ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση ενάντια στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης

εκδήλωση-ενάντια-στην-εμπορευματοπο-554315

ΚΚΕ: Διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού

Μήνυμα αγώνα για φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό, με άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, έστειλαν από το Βόλο τα στελέχη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, Σωματείων και νεολαίας, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων».

Την παρουσίαση της πρότασης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά τους χαιρετισμούς από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Νάνο και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ Απ. Ριζόπουλο, έκανε ο υπεύθυνος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Αντ. Ραλλάτος τονίζοντας ότι «το νερό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, από ζωτικός φυσικός πόρος, κοινωνικό αγαθό, κοινωνική ιδιοκτησία μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για το λαό και σε πηγή αστείρευτων κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο.

Το πρόβλημα του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, ανέφερε ειδικότερα, συνεχώς οξύνεται. «Πρέπει να είμαστε καθαροί. Δεν υπάρχει άγνοια των αναγκών της περιοχής. Υπάρχει πολιτική και έργα η υλοποίηση των οποίων θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το υδατικό έλλειμμα και την ποιότητα των υδάτων στη Θεσσαλία. Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας αποτελεί ουσιαστικά χαρακτηριστικό παράδειγμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης της Ελλάδας. Ποιο είναι το πραγματικό εμπόδιο στην κάλυψη των οξυμένων λαϊκών αναγκών σχετικά με το νερό στη Θεσσαλία και γενικότερα στη χώρα μας; Είναι οι στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης και της ΕΕ που υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης όπου το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, τα τρόφιμα, η γη, τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν εμπορεύματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου