ΤΟΠΙΚΑ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Ο Βόλος αλλάζει σελίδα

αχιλλεασ-μπεοσ-ο-βόλος-αλλάζει-σελίδα-358856

«Η απάντηση των πολιτών θα είναι συντριπτική στους υβριστές, την αδράνεια και τους επαγγελματίες πολιτικούς» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με την «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»

«Ηρθε επιτέλους η ώρα ο Βόλος να αλλάξει σελίδα. Η πόλη να απαλλαγεί από τους επαγγελματίες πολιτικούς. που επί σειρά ετών κατέστρεφαν την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας, αφού ο τρόπος που λειτούργησαν μέχρι σήμερα ήταν υποτακτικός, απέναντι στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, εξυπηρετώντας μόνο κομματικά και ρουσφετολογικά συμφέροντα».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μία μέρα πριν από την κρίσιμη αυριανή εκλογική αναμέτρηση ο Αχιλλέας Μπέος επισημαίνει με βεβαιότητα ότι όσοι «έχυσαν λάσπη εναντίον του αύριο στην κάλπη θα πάρουν απάντηση που θα είναι συντριπτική», κάνει λόγο για «ανήθικες πρακτικές» ενώ αναφερόμενος στο συνδυασμό του, τονίζει ότι «πρόκειται για μια γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη, χωρίς καμιά κομματική στήριξη, χωρίς μηχανισμούς που έχει τη βούληση να αλλάξει τα πράγματα ώστε να ξεφύγει ο Βόλος από το τέλμα και την αδράνεια».

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης; Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της παράταξής σας και ποιες είναι πλέον οι προσδοκίες σας ως προς το αποτέλεσμα;

Πιστός στη λογική ότι το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού δεν θέλω να δηλώσω ικανοποιημένος. Υπήρχαν πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Ωστόσο θα ήμουν αχάριστος αν δεν εξέφραζα την βαθιά ευχαριστία μου σε φίλους και συνεργάτες για ένα πολύ δύσκολο αγώνα που δώσαμε μέχρι τώρα. Και που με τη βοήθεια του Θεού θα είναι τελικά και νικηφόρος. Όλα τα στοιχεία άλλωστε, κρυφά και φανερά, σε αυτήν την εκτίμηση συγκλίνουν

Πρέπει να υπογραμμίσω ότι εμείς ξεκινήσαμε από την αρχή. Συνδυασμός, πρόγραμμα, εκλογικός αγώνας. Είμαστε μια γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη, χωρίς καμιά κομματική στήριξη, χωρίς μηχανισμούς. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, με πολλούς νέους ανθρώπους, με μόνο συγκολλητικό, συνεκτικό στοιχείο την αγάπη για το Βόλο και τη βούληση να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα, να φύγουμε από το τέλμα και την αδράνεια.

Η αμφισβήτηση που δεχθήκατε τεράστια. Οι κατηγορίες επίσης βαριές. Τι απαντάτε;

Κοιτάξτε. Δεν μου φαίνεται περίεργο. Ειλικρινά. Γιατί ενόχλησα ένα ντόπιο, και όχι μόνο, κατεστημένο δεκαετιών, ένα σύστημα διαπλοκής με τερατώδεις ρίζες, που χρόνια τώρα απομυζεί τους κόπους, το μόχθο, τον ιδρώτα των κατοίκων αυτής της όμορφης πόλης, για ίδιον όφελος.

Ολοι αυτοί οι βολεμένοι επαγγελματίες της πολιτικής, οι δήθεν, όπως τους χαρακτηρίζω, ταράχτηκαν αντιμετωπίζοντας ένα φαινόμενο, όπως με ονόμασαν, που δεν τους φοβόταν, που ανοιχτά τους αμφισβητούσε και τους άφηνε, με επιχειρήματα, γυμνούς στα μάτια της κοινής γνώμης.

Αντέδρασαν λοιπόν σπασμωδικά, πανικόβλητα και με τρόπο που εν τέλει δεν άρμοζε στην εικόνα που ήθελαν οι ίδιοι να καλλιεργούν για τον εαυτό τους. Μορφωμένοι, πολιτισμένοι, υπεράνω, σωτήρες και τόσα άλλα γραφικά

Και έχυσαν ένα ποταμό λάσπης, ύβρεων και συκοφαντίας, όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά και στους συνεργάτες μου. Νομίζοντας ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάμψουν. Και το αστείο είναι ότι ακόμα και τώρα, ώρες πριν την κάλπη, δεν συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει στην κοινωνία και συνεχίζουν την ίδια ανήθικη πρακτική. Την απάντηση θα πάρουν αύριο στην κάλπη και θα είναι συντριπτική

Δώσατε ένα τμήμα του προγράμματός σας στη δημοσιότητα. Κι αυτό αμφισβητήθηκε ότι είναι φτωχό, χωρίς όραμα κλπ. Τι απαντάτε;

Η πικρή διαπίστωση ότι ένας ευλογημένος από το Θεό τόπος, όπως ο Βόλος μας, η πόλη μας, είχε καταδικαστεί στο τέλμα και την υπανάπτυξη από τους ίδιους τους ανθρώπους, που υποτίθεται ότι τάχθηκαν να τον υπηρετούν. Αυτόν και τους πολίτες του.

Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι μια πόλη όπως η δική μας, στερείται βασικών υποδομών. Πάσχει σε ζητήματα που αυτονόητα θα έπρεπε να είναι λυμένα για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη. Νερό, καθαριότητα, κυκλοφοριακό, αδέσποτα

Από εκεί λοιπόν ξεκινάμε, με μοναδική δέσμευση ότι μέσα στον πρώτο χρόνο της διοίκησής μας, θα δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, για να τα έχουμε λύσει.

Από εκεί και πέρα ξεκινάμε το μεγάλο σχεδιασμό και υλοποίηση του δεύτερου κομματιού του προγράμματός μας. Με την υλοποίηση έργων και δράσεων από το ΕΣΠΑ. Με ένα μεγάλο αγώνα για την προσέλκυση επενδύσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Με όλα αυτά που οι απερχόμενοι διαχειριστές δεν έκαναν, δεν προχώρησαν γιατί απλώς ήθελαν να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Αντίστοιχα της χαμηλής πνοής και μετρίων ικανοτήτων των πολιτικάντηδων, που έτσι θέλουν να χειραγωγούν και να εκμεταλλεύονται την πόλη και τους πολίτες.

Η αλλαγή λοιπόν αυτής της γκρίζας και μίζερης πραγματικότητας, είναι το κυρίαρχο στοιχείο του προγράμματος μας. Πάντα με εντιμότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οξύνατε την αντιπαράθεση με την αρχή Σκοτινιώτη, μπλοκάρατε πολλές πρωτοβουλίες και συγκρουστήκατε σφοδρά για την ΔΕΥΑΜΒ. Γιατί όλα αυτά; Επικοινωνιακή τακτική ή ζητήματα ουσίας σας οδήγησαν προς αυτή την πρακτική;

Συγκρούστηκα, και θα το κάνω πάντα, με πρόσωπα, νοοτροπίες, αντιλήψεις και συμπεριφορές, που λειτουργούν με κίνητρα ιδιοτέλειας, που είναι προς λάθος κατεύθυνση και σε κάθε περίπτωση αγνοούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών

Το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ είναι τεράστιο. Εμφανίζουν, δεν ξέρω τα ακριβή στοιχεία για υπάρχει μια συσκότιση, μια επιχείρηση μονοπωλιακού χαρακτήρα, σαν χρεοκοπημένη! Πώς να το δεχθείς αυτό.

Την ίδια ώρα, με τη μέθοδο του σαλαμιού, κομμάτι – κομμάτι, εκχωρούν ζωτικές λειτουργίες της σε ιδιώτες, αποσκοπώντας προδήλως στην ιδιωτικοποίησή της, προοπτική που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού θέλουμε και θα διατηρήσουμε τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα της.

Είναι κι άλλα. Τουλάχιστον περίεργα. Μέρες πριν τις εκλογές πάνε να δώσουν το διαγωνισμό για το Μουσείο της Αργούς. Να αναθέσουν μελέτες, απ ευθείας, για κυκλικούς κόμβους. Που η νέα Δημοτική Αρχή μπορεί να μην τους θέλει καν

Δείχνουν λοιπόν μια προκλητική συμπεριφορά, χαρακτηριζόμενη από ιδιοκτησιακή και αλαζονική αντίληψη. Που εύχομαι να είναι μόνο αυτή. Γιατί όλες οι συμβάσεις – να το ξέρουν αυτό – με ιδιώτες θα εξεταστούν ενδελεχώς.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες;

Να προσέξουν ιδιαίτερα για την επιλογή που θα κάνουν. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Και πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του νέου, του άφθαρτου και του δημιουργικού που εκπροσωπούμε εμείς. Και μιας πλαστής εικόνας, γεμάτης από ψέματα, παλινωδίες και υποκρισία, που καταδικάζει την πόλη και την κοινωνία σε απραξία και υποχώρηση, που αντιπροσωπεύει η απερχόμενη αρχή Σκοτινιώτη.

Να επιλέξουν ανθρώπους χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις. Πραγματικά αδέσμευτους και ανεξάρτητους που να παλεύουν μόνο για τα δίκαια αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Από εμάς αερολογίες και πομφόλυγες δεν πρόκειται να ακούσετε. Δεσμευόμαστε μόνο για ότι μπορούμε σίγουρα να υλοποιήσουμε. Θέλουμε να έχουμε σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τον πολίτη

Ηρθε επιτέλους η ώρα ο Βόλος να αλλάξει σελίδα. Η πόλη να απαλλαγεί από τους επαγγελματίες πολιτικούς. που επί σειρά ετών κατέστρεφαν την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας, αφού ο τρόπος που λειτούργησαν μέχρι σήμερα ήταν υποτακτικός, απέναντι στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, εξυπηρετώντας μόνο κομματικά και ρουσφετολογικά συμφέροντα.

Αυτός ο Βόλος δεν μας αξίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου