ΤΟΠΙΚΑ

Από το Σάββατο 2 Μαϊου ξεκινούν ενδιάμεσες εκπτώσεις

από-το-σάββατο-2-μαϊου-ξεκινούν-ενδιάμε-554980

Προαιρετική η λειτουργία της αγοράς στις 3 Μαϊου, ερώτημα για το εάν θα ανοίξουν τα εμπορικά στο Βόλο

Σε ενδιάμεσες εκπτώσεις εισέρχεται το Σάββατο 2 Μάιου η αγορά του Βόλου, με τους εμπόρους να εκπέμπουν σήμα κινδύνου ότι πρέπει να αλλάξει το κλίμα και να βγουν οι επιχειρήσεις από το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί από το Δεκέμβριο και μετά, καθώς η κίνηση παραμένει «παγωμένη» στα καταστήματα.

Αν και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όπως και οι κατά τόπους Σύλλογοι, διαφωνούν με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και έχουν ζητήσει την κατάργησή τους και τη συνέχιση της ισχύς μόνο των χειμερινών και των θερινών αντίστοιχα εκπτώσεων, τα καταστήματα που το επιθυμούν μπορούν να διαμορφώσουν εκπτωτικές τιμές.

Οι έμποροι ήδη διαμορφώνουν πιο ελκυστικές τιμές στα εμπορεύματά τους με την υποχρέωση να αναγράφουν σε αυτά την αρχική τιμή και την εκπτωτική αντίστοιχα ώστε να είναι ενημερωμένος ο καταναλωτής και να μην παραπλανάται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, πάντως, δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσέλιος, είπε ότι δεν αποδίδουν, καθώς δεν έχουν κανένα νόημα ενόψει του καλοκαιριού που όλα τα καταστήματα είναι προμηθευμένα με τις καινούργιες παραγγελίες τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι έμποροι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα αν θέλουν να κάνουν εκπτώσεις, καθώς ο Νόμος 4177/2013 παρέχει τη δυνατότητα.

Στο μεταξύ, βάσει του ίδιου Νόμου, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015). Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Το θέμα πρόκειται να απασχολήσει την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας για τη λειτουργία του συνόλου των αγορών ή όχι, με αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ζητηθεί οι εμπορικές επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές, καθώς λόγω της αργίας της 1ης Μάιου πολύς κόσμο αναμένεται να απουσιάζει σε ολιγοήμερες διακοπές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου