Ενεση ψυχολογίας

ενεση-ψυχολογίας-803525

Της Ελένης Χάνου

Μπορεί η φετινή τελετή φωταγώγησης της πόλης να ήταν λιτή, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η δύσκολη υγειονομικά περίοδος που διανύουμε και να μη θύμιζε τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις των προηγούμενων έξι ετών, ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι Βολιώτες που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν από κοντά, αν και από… απόσταση.

Ο χώρος γύρω από την Αργώ και το Κορδόνι στην παραλία, απ’ όπου ο δήμαρχος Βόλου πάτησε το κουμπί για να ανάψει ο εορταστικός φωτισμός της πόλης, ήταν περιφραγμένος, προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση κόσμου, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην παραλία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει συνωστισμός και να αποτρέψουν με την παρουσία τους την κάθοδο δημοτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Βόλου με συνεχείς ανακοινώσεις του ενημέρωνε για τη διαδικτυακή και τηλεοπτική προβολή της εκδήλωσης ζητώντας από τους δημότες να μη δώσουν το «παρών» με φυσική παρουσία στην παραλία, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παρά τις ενημερώσεις, παρακλήσεις και τα μέτρα όμως, ο κόσμος κατέβηκε να δει από κοντά την εκδήλωση – παράδοση τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Δεδομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας έστειλε SMS ή συμπλήρωσε έντυπα για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση χρησιμοποιώντας τον κωδικό «6» και κατευθύνθηκε στην παραλία. Με… πρόσχημα τη σωματική άσκηση, με πραγματική όμως επιθυμία να πάρει μία γεύση… γιορτών. Να συμμετάσχει στην έναρξη της εορταστικής περιόδου και να δει από κοντά τον εντυπωσιασμό φωτεινό στολισμό της πόλης.

Ακροβολίστηκαν σε διαφορετικά μέρη της παραλίας και κοντοστάθηκαν για να «χαζέψουν» τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα αρκετοί Βολιώτες.

Ενεση ψυχολογίας ήταν η ολιγόλεπτη εκδήλωση για τη φωταγώγηση της πόλης. Ταυτόχρονα μία ελπίδα για καλύτερες ημέρες που θα έρθουν, όταν περάσει ο κίνδυνος, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί για να τις γιορτάσουμε

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου