ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικές δράσεις

δημιουργικές-δράσεις-501638

Σε εργαστήρια και δράσεις του 2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, συμμετείχαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήριο του συγγραφέα Νίκου Μιχαλόπουλου και το βιβλίο του «Θες να παίξουμε;», όπου τα παιδιά άκουσαν ιστορίες σχετικές με τη διαφορετικότητα, την αγάπη, την πραγματοποίηση των ονείρων που κάνουμε για τη ζωή παίρνοντας το μήνυμα «Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ» και μοιράστηκαν συναισθήματα.

Στο δεύτερο εργαστήριο που συμμετείχαν τα παιδιά, ήταν το βιβλίο της μικρότερης σε ηλικία συγγραφέα του φεστιβάλ, Μαρίας-Χρυσής Σκρίμπα «Η Υπόσχεση». Τα παιδιά «μίλησαν» για τη γραφή «δουλεύοντας» την ιστορία που έπλασε η συγγραφέας με τη φαντασία της και πώς αυτή η ιστορία μπορεί να μοιάζει με αληθινή.

Οι εμπειρίες που βίωσαν τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια του φεστιβάλ ήταν μοναδικές, μιας και τέτοιου είδους δράσεις φέρνουν όλους πιο κοντά στα βιβλία.

Το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου