Φάνης Τριανταφύλλου: Το μεγάλο ξεπούλημα

φάνης-τριανταφύλλου-το-μεγάλο-ξεπούλ-171625

ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Έρχονται ο Σαμαράς αγκαλιά με το Βενιζέλο και φέρνουν μια φωτογραφική τροπολογία που επιτρέπει τις συγχωνεύσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Την περνάνε στα μουλωχτά, σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το… Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς οι Άγιοι Ανάργυροι(!!!), γιατί γνωρίζουν το μέγεθος του εγκλήματος. Γιατί έγκλημα; Διότι δίνεται η δυνατότητα στους εθνικούς εκδότες – μεγαλοεργολάβους να αλλάξουν επωνυμία και εταιρικό, ώστε να διαγραφούν κατ’ ουσίαν τα τεράστια χρέη τους και να μπορούν να απολύουν μαζικά εργαζομένους! Την τροπολογία ψηφίζουν οι συνήθεις ύποπτοι, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή εμβρόντητος ο λαός παραλαμβάνει το νέο χαράτσι ακινήτων, τον διαβόητο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο, κατά διαβολική σύμπτωση, έχουν ψηφίσει πάλι οι συνήθεις ύποπτοι, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ!

Αυτή είναι από μια ορισμένη πλευρά η ιστορία της ελληνικής αστικής τάξης και του ελληνικού λαού. Μια ιστορία άμεσου είτε έμμεσου ξεπουλήματος του δεύτερου απ’ την πρώτη. Αυτή είναι η ιστορία της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας που εκπροσωπούν πολιτικά τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα από το 1830 ως σήμερα που η ελληνική αστική τάξη να μην πούλησε τον ελληνικό λαό. Δεν υπήρξε ούτε υπάρχει ελληνικό αστικό κόμμα ή δεξιός – σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που να μην έβαλε πλάτη σ’ αυτό το ξεπούλημα. Όπως σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χαρίζουν τα χρέη των μεγαλοεκδοτών, δημιουργώντας μονοπώλια στην ενημέρωση και χτυπώντας κατάστηθα τη δημοκρατία, έτσι, ανέκαθεν, τα κόμματα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης συμπεριφέρονταν στους λίγους και ισχυρούς. Κι όπως σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γδέρνουν ξανά το λαό με τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ, φροντίζοντας να αφήσουν απέξω τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που είναι κρυμμένη στις 6.000 οφ σορ εταιρίες των λίγων και ισχυρών, έτσι, ανέκαθεν, τα κόμματα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης συμπεριφέρονταν στο λαό.

Για το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική. Γιατί η καταδυνάστευση και η καταλήστευση του λαού εξυπηρετεί απόλυτα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Κι όχι μόνο. Απ’ τη «δουλειά» έχουν κι αυτοί κέρδος. Το αφεντικό δεν είναι αχάριστο. Κι έπειτα τους χρειάζεται και για άλλες «δουλειές». Στην προκειμένη περίπτωση τα μεγάλα ΜΜΕ θα τους λιβανίζουν τρισχειρότερα από όσο σήμερα, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τρεις φορές περισσότερο κι απαξιώνοντας πλήρως τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Πρόκειται για μια πολιτική υποδούλωσης του λαού και αισχρής εκμετάλλευσής του από την ελληνική αστική τάξη και τα αρρωστημένα παράσιτα που βρίσκονται στην υπηρεσία της. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Να είναι ο λαός στην κατάσταση που είναι. Φτωχός και παρηκμασμένος πολιτικά και ηθικά. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στην Ελλάδα σήμερα η αθλιότητα της ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της επελαύνει χωρίς καμία σοβαρή αντίσταση από τη μεριά του λαού. Κι ακόμα πιο πολύ, να καταλάβουμε ότι η φυσική ύπαρξη και υπόσταση του λαού είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πολιτική ήττα της ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών δυνάμεων που την εκπροσωπούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου