ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλευση για την κοινωφελή εργασία

συνέλευση-για-την-κοινωφελή-εργασία-74553

Οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα και αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα πραγματοποιούν νέα γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με στόχο να συζητήσουν τα προβλήματά τους αλλά και να συστήσουν σωματείο.

Σε ανακοίνωσή τους η πρωτοβουλία εργαζόμενων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (ΚΟΧ) υπογραμμίζουν ότι με συλλογική προσπάθεια θα πετύχουν τη δικαίωση των αιτημάτων τους που αφορούν στην άμεση καταβολή των χρημάτων και τη σταθερή μηνιαία καταβολή αυτών, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων από την πρώτη μέρα εργασίας και όχι μετά από 3 μήνες, στη χορήγηση των αδειών.

Επίσης ζητούν την κάλυψη όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που προβλέπεται από τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων σε όποιες υπηρεσίες οι εργαζόμενοι μετακινούνται από την έδρα εργασίας.

Για τα συγκεκριμένα αιτήματα θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει γίνει ήδη παρέμβαση από το ΕΚΒ, που απέστειλε επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς υπογραμμίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων και ζητώντας να δικαιωθούν.

Η πρωτοβουλία εργαζομένων στα ΚΟΧ ωστόσο επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις δεν αρκούν εάν δεν υπάρξει έμπρακτη υλοποίηση των αιτημάτων, ενώ παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά του ΠΑΜΕ σημειώνοντας: «Θετική εντύπωση μας δημιούργησε η αρχική εμφάνιση μελών του ΠΑΜΕ που εργάζονται στα ΚΟΧ, οι οποίοι εδώ και έναν μήνα δεν έχουν δώσει κάποιο σημείο επαφής. Την αρχική μας ικανοποίηση διαδέχτηκε εκνευρισμός και απογοήτευση, όταν μέλη του ΠΑΜΕ συκοφάντησαν την πρωτοβουλία μας, θεωρώντας ανεπαρκές και επιτηδευμένα αποπροσανατολιστικό το ρόλο μας και την πολιτική μας βούληση, διαδικασία που λειτούργησε διαλυτικά στην προσπάθεια των εργαζόμενων στην «κοινωφελή εργασία» να οργανωθούν συλλογικά με βάση τις ανάγκες τους.

Υπογραμμίζουμε πως στο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας καλούν να ζήσουμε δεν περισσεύει κανείς που πραγματικά θέλει να παλέψει. Όλοι μαζί, μπορούμε να φτιάξουμε εκείνα τα όργανα του εργατικού κινήματος, που θα είναι ικανά όχι μόνο να αντιπαρατεθούν με την κυρίαρχη πολιτική και της επιλογές της, αλλά να τη νικήσει χτίζοντας μια ζωή για τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο μπόι τον ονείρων μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου