ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πάνος Σκοτινιώτης : Ο αιωνόβιος Συνεταιρισμός

πάνος-σκοτινιώτης-ο-αιωνόβιος-συνετα-519534

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της συνεταιριστικής ιδέας, διαψεύδοντας όσους, με απόλυτο και ισοπεδωτικό τρόπο, θεωρούν ότι οι συνεταιρισμοί αποτελούν εξ ορισμού εκτροφεία σκανδάλων, κακοδιαχείρισης και πελατειακών σχέσεων.
Ο Συνεταιρισμός της Ζαγοράς, που γιορτάζει τα 100 χρόνια συνεχούς παρουσίας, αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια δυναμική εμπορική επιχείρηση που κρατάει στα χέρια της την τοπική οικονομία της ιστορικής κωμόπολης και στηρίζει τους παραγωγούς. Το αυθεντικό μήλο της Ζαγοράς, με το πασίγνωστο πια εμπορικό σήμα «Ζαγορίν», αναγνωρίστηκε το 1996 (είχα την τύχη να είμαι τότε νομάρχης Μαγνησίας) ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και έχει πλέον κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.
Χθες, στον Βόλο, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που φέρει το όνομα του μεγάλου Ζαγοριανού, Γιάνη (με ένα “ν”) Κορδάτου, προβλήθηκε το υπέροχο ντοκυμαντέρ με τίτλο «Με τα τσαπιά και με τα θκέλια …». Το ντοκυμαντέρ ζωντάνεψε υποδειγματικά την αιωνόβια, συναρπαστική πορεία του μοναδικού αυτού συνεταιρισμού. Πολλά συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη του Γ.Λάγδαρη, στον Αλ.Καπανιάρη που είχε την ευθύνη της έρευνας και των κειμένων και σε όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής οπτικοακουστικής παραγωγής.
Και στον Συνεταιρισμό, να τα … χιλιάσει, και βλέπουμε …

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου