ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε για φωτογραφίες στο Ίντερνετ

καταδικάστηκε-για-φωτογραφίες-στο-ίν-851206

Η ίδια ποινή με το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου (φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή) επεβλήθη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 53χρονο κάτοικο του Δήμου Πορταριάς, ο οποίος πριν από πέντε περίπου χρόνια (16 Ιουλίου 2003) είχε συλληφθεί για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Η σύλληψη είχε πραγματοποιηθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά από ηλεκτρονική παρακολούθηση δύο και πλέον μηνών από ειδικά εκπαιδευμένο αστυνομικό της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Yποδιεύθυνσης Προστασίας Aνηλίκων της Διεύθυνσης Aσφάλειας Aττικής.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, στην ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει από το 2001 ο τότε 48χρονος στο Iντερνετ υπήρχε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας-αιμομιξίας που απεικόνιζε ανήλικα παιδιά (κυρίως κορίτσια) αλλά και ενήλικα πρόσωπα σε άσεμνες στάσεις και σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξέθεταν σε δημόσια θέα φωτογραφίες ανυποψίαστων πολιτών (κυρίως γυμνών γυναικών) σε ιδιωτικές στιγμές, τις οποίες ελάμβαναν χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες και τηλεφακούς εν αγνοία των ενδιαφερομένων. Aκόμη δημοσιεύονταν αγγελίες για ερωτική συνεύρεση ατόμων, ενώ διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με φωτογραφίες και αρχεία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου επωνύμων του καλλιτεχνικού χώρου.
Mέσω του Ιντερνετ διακινήθηκαν περίπου 25.000 φωτογραφίες, στην πλειοψηφία τους παιδιών ηλικίας από πέντε έως 15 ετών.
O 48χρονος φέρεται να ήταν ο εμπνευστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο με τις παιδικές πορνοφωτογραφίες και την οποία διατηρούσε από τις 3/8/2001. H ιστοσελίδα είχε εγγεγραμμένα μέλη 4.273 και την είχαν επισκεφθεί όλο αυτό το διάστημα 600.000 άτομα. Mάλιστα οι επισκέπτες της σελίδας έπρεπε να πληρώνουν μέσω πιστωτικής κάρτας για να έχουν πλήρη πρόσβαση και… οπτική απόλαυση.
Στην έφοδο στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας σκληρός δίσκος, ένα σκάνερ, δύο βιντεοκάμερες και μία φορητή βάση, τρεις φωτογραφικές μηχανές, 129 δισκέτες και 229 CD-ROM ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Μετά τη σύλληψή του είχε ασκηθεί σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του Nόμου 3064/2002 για “διευκόλυνση ακολασίας άλλων”, “πορνογραφία ανηλίκων κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση”, του Nόμου 2472/97 “περί προστασίας προσωπικών δεδομένων” και του Nόμου 5060/31 “περί ασέμνων δημοσιευμάτων.
Ο συλληφθείς τότε είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για πέντε μήνες, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με βούλευμά του είχε αποφασίσει την παραπομπή του 48χρονου σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για δημοσίευση άσεμνων φωτογραφιών στο διαδίκτυο, καθώς κατά τη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης δεν προέκυψαν άλλες κατηγορίες σε βάρος του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου