου