Φάνης Τριανταφύλλου: Οι Ελληνες γύπες

φάνης-τριανταφύλλου-οι-ελληνες-γύπες-179145

ΕΝΑΣ ΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ

Basta Buitres! Φτάνει πια, γύπες της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας! Όταν ακόμα και η καθεστωτική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναγνωρίζει ότι η στάση πληρωμών που κήρυξε η Αργεντινή δεν οφείλεται σε αδυναμία της να εξυπηρετήσει το χρέος, αλλά σε μια δικαστική διαμάχη, ότι πρόκειται, δηλαδή, για «τεχνική χρεοκοπία», πάει πολύ να θριαμβολογείτε για τη λεηλασία και τη ληστεία της χώρας και του λαού μας που είναι συνέπεια της πολιτικής σας, επειδή, τάχα, εάν δεν μας λεηλατούσαν και δε μας λήστευαν τα αφεντικά σας, θα… χρεοκοπούσαμε σαν την Αργεντινή!

Αυτή όμως δεν είναι ακριβώς η δική μας περίπτωση; Εν ονόματι της αποφυγής της χρεοκοπίας απογυμνώνετε το λαό, κλέβετε τους καρπούς της εργασίας του, ξεπουλάτε τη χώρα. Μας μιλάτε για το θρίαμβο της πολιτικής σας. Μα τα τέσσερα περίπου εκατομμύρια των Ελλήνων που σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία βρίσκονται κάτω από το έσχατο όριο της φτώχειας και δεν έχουν να φάνε, σχεδόν ο μισός πληθυσμός, δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής σας; Κι όμως, μας φοβερίζετε να σκύψουμε το κεφάλι και να υποκύψουμε στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, γιατί αλλιώς θα καταντήσουμε Αργεντινή! Μας προτρέπετε να μοιάσουμε, δηλαδή, στον πολιορκημένο, που του επιτίθενται ορδές διψασμένες για χρυσάφι κι ανοίγει τις πόρτες του κάστρου, δίνοντας όλα του τα υπάρχοντα, για να γλυτώσει τη ζωή του! Όταν, δεμένος πισθάγκωνα πίσω από το άλογο του εισβολέα, διαπιστώνει ότι ακόμα και η ζωή του έχει εμπορική αξία, είναι πολύ αργά γι’ αυτόν. Σέρνεται σε ένα κλουβί στο σκλαβοπάζαρο, χωρίς καμιά δυνατότητα διαφυγής! Αυτό κάνετε στο λαό και τη χώρα μας και, αν είναι ποτέ δυνατόν, γι’ αυτό περηφανεύεστε ηλιθίως!

Εξ άλλου η ναυαρχίδα του αστικού Τύπου της χώρας, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, διαπιστώνει ότι η νέα χρεοκοπία της Αργεντινής δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη χώρα. Απλώς, η ύφεση θα είναι ίσως λίγο βαθύτερη σε σχέση με τώρα κι αυτό είναι όλο. Είστε όμως τόσο πωρωμένοι και τόσο εθελόδουλοι, τόσο πιστά σκυλιά των μεγάλων κι ισχυρών αφεντικών σας, που δεν βλέπετε τίποτα μπροστά σας, προκειμένου να στηρίξετε το «δικαίωμα» του ολιγάρχη να καταστρέφει μια χώρα κι έναν λαό για το κέρδος. «Λησμονείτε» ακόμα και το ενδεχόμενο στη θέση της Αργεντινής να βρεθεί κι η Ελλάδα, όταν θα έρθει η ώρα να κουρευτεί και το δικό της χρέος, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο! Προδώσατε τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας στο παρελθόν, οδηγώντας μας στη χρεοκοπία, τα προδίδετε τώρα, φροντίζοντας παντί τρόπω να μας δέσετε πιο γερά στο άρμα των πλέον επιθετικών πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, και με χαρά που δεν μπορείτε να κρύψετε αναγνωρίζετε στην περίπτωση της Αργεντινής το «δικαίωμα» του τοκογλύφου να χρεοκοπήσει τεχνικά μια χώρα για να κατοχυρώσει το κέρδος του, προδιαγράφοντας, έμμεσα πλην σαφώς, τη μελλοντική σας προδοσία! Πιστά σκυλιά στη φωνή του κυρίου σας! Ακόμα κι ο μεγαλύτερος εχθρός σας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει την αισχρότητα της πολιτικής σας, απ’ όσο εσείς όταν θριαμβολογείτε για τη χρεοκοπία της Αργεντινής!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου