ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασμα καταστηματάρχη: «Δεν αντέχω άλλο, τα παρατάω»

ξέσπασμα-καταστηματάρχη-δεν-αντέχω-362831

Κατήγγειλε στοχοποίηση από ελεγκτικό όργανο στη συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ.

Ξέσπασε καταστηματάρχης παραδοσιακής Κρητικής ταβέρνας στο κέντρο του Βόλου, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής: «Δεν αντέχω άλλο, τα παρατάω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχάλης Κάτσικας ο οποίος βρέθηκε ενώπιον των μελών της επιτροπής με εισήγηση να του ανακληθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματός του. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι έχει στοχοποιηθεί από συγκεκριμένο όργανο εις βάρος του οποίου έχει καταθέσει μήνυση. Δεν ήταν όμως η μοναδική περίπτωση. Καταστηματάρχες κινδύνευσαν να χάσουν τις άδειές τους, επειδή βεβαιώθηκαν εις βάρος τους παραβάσεις κατά τη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού αλλά και την ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεκατέσσερις περιπτώσεις αφαιρέσεων αδειών μουσικών οργάνων και ανακλήσεων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων κλήθηκε να εξετάσει στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, μετά από παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την αστυνομία εις βάρος των καταστηματαρχών. Από το σύνολο των περιπτώσεων ανακλήθηκε μία άδεια.

Τα μέλη όμως της επιτροπής βρέθηκαν απέναντι σε μια σειρά περιπτώσεων καταστηματαρχών που εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι από τις παραβάσεις που βεβαιώνονται εις βάρος τους.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ιδιοκτήτη παραδοσιακής κρητικής ταβέρνας, που δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε ενώπιον της επιτροπής. «Δεν αντέχω άλλο. Είμαι 45 χρόνια στη δουλειά. Παραδίδω την άδεια του καταστήματός μου και φεύγω. Την Κυριακή το βράδυ μαζεύω τα πράγματά μου. Ευχαριστώ το Βόλο για τη φιλοξενία», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές κατά αστυνομικού οργάνου αλλά και καταστηματάρχη ότι τον έχουν στοχοποιήσει.

«Είχα αφήσει την πόρτα ανοιχτή για να βγω έξω να σερβίρω. Πώς να περάσω; Μέσα από την πόρτα; Και μου βεβαιώθηκε παράβαση στις 4:50 το απόγευμα. Είχα κόσμο έξω», περιέγραψε την παράβαση στην οποία υπέπεσε. Ερωτηθείς μάλιστα από το δημοτικό σύμβουλο των Δρόμων Συνεργασίας, Κ. Γαργάλα, υποστήριξε ότι τις παραβάσεις βεβαιώνει ο ίδιος αστυνομικός ξανά και ξανά και ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει εις βάρος του μήνυση.

Παράβαση σε γαμήλιο γλέντι

Την άδεια μουσικής και λειτουργίας του καταστήματός του όμως, λίγο έλειψε να χάσει και ιδιοκτήτης μαγαζιού, στην περιοχή του Αναύρου, ο οποίος φιλοξένησε γαμήλιο γλέντι. Βεβαιώθηκε εις βάρος του παράβαση για τα ηχεία που είχαν εγκατασταθεί στον εξωτερικό χώρο για τις ανάγκες του γλεντιού καθώς και τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να καθίσουν συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού.

Εξάλλου, μία ανοιχτή πόρτα και τα παράθυρα, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, λίγο έλειψε να στοιχίσουν σε καταστηματάρχη την άδειά του.

Παρέμβαση στην ΚΕΔΕ

Τα απανωτά περιστατικά για τη λειτουργία καταστημάτων με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, προκάλεσαν την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστα Γαργάλα. «Το ίδιο πρόβλημα, το ίδιο νομικό καθεστώς ισχύει σε όλη τη χώρα. Θα έπρεπε ο Δήμαρχος να μεσολαβήσει σε επίπεδο ΚΕΔΕ για την αλλαγή του καθεστώτος σε κεντρικό επίπεδο», πρότεινε.

Ωστόσο, το θέμα είχε θέσει η πρόεδρος της επιτροπής Μίνα Καλογήρου στο Δήμαρχο, Αχ. Μπέο, ο οποίος έχει ήδη θέσει το ζήτημα υπόψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου