ΤΟΠΙΚΑ

Αποχή λογιστών έως τις 6 Μαΐου

αποχή-λογιστών-έως-τις-6-μαΐου-20182

Καμία υποβολή φορολογικής δήλωσης

Συνέχιση της αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως την Παρασκευή 6 Μαΐου αποφάσισαν οι λογιστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας υιοθετεί την απόφαση της Ομοσπονδίας Λογιστών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αριστείδης Παπανδρέου, είπε ότι «ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα σε σχέση με το σχέδιο νόμου.

Ο κλάδος επιβιώνει σε καθεστώς αβεβαιότητας. Αν και στις 6 Μαΐου δεν υπάρχει αποτέλεσμα, τότε θα συνεχίσει εκ νέου την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ή θα ακολουθήσουμε όποιο άλλο μέτρο συμφωνηθεί από την Ομοσπονδία και το Οικονομικό Επιμελητήριο».

Οι οικονομολόγοι είναι κάθετα αντίθετοι με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, καθώς εκτιμούν ότι αυτό είναι καθαρά φοροδοτικού χαρακτήρα και εξασφαλίζει καμία ανταποδοτικότητα. Θεωρούν ότι οι επαγγελματίες οδηγούνται σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Ξεκίνησαν την αποχή στις 7 Απριλίου οπότε έκαναν και συμβολική κατάληψη στην Εφορία Βόλου.

«Η αποχή συνεχίζεται έχοντας καταγράψει σημαντική επιτυχία τις πρώτες δύο εβδομάδες, αφού ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί δεν ξεπερνά ούτε το 5%», υπογραμμίζεται σχετικά σε ανακοίνωση.

«Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές – φοροτεχνικοί παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους γιατί καταλαβαίνουν ότι η μάχη αυτή είναι μάχη επιβίωσης. Και σε αυτή τη μάχη δηλώνουν όλοι παρών για αυτό η αποχή έχει τόση μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου