ΤΟΠΙΚΑ

Επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας

επαναλαμβανόμενες-απεργίες-και-στάσ-135321

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα και τρίωρες στάσεις εργασίας αύριο Πέμπτη απαντούν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ στην εκ περιτροπής εργασία.

Οι τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στο τέλος κάθε βάρδιας ενώ αναμένεται και νέα γενική συνέλευση του προσωπικού όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών με κυρίαρχο αίτημα να ανακληθεί η απόφαση για την εκ περιτροπής εργασία.

Παράλληλα ήδη έχουν αποφασίσει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ζητήσουν την ακύρωση του μέτρου απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΙΜΑΝΤΑ στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας που ξεκίνησε από την Δευτέρα 1η του Σεπτέμβρη.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ελήφθη σε συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων όπου αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι σε συνδυασμό με την επιμονή της εταιρείας να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου.

Η Διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. – ΣΥΡΜΑ, που εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, επικαλείται μείωση παραγγελιών το τελευταίο διάστημα προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης στην οποία εκτός από το σωματείο αντιτίθεται το ΕΚΒ και η Ομοσπονδία εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες που κατήγγειλαν την εταιρεία ότι με άλλοθι τη μείωση παραγγελιών επιχειρεί να μετακυλήσει το κόστος στους εργαζόμενους που μάλιστα προκειμένου να αποφευχθεί η διατάραξη της εργασιακής ειρήνης κατέθεσαν και εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές.

Η εκ περιτροπής εργασία θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο στον ΙΜΑΝΤΑ ενώ δεν θα εφαρμοστεί προς το παρόν στη δεύτερη μονάδα της εταιρείας το ΣΥΡΜΑ όπου η διεύθυνση σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να ξεκινήσει διαβούλευση προκειμένου να εφαρμοστεί πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων.

Η ρύθμιση για τους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ περιλαμβάνει απασχόληση μειωμένη σε ημέρες αλλά και αποδοχές που θα φτάσουν στο 25% δηλαδή στην απώλεια ενός ολόκληρου μισθού.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την μονομερή επιβολή, από την μεριά της εργοδοσίας, στον ΙΜΑΣ (θυγατρική της γερμανικής CONTINENTAL) εκ περιτροπής εργασία από 1 Σεπτέμβρη μέχρι τέλους του χρόνου με δικαιολογία περί μείωσης των παραγγελιών και καλεί τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους, τα κλαδικά και εργοστασιακά σωματεία της περιοχής μας να στηρίξουν τους εργάτες στον ΙΜΑΣ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου