Παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-18, 11:17:19
Παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης

Στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, παρουσιάστηκε το βιβλίο  για μεγάλα παιδιά «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» της Δήμητρας Σωκράτους.

Η Δήμητρα Σωκράτους, εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, παρουσίασε μια ιδιαίτερη ιστορία, ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας και κατανόησης για τον καρκίνο, η οποία επιχειρεί με αξιοσημείωτη προσοχή κι ευαισθησία να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σ’ επαφή με τις «πραγματικότητες» ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει.

Η Μαίρη, αποδεχόμενη την πρόκληση του Λευκού Μπιζελιού –σύμβολο για κάθε τι άγνωστο, δύσκολο και διαφορετικό– καταφέρνει να μυηθεί στη δικιά της «παιδική» σοφία. Μια ιστορία δοσμένη μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ, με τη «θεραπευτική» συνοδεία της εικονογράφησης της εικαστικού δρ. Στέλλας Καραγιώργη, η οποία περιλαμβάνει σύμβολα και φιγούρες από αρχαϊκά αγγεία. Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες Δασκάλου και Μαθητή (κατάλογος 2016).. Η ιστορία αξιοποιείται ήδη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας και του παιδιού.

Η παρουσίαση περιλάμβανε αφήγηση αποσπασμάτων, ερμηνεία των συμβολισμών της ιστορίας, εισηγήσεις για αξιοποίησή της και συζήτηση με το κοινό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=