ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο το Ποτάμι

στο-βόλο-το-ποτάμι-337394

Αποκλειστικές δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Στο Βόλο βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης προχθές το μεσημέρι, συνομίλησε με πολίτες και απάντησε στις ερωτήσεις του, σε ανοιχτή εκδήλωση στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Τη συζήτηση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το «Ποτάμι» Δημήτρης Κουρέτας, Γιώργος Μπάλλας και Δημήτρης Δήμου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

«Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να κινείται σε ένα δεξιό λάθος και σε ένα αριστερό λάθος. Χρειάζεται να δώσει τη δύναμη σε ένα νέο κίνημα με νέους ανθρώπους», δήλωσε αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ακόμη σε ερώτησή μας για το εάν το Ποτάμι ήρθε για να κόψει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι έχει ακούσει και το σενάριο ότι κόβει ψήφους από τη ΝΔ, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ο καθένας ανάλογα με τον κόσμο στον οποίο ζει, έχει και τη δική του θεωρία συνωμοσίας».

Στην ομιλία του, στον Αγ. Κωνσταντίνο, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, ο ιδρυτής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση κάνοντας λόγο για το πρόβλημα της ανικανότητας των κυβερνώντων να ζεστάνουν τις μηχανές της οικονομίας. «Η Ελλάδα -εξήγησε- δεν παράγει όσα πρέπει. Η κοινωνία της Ευρώπης έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στη χώρα μας».

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει μια «δεύτερη πολιτική παρουσία» για να σωθεί και ότι χρειάζεται ρεαλισμό και επαναστατική ορμή από ανθρώπους που δεν έχουν φθαρεί. Σχετικά με το πολιτικό σκηνικό της χώρας σχολίασε ότι η υπόθεση των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει και ότι η κυβέρνηση που θα σώσει τη χώρα θα προέλθει από ευρύτερες δυνάμεις. Για την επομένη των ευρωεκλογών τόνισε ότι το Ποτάμι σε περίπτωση που λάβει μεγάλο ποσοστό –όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- θα καλέσει σε δημόσιο διάλογο όλα τα κόμματα και θα δώσει 20 συγκεκριμένες προτάσεις. «Εκεί θα φανεί ποιοι κοιτούν το δημόσιο και ποιοι τα ιδιωτικό τους συμφέρον», αναφέροντας ότι σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για μια πατριωτική προσπάθεια, αποκαλώντας τη «συνωμοσία του καλού», χωρίς την οποία δεν υπάρχει μέλλον.

Για τη σχέση του Ποταμιού με τα ΜΜΕ δήλωσε ότι αν και στην αρχή ήταν μουδιασμένα και εχθρικά διακείμενα προς αυτό, τώρα αλλάζουν συμπεριφορά βλέποντας τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Ως προς τη χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως τα χρήματα που χρειάζονται για αυτό το σκοπό κυμαίνονται γύρω στα 100.000 ευρώ, ενώ επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα θεωρώντας το ως το ακριβότερο πολιτικό σύστημα της Ευρώπης, καθώς είναι έξι φορές πιο ακριβό σε σχέση με άλλα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. «Επέλεξαν τα κόμματα να διαμαρτύρονται από τη μια μεριά ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και από την άλλη να εισπράττουν τα λεφτά του κόσμου. Εμείς ζητάμε να μειωθεί το πολιτικό χρήμα».

Εμειναν υπό βροχή

Η βροχή που έπεσε στη διάρκεια της συζήτησης δεν πτόησε τα 400 περίπου άτομα που βρέθηκαν στη συγκέντρωση. Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με τους πολίτες και έδωσε συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ, καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο RussiaToday που κάλυπτε ρεπορτάζ για την περιοδεία του Ποταμιού. Στη συνέχεια, γευμάτισε σε παραλιακό τσιπουράδικο με συνεργάτες του και εθελοντές. Εκεί, εκμυστηρεύτηκε πως το μυστικό της επιτυχίας του στην επαγγελματική του καριέρα και στο νέο του εγχείρημα είναι το ένστικτο και η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με τους πολίτες στο τέλος της εκδήλωσης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στις απορίες που του έθεσαν οι πολίτες

Με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Ποταμιού Δημήτρη Κουρέτα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου