ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν για κάρτες – ξυστό ~ Οδηγοί από περίπτερο σε περίπτερο

ψάχνουν-για-κάρτες-ξυστό-οδηγοί-από-554686

Πολλά περίπτερα δεν έχουν ενημερωθεί ότι αποτελούν τα σημεία προμήθειας των καρτών ωριαίας στάθμευσης

Στο κατώφλι του τμήματος Προσόδων του Δήμου Βόλου έφερε χθες αρκετούς περιπτερούχους η ανακοίνωση για τις αλλαγές στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Η απόσυρση των παρκόμετρων και η αντικατάσταση των εισιτηρίων που εξέδιδαν από κάρτες ωριαίας στάθμευσης – ξυστό που διατίθενται από τα περίπτερα, έπιασε την πλειονότητα των περιπτερούχων… αδιάβαστους. Την ίδια ώρα, οδηγοί που παρκάρουν στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αναζητούν από περίπτερο σε περίπτερο τις κάρτες – ξυστό, προκειμένου να μην κινδυνεύουν από την επιβολή προστίμων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μόλις προχθές, ανακοινώθηκε επίσημα από την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου η απόσυρση των παρκόμετρων και η διάθεση από τα περίπτερα, καρτών ωριαίας στάθμευσης.

Η ανακοίνωση βρήκε ελάχιστα περίπτερα προετοιμασμένα στο κέντρο του Βόλου να προμηθεύσουν με τους οδηγούς τις κάρτες. Φαίνεται μάλιστα ότι της ανακοίνωσης προηγήθηκε η τοποθέτηση στα μηχανήματα αυτοκόλλητων χειρόγραφων ειδοποιήσεων: «Κάρτες στα περίπτερα».

Οδηγοί που παρκάρουν στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο βγήκαν σε αναζήτηση των καρτών. Σε αρκετά όμως περίπτερα που απευθύνθηκαν, οι περιπτερούχοι τους κοιτούσαν ερωτηματικά.
«Ωριαίες κάρτες στάθμευσης; Τι είναι αυτό; Ο Δήμος Βόλου να μας ενημερώσει; Θα αστειεύεστε. Δεν έχω ιδέα. Το διάβασα μόλις σήμερα στις εφημερίδες και περιμένω ενημέρωση. Ούτε το σχήμα της κάρτας δεν γνωρίζω. Οπως πέρασε ο Δήμος και διένειμε το πρόγραμμα αποκομιδής σκουπιδιών έτσι θα έπρεπε να μας ενημερώσει για τις κάρτες προκειμένου κι εμείς με τη σειρά μας να ενημερώνουμε τους τουρίστες και πελάτες μας», ανέφερε η υπάλληλος σε περίπτερο της οδού Ιάσονος Αμαλία Βούλγαρη.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για τις κάρτες. Από τους πελάτες που μου ζητάνε το άκουσα», ανέφερε ιδιοκτήτρια περιπτέρου στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Ιωλκού, Σουλτάνα Γκόρντα.

«Μόλις χθες ενημερώθηκα και φρόντισα να βάλω κάρτες», ανέφερε εξάλλου, ο Στάθης Πανταζόπουλος – ιδιοκτήτης περιπτέρου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Εδώ και οκτώ ημέρες διαθέτει τις κάρτες ξυστό, ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου Κώστας Βλιώρας. «Εμαθα για τις κάρτες από πελάτες και από τα ταμπελάκια στα παρκόμετρα.

Η κίνηση όμως δεν είναι μεγάλη. Μέσα σε οκτώ ημέρες ζήτημα να έχω δώσει 30- 35 κάρτες», είπε.

Γωγώ Καραΐσκου:

Υπάρχουν όμως και οι πιο προετοιμασμένοι περιπτερούχοι, κοντά στις θέσεις υπό γωνία στάθμευσης της οδού Δημητριάδος, που διαθέτουν κάρτες το τελευταίο τρίμηνο!

Και μάλιστα όπως αναφέρουν, ο κόσμος γνωρίζει το σύστημα και πουλάνε περίπου 50 – 60 κομμάτια σε καθημερινή βάση.

Δημήτρης Γκαϊνταρτζής:Πελάτες εδώ και δύο ημέρες μου ζητάνε κάρτες και σήμερα (σ.σ.χθες) πήγα και προμηθεύτηκα

Χαράλαμπος Καραΐσκος:Διαθέτουμε κάρτες εδώ και τρεις μήνες. Οι πελάτες τις αγοράζουν 10-10 και φεύγουν γρήγορα

Τάσος Σιούρης: Δεν γνωρίζω για τις κάρτες, αν συμφέρει να τις δουλεύουμε, αν έχουν ζήτηση, πόσες μπορούμε να αγοράσουμε δοκιμαστικά

Κάρτα με συμφωνητικό

Τις κάρτες οι περιπτερούχοι μπορούν να προμηθεύονται από το τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου. Πληρώνουν στο ταμείο του Δήμου αγοράζοντας όσες κάρτες θέλουν. Υπογράφουν δε και συμφωνητικό βάσει του οποίου μπορούν να διαθέτουν τις κάρτες στάθμευσης.

Ο οδηγός που θα αγοράσει την κάρτα, θα πρέπει να ξύσει. Κάθε κάρτα στοιχίζει 0,50 λεπτά και αφορά σε μία ώρα στάθμευσης. Ο οδηγός μπορεί να αγοράσει έως δύο κάρτες, δύο ώρες στάθμευσης δηλαδή. Θα πρέπει να ξύσει πάνω στο μήνα, την ημέρα και την ώρα και να την τοποθετήσει σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, κλιμάκια του Δήμου Βόλου, αναμένεται να κάνουν καμπάνια ενημέρωσης περιπτέρων και οδηγών για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου