ΤΟΠΙΚΑ

Το Τaxisnet άνοιξε με αποχή

το-τaxisnet-άνοιξε-με-αποχή-38046

Κλείνουν τα κομπιούτερ τους λογιστές – φοροτεχνικοί – Συμβολική κατάληψη στην Εφορία Βόλου για το ασφαλιστικό

Με… αποχή των λογιστών – φοροτεχνικών από τα καθήκοντά τους ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2015. Λίγες ώρες αφότου άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet προχθές το βράδυ και ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας είχαν υποβληθεί περί τις 200 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι αποχή των επαγγελματιών του κλάδου μέχρι και τις 18 Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, από τις 8 έως τις 10 το πρωί λογιστές και φοροτεχνικοί θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των εφοριών της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Δ.Ο.Υ. Βόλου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία αυτή, για να διατρανώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε βάρος τους κλάδου.

Λογιστές – φοροτεχνικοί διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους για ασφαλιστικές εισφορές.

Τόσο ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Μαγνησίας όσο και ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών ακολουθούν την ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», είπε από την πλευρά του στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε. Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε οι επαγγελματίες του κλάδου θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου