ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καλύτερο από πριν

καλύτερο-από-πριν-521855

Καλύτερο από πριν

Σε ιδιαίτερα στενό οικογενειακό κύκλο έγινε χθες το πρωί η παράδοση σε χρήση του πάρκου στη συνοικία Αστέρια Αγριάς καθώς έδωσαν το παρόν μόνο στελέχη της δημοτικής αρχής Βόλου, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, έλαμψαν διά της απουσίας τους οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι ξεσηκώθηκαν μαζί τους το περασμένο καλοκαίρι, ζητώντας να μην κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο το αντλιοστάσιο του δικτύου αποχέτευσης. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να ικανοποιεί απόλυτα τους περιοίκους που ταλαιπωρήθηκαν επί μήνες. Ο Αχιλλέας Μπέος επισήμανε πάντως ότι αν δεν υπήρχαν οι γνωστές αντιδράσεις, το έργο του αντλιοστασίου και οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του πάρκου θα είχαν ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Γ.Λ.

Αιχμές

Ζήτημα ελέγχων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα εργοστάσια, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και να υπάρχει πίεση για την ορθή λειτουργία τους, έθεσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Άφησε δε σαφείς αιχμές κατά της Περιφέρειας, όταν εξέφρασε την απορία αν εντατικοί έλεγχοι στα πρότυπα αυτών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, γίνονται και σε άλλες εργοστασιακές μονάδες στη βιομηχανική περιοχή.

Πιο αιχμηρή ήταν βεβαίως η δήλωση που έκανε και αφορά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ: «Για να εγκριθούν οι όροι, έπρεπε να είχαν προηγηθεί έλεγχοι». Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: έγιναν ή όχι;

Ε.Χ.

Oι συσκέψεις στην Αθήνα

Τέσσερις μήνες περιμένουν οι δικηγόροι να έρθουν οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα δικαστήρια προκειμένου να αναζητηθεί χώρος για ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, και τέσσερις μήνες δεν έχουν κανένα νέο. Φαίνεται ότι το υπουργείο βρήκε τη λύση για το θέμα. Κάθε τρεις–τέσσερις μήνες κάνουμε μία σύσκεψη και βλέπουμε… Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, έστειλε επιστολή, παρεμβαίνοντας για πολλοστή πλέον φορά…

Κ. Μ.

Προβάλλει τα πλεονεκτήματά της

Δεν έχει αφήσει έκθεση για έκθεση στην οποία να μην πάρει μέρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτή τη φορά θα συμμετέχει στην «Κυνηγέσια 2017», στην Αθήνα 7-9 Απριλίου, για την οποία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους της Θεσσαλίας. Τα οφέλη από την προβολή είναι πολλαπλά για την Περιφέρεια. Η εξωστρέφεια, ζητούμενο των καιρών.

Κ. Μ.

Επιπτώσεις

Ολέθριες θα είναι οι επιπτώσεις για τον τουρισμό αν γίνουν συζητήσεις περί εκλογών στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η αβεβαιότητα είναι ό,τι χειρότερο για το συγκεκριμένο πεδίο. Ο ίδιος εκφράζει παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον του κλάδου υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ενώ καθιστά σαφές ότι οι οικονομικές απώλειες που υπάρχουν, δύσκολα καλύπτονται από την κίνηση ενός τριημέρου, μιας αργίας ή δύο μηνών.

Γ. Υ.

Διευκόλυνση

Σύσσωμο συμπαρατάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου στο αίτημα των εκπαιδευτικών του νησιού για μείωση στο κόστος των εισιτηρίων προκειμένου να διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα σχολεία της Σκιάθου, υπενθύμισαν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, οι οποίοι βρίσκονται πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους και ταξιδεύουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συναντηθούν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου