ΤΟΠΙΚΑ

Στα 500 ευρώ η τιμή ζώνης για τον ΤΑΠ

στα-500-ευρώ-η-τιμή-ζώνης-για-τον-ταπ-74617

Στα 500 ευρώ καθορίζεται εφεξής η τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στον ενιαίο Δήμο Βόλου για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχει επεκταθεί ή δεν ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων λαμβάνονται υπόψη μόνο το ύψος της τιμής ζώνης και ο συντελεστής παλαιότητας, όπως καθορίζονται και ισχύουν κάθε φορά με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών. Στις περιοχές που δεν έχει γίνει καθορισμός της τιμής των ακινήτων με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, κατά την ανωτέρω διαδικασία, ο υπολογισμός της αξίας τους γίνεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, το οποίο λαμβάνει υπόψη και τα τηρούμενα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στοιχεία και κάθε άλλο διαθέσιμο στοιχείο.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και σε συνέχεια της 673/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην εξίσωση του συντελεστή ΤΑΠ εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου προτείνεται και για τον υπολογισμό του ΤΑΠ να λαμβάνεται υπόψη η χαμηλότερη τιμή ζώνης από τις τιμές που ισχύουν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου όπως αυτές έχουν ορισθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα βάσει των παραπάνω τιμών, προκύπτει ότι η χαμηλότερη τιμή ζώνης, όπως εμφανίζεται και στον παρακάτω πίνακα, είναι αυτή που ισχύει για την περιοχή Αϊδινίου και Μικροθηβών της Δημοτικής Ενότητας Αγχιάλου και η οποία ανέρχεται στα 500 ευρώ. Με τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ελαφρύνεται σημαντικά η θέση των ιδιοκτησιών που είναι εκτός σχεδίου από το χαράτσι της ΔΕΗ. Και αυτό γιατί με τα 500 ευρώ το τ.μ. η επιβάρυνση για το χαράτσι θα είναι 3 ευρώ το τ.μ., αντί για 5 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν φέτος καθώς εντάχθηκαν στην ίδια κατηγορία με τα ακίνητα που είναι εντός σχεδίου και που έχουν αντικειμενικές τιμές που κυμαίνονται από 1.100 – 1.300 ευρώ το τ.μ.

Τα τέλη
διαφήμισης
Τέλος, χθες κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε να ισχύσει ενιαία τιμή σε όλες τις ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, ανά κατηγορία διαφήμισης, όπως αυτές περιγράφονται στην 235/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου του πρώην Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα:
– Για την κατηγορία Α σε 0,42 € / μ2 εβδομαδιαίως
-Για διαφημίσεις που γίνονται με ηλεκτρικές εφημερίδες σε 84,37 € ετησίως ανά μ2
-Για την περ. β της κατηγορίας Β σε 33,75 € / μ2 ετησίως
-Για την κατηγορία Γ σε 1,90 € μηνιαίως για διαφημίσεις διαστάσεων 30 επί 50 εκατοστόμετρα. Για διαφημίσεις της κατηγορίας αυτής μεγαλύτερων διαστάσεων καταβάλλεται ανάλογο πολλαπλάσιο τέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου