ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση από το «Ποτάμι» ~ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

συγκέντρωση-από-το-ποτάμι-την-ερχομ-358846

Με ομιλία του Δημήτρη Κουρέτα, υποψηφίου ευρωβουλευτή στο Δημαρχείο Βόλου

Συνάντηση με τους φίλους του κόμματος «Το Ποτάμι» θα έχει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Κουρέτας, στο Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου.

Ο Δημήτρης Κουρέτας θα αναφερθεί, ως κεντρικός ομιλητής στην πολιτική δράση του νέου κινήματος «Το ποτάμι» αλλά και στους στόχους του για την υποψηφιότητα του στην Ευρωβουλή. Είναι γνωστός στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα καθώς έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και στους Θεσσαλούς πολίτες, από την δραστηριότητά του ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Η πολιτική του τοποθέτηση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης.

Εχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά. Είναι εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε. στην τεχνολογική πλατφόρμα «Food for life» για την περίοδο 2007-2013. Εχει λάβει μέρος σε δεκάδες μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους τρεξίματος και κολύμβησης. Το 2007 κολύμπησε τον διεθνή διάπλου της λίμνης Τριχωνίδας 16 χιλιόμετρα. Είναι παντρεμένος με την Χαριτίνη Νέπκα, ιατρό κυτταρολόγο, μαραθωνοδρόμο και μία κόρη την Αναστασία, φοιτήτρια ιατρικής και παίκτρια υδατοσφαίρισης στον Ναυτικό Ομιλο Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου