Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ανακούφιση για Ρομέρο, ικανοποίηση για εμφάνιση και ισοπαλία με Ιωνικό

ανακούφιση-για-ρομέρο-ικανοποίηση-γι-52800

Ο Βόλος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα το Σάββατο με τον Ιωνικό, φέρνοντας την 3η ισοπαλία φέτος με την ομάδα της Νίκαιας με σκορ 2-2 για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ 1, ενώ άπαντες είναι ανακουφισμένοι με το γεγονός ότι ο Φράνκο Ρομέρο είναι καλά στην υγεία του.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σίγουρα, ο βαθμός αυτός ψυχολογίας παίρνει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε με ανατροπή, καθώς η ομάδα του Κώστα Μπράτσου επανήλθε γρήγορα μετά το 2-0 που δέχθηκε στο 52’ με το δεύτερο γκολ του Μάντζη, ο οποίος είχε «χτυπήσει» μόλις στο 3’.

Συγκεκριμένα από το 66’ έως το 71’ ο Βόλος κατάφερε να ισοφαρίσει με απίστευτο σουτ του Φερνάντες και πέναλτι του Φαν Βέερτ, ο οποίος στο 85’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Χουτεσιώτη κι έτσι δεν έγινε μία επική ολική ανατροπή.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι «τρυπούσαν» από τα δεξιά της άμυνας σε κοντρόλ παιχνίδι και από τα αριστερά στις αντεπιθέσεις και αφού πήραν κεφάλι στο σκορ σε στημένη φάση, είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές και για το 2-0.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι διόρθωσαν τα κακώς κείμενα και λίγο μετά τον τραυματισμό του Ρομέρο, που τρόμαξε άπαντες, ισορρόπησαν, αλλά δεν πατούσαν περιοχή, έχοντας και πρόβλημα στην τελική πάσα.

Αντίθετα, στην επανάληψη εμφάνισαν μία άλλη εικόνα και παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν με ανοιχτή την άμυνά τους, δεν πτοήθηκαν, πίστεψαν ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι και με καλό ποδόσφαιρο το κατάφεραν, εκμεταλλευόμενοι οι παίκτες πίσω από τον Φαν Βέερτ σε πολλές περιπτώσεις τους χώρους που αυτός δημιουργούσε.

Ασφαλώς, στη βελτίωση του Βόλου έπαιξε ρόλο και η είσοδος στο γήπεδο του Ρεγκατέν, που άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του, .

Την ικανοποίησή του για την απόδοση του δεύτερου 45λεπτου εξέφρασε ο Κώστας Μπράτσος στην αρχική τοποθέτησή του, πριν πλέξει το εγκώμιο του Μεταξά: «Είμαι ευχαριστημένος από το δεύτερο ημίχρονο. Αν πάρουμε το ματς συνολικά, στο πρώτο ημίχρονο ηττηθήκαμε με 1-0 και στο δεύτερο νικήσαμε με 2-1.

Στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος ο αντίπαλος, ενώ εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε ισορροπίες κι όταν τα καταφέραμε, είχαμε κάποιες φάσεις. Στο δεύτερο, παρότι δεχθήκαμε ένα δεύτερο γρήγορο γκολ, δεν αποσυντονιστήκαμε, πιστέψαμε στην προσπάθειά μας και σ’ αυτό που είπαμε στ’ αποδυτήρια κι αυτό πραγματοποιήθηκε. Εχω να πω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την αυτοπεποίθηση, που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο και θα ήθελα να ευχηθώ από όλο το κλαμπ και από όλα τα παιδιά υγεία στον Φράνκο».

Ο Βόλος, που έχει πλέον 31 βαθμούς, μετά και την ήττα της Λαμίας από τον ΟΦΗ δεν έχει ούτε καν την υπόνοια ότι κινδυνεύει με βάση το +10 από την 13η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής, και επιθυμεί ανάλογη συνέχεια. Μάλιστα, αν κερδίσει το ερχόμενο Σάββατο τη Λαμία εντός έδρας, τότε εξασφαλίζει και μαθηματικά τη σωτηρία του, αφού πάει στο +13 από την αντίπαλό του, η οποία μετά στα τέσσερα τελευταία ματς δεν θα μπορεί να τον φτάσει ό,τι και να γίνει.

Χθες έγινε αποθεραπεία για τους παίκτες που αγωνίστηκαν το Σάββατο (σ’ αυτούς δεν ήταν οι Σοάρες και Ορός, που ήταν εκτός αποστολής, αλλά και ο Τσοκάνης, που προφυλάχθηκε λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο), ενώ κανονικά γυμνάστηκαν οι υπόλοιποι. Πάντως, σήμερα έχει δοθεί ρεπό.

Σπανός: «Πιστέψαμε ότι κερδίσαμε»

Ο Δημήτρης Σπανός, προπονητής του Ιωνικού, μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα δήλωσε: «Νομίζω ότι χάσαμε ένα δικό μας ματς. Υπήρχαν στιγμές που δεν ανταποκριθήκαμε καλά, χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και ίσως πιστέψαμε ότι κερδίσαμε στο 2-0. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είχαμε να κάνουμε με μία πολύ καλή ομάδα μεσοεπιθετικά και ξέρουμε πόσο καλός είναι ο Βόλος. Δεν μπορώ να αδικήσω την προσπάθεια των παικτών, που ήταν πολύ μεγάλη. Δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και δεν μπορώ να έχω παράπονο.

Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν, όπως στο πρώτο, και αν ήμασταν, σίγουρα θα κερδίζαμε. Χάθηκε μία ευκαιρία στο 2-2 που ήταν πολύ σημαντική για τον Βόλο, άρα είμαστε ευχαριστημένοι με τον πόντο. Εχουμε διαφορά εννιά βαθμών με την 13η θέση. Αυτό κάτι είναι.

Χαιρόμαστε που ο παίκτης του Βόλου είναι καλά και εύχομαι να μην ξανασυμβεί».

Μάντζης: «Ανάμεικτα συναισθήματα»

Τα τρία γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Βόλο, έφτασε φέτος ο Μάντζης, που ρωτήθηκε αν αισθάνεται χαρούμενος για τα δύο γκολ που σημείωσε το Σάββατο: «Πώς μπορείς να είσαι χαρούμενος, όταν είσαι μπροστά 2-0 και δεν κερδίζεις; Οπως τα είχα υπολογίσει στο μυαλό μου, με νίκη για μας με τον Βόλο, τελείωνε η παραμονή και μετά θα πάλευαν οι άλλοι.

Τώρα, πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, έχουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, ένα στην Τρίπολη και ένα με τη Λαμία, το οποίο θα είναι τελικός. Να τελειώσουμε πριν το Πάσχα και όσο πιο γρήγορα μπορούμε τον στόχο της παραμονής κι αν πάρουμε και μία υψηλότερη θέση, θα είναι καλό.

Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Δεν λέω πως δεν είμαι χαρούμενος για τα γκολ, σίγουρα είμαι, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου, αλλά θέλαμε τους τρεις βαθμούς. Ηταν σημαντικό για μας και θα περνούσαμε και τον Βόλο στη βαθμολογία.

Και ο αντίπαλος έχει ποιότητα και το ξέραμε αυτό. Στα μέσα των δύο ημιχρόνων πήρε τον έλεγχο ο αντίπαλος. Στο δεύτερο το έκανε και πιο γρήγορα.

Στο αποτέλεσμα έπαιξαν ρόλο και η ποιότητα του αντιπάλου και το πέναλτι, που θέλω να δω αν είναι. Ισως να μας επηρέασε στο πρώτο το ότι χτύπησε το παιδί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ευτυχώς με τη βοήθεια των γιατρών, είναι καλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου