ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο περιθώριο

στο-περιθώριο-520554

Στο περιθώριο

Μετά τα Καλάβρυτα, την Ηγουμενίτσα, τον Πολύγυρο τη Σπάρτη και τη Βέροια, έρχεται η ώρα να αποκτήσει σύγχρονο δικαστικό μέγαρο και η πόλη της Έδεσσας, βάσει των όσων ανακοινώσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταυρός Κοντονής. Πόλεις με μικρότερο πληθυσμό από το Βόλο, ακόμη και κωμοπόλεις, διαθέτουν σύγχρονες υποδομές για την απονομή δικαιοσύνης ή έχουν δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες. Στο Βόλο της μιζέριας και του αλληλοσπαραγμού μεταξύ των τοπικών εκπροσώπων φορέων, η δικαιοσύνη συνεχίζει να απονέμεται μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες, ενώ οι διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν οι κατά καιρούς πρόεδροι του τοπικού δικηγορικού συλλόγου από τους αρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, έχουν πλέον αποκτήσει γραφικό χαρακτήρα.

Γ.Λ.

Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πέτυχε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, μέσα από τη μεταστέγαση υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτήρια, αντί της στέγασης σε άλλα κτήρια με πληρωμή ενοικίου.

Πρόκειται για σημαντικό νοικοκύρεμα, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού που, στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, έχει «σαρδελοποιηθεί» σε μια τρύπα στον πύργο Μουρτζούκου και αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του, όπως μεταξύ άλλων τις προσωπικές συνεδρίες με μαθητές και τις οικογένειές τους.

Εξοικονόμηση πόρων ναι, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και κριτήριο σε ορισμένα ζητήματα.

Ε.Χ.

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές οι 10.259 δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος στη Μαγνησία. Όταν τον διαγωνισμό για την προμήθεια των τροφίμων είχε προκηρύξει το υπουργείο, χρειάστηκε να περιμένουν μήνες μέχρι να ξεμπλοκάρει η υπόθεση από τα δικαστήρια όπου έγιναν προσφυγές από τους προμηθευτές. Το ίδιο «έργο» επαναλήφθηκε και με τον διαγωνισμό που κλήθηκε να κάνει ο Δήμος Βόλου.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν να πάρουν τρόφιμα και άλλα αναγκαία από τον περασμένο Ιούλιο. Οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς θα πρέπει να κινούνται εγκαίρως και να προβλέπεται και καθυστέρηση λόγω δικαστικών εμπλοκών. Αλλιώς την πληρώνουν όσοι έχουν ανάγκη, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί που δεν φταίνε.

Ε.Χ.

Τους «καίει»

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό διοργανώνουν οι έμποροι την ερχόμενη Τετάρτη όπως γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κωνσταντίνος Τσέλιος. Το ασφαλιστικό, σε σχέση με την έλλειψη ρευστότητας, «καίει» τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό για τον κλάδο, που η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του συλλόγου για την ίδια μέρα με αυτή της εκδήλωσης αναβάλλεται…

Κ. Μ.

Μέριμνα

Διαρκής είναι η μέριμνα για τη συνεχή επιμόρφωση των γραφείων τελετών, πάνω σε θέματα που αγγίζουν τον κλάδο, υπό την παρούσα διοίκηση της ένωσης με πρόεδρο τον Νικόλαο Αγγελέτο. Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος διοργανώνει το Σάββατο, 27 Μαΐου, το τέταρτο κατά σειρά πανελλήνιο συνέδριό της. Αυτή τη φορά το θέμα της είναι ο «Χειρισμός της θλίψης – επιστήμη».

Κ. Μ.

Είναι νωρίς

Θετικές διαγράφονται μέχρι στιγμής οι κρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, με τον τουριστικό πράκτορα Αλέκο Ευσταθίου να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς να διαφανεί αν θα επηρεαστεί η τουριστική κίνηση από το τρομοκρατικό χτύπημα που καταγράφηκε μόλις προχθές στο Λονδίνο. Σχολιάζοντας τις διεθνείς εξελίξεις, ο ίδιος επεσήμανε ότι αναμφίβολα επηρεάζουν την ψυχολογία του κόσμου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαφοροποιηθεί, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η ροή των κρατήσεων από Αγγλία.

Γ. Υ.

Αβεβαιότητα

Την αγωνία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι οδηγοί ταξί λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων τους, συνεπεία της οικονομικής δυστοκίας που βιώνει το επιβατικό κοινό. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι το πρόβλημα είναι καθημερινό για όλες τις τάξεις των επαγγελματιών, όπως, άλλωστε και η αβεβαιότητα για το μέλλον.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου