ΤΟΠΙΚΑ

Πεντακόσιες γυναίκες της προσφοράς

πεντακόσιες-γυναίκες-της-προσφοράς-118577

Διακονούν τα Σπίτια Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας όπου σιτίζονται 2.000 άποροι

Παρουσία 500 και πλέον εθελοντριών, που στελεχώνουν το Κέντρο Σίτισης «Δος Ημίν Σήμερον» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και τα Σπίτια Γαλήνης των ενοριών της Τοπικής μας Εκκλησίας, τελέστηκε χθές στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της λειτουργίας τους.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας προς όλους.

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ιερότητα του συγκεκριμένου έργου, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό καθήκον που θα μπορούσε να το κάνει ο υπάλληλος μιας υπηρεσίας, αλλά είναι ο Χριστός που το κάνει. Αυτό πρέπει να νιώσουν οι τρόφιμοι, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Εν ονόματι του Χριστού επιτελούμε το έργο αυτό. Δεν είναι δική μας επιδίωξη και κατόρθωμα. Όχι. Όποιος το μετρήσει αυτό θα έχει κάνει λάθος και πρώτος εγώ. Όποιος δεν νιώθει ότι είμαστε απλώς εργάτες Χριστού, που τη δική Του εντολή εκτελούμε και το δικό Του έργο επιτελούμε και αν αυτοί και στους οποίους προσφέρουμε δεν δουν εκεί τον Εσταυρωμένο Χριστό, τότε το έργο μας δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και τους Κληρικούς που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και του συντονισμού των Σπιτιών Γαλήνης, τα οποία προσφέρουν περίπου 2.000 μερίδες φαγητού την ημέρα, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων της εποχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου