ΤΟΠΙΚΑ

Πεντάεδρη η Μαγνησία στη Βουλή των Εφήβων

πεντάεδρη-η-μαγνησία-στη-βουλή-των-εφή-554697

Πέντε μαθητές από το νομό θα συμμετέχουν στις εργασίες της 20ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

Στα βουλευτικά έδρανα ως έφηβοι Βουλευτές, θα καθίσουν πέντε μαθητές της β’ τάξης ισάριθμων Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας. Η εκπαίδευση της Μαγνησίας κέρδισε φέτος πέντε… έδρες στη Βουλή των Εφήβων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Γεώργιος – Ιάσονος Μπεφάνης από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ο Αλέξανδρος Μπανίτσκας από το ΓΕΛ Αλμυρού, η Χρυσαφένια Κουταρέλου από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης από το 5ο ΓΕΛ Βόλου και η Ιριδα Πλάχα από το ΕΠΑΛ Αγριάς, είναι η πεντάδα των μαθητών που κληρώθηκαν στη Βουλή των Εφήβων.

Συνολικά στη διαδικασία ανάδειξης των έφηβων βουλευτών συμμετείχαν φέτος 257 μαθητές από 17 λύκεια του νομού και στην κλήρωση μπήκαν οι 250. Από αυτούς προέκυψε η πεντάδα των μαθητών που θα συμμετέχει στις εργασίες της 20ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που θα πραγματοποιηθούν αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

Κληρώθηκαν επίσης και πέντε αναπληρωματικοί των τακτικών μελών της Βουλής των Εφήβων από το 3ο ΓΕΛ Βόλου, το ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, το 6ο ΓΕΛ Βόλου (Γεώργιος Μπούρχας), το ΓΕΛ Σκιάθου (Ελενη Αντωνίτσα), το 8ο ΓΕΛ Βόλου (Αθανάσιος Ρουσάκης).

Η κλήρωση των εφήβων Βουλευτών μοίρασε χθες χαμόγελα στα σχολεία, οι μαθητές των οποίων θα συμμετέχουν στη Σύνοδο, το ερχόμενο καλοκαίρι. Θέματα κοινωνικά αναμένεται να αναδείξουν οι Μαγνησιώτες έφηβοι Βουλευτές.

«Ασχολήθηκα με το θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες γιατί νομίζω πως τέτοια θέματα πρέπει να ευαισθητοποιούν όλους τους ανθρώπους.

Αρχικά πιστεύω πως τα Α.Μ.Ε.Α αποτελούν αντικείμενο ρατσισμού λόγω της διαφορετικότητάς τους που οι υπόλοιποι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται και θεωρούν αυτή τη διαφορετικότητα ως κακό χαρακτηριστικό τους.

Θέλω να πιστεύω πως οι απόψεις της κοινωνίας μας για αυτό το ευαίσθητο θέμα με τον καιρό θα αλλάξουν προς το καλύτερο», αναφέρει ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Βόλου, Γεώργιος Ιάσονας Μπεφάνης.

«Νιώθω χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχω στη Βουλή των Εφήβων. Πιστεύω πως θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για μένα και ελπίζω να μάθω πολλά πράγματα. Θα ήθελα αν μου δοθεί η δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου στη Βουλή για τα θέματα της εκπαίδευσης και γενικότερα για την παιδεία.

Εχω την πεποίθηση πως αν κάποιος διαθέτει σωστή μόρφωση και παιδεία μπορεί να ανταπεξέλθει στην κοινωνία χωρίς να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης», αναφέρει εξάλλου από την πλευρά του ο μαθητής του 5ου ΓΕΛ Βόλου, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Φόκους στα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουν οι μαθητές θα κάνει ως έφηβος Βουλευτής ο μαθητής του ΓΕΛ Αλμυρού, Αλέξανδρος Μπανίτσκας.

Οικονομικά ζητήματα που έχουν αντίκτυπο και στις οικογένειες των μαθητών αναμένεται εξάλλου να αναδείξει η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αγριάς, Ιριδα Πλάχα.

Η Χρυσαφένια Κουταρέλου από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου