ΤΟΠΙΚΟ

Νέα αναβολή στο Ν.Α. Νίκης – Ανθ. Γαζής

νέα-αναβολή-στο-ν-α-νίκης-ανθ-γαζής-843195

Μία εβδομάδα αργότερα και η τελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ

Νέα αναβολή πήρε το παιχνίδι μεταξύ των Νέων Αθλητών της Νίκης και του Ανθιμου Γαζή, το οποίο θα διεξαχθεί τελικά το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο Π. Μαγουλάς. Αρχικά, η ομάδα της Νίκης με έγγραφό της προς την Ενωση την Παρασκευή 13 Μαΐου ζήτησε την αναβολή του παιχνιδιού λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της στο παιχνίδι της 8ης Περιφέρειας.

Η Ενωση έκανε δεκτό το αίτημα της ομάδας και σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνών είχε το δικαίωμα να ορίσει το παιχνίδι εντός 25 ημερών. Στη συνέχεια όρισε το παιχνίδι για χθες, Τετάρτη 25/5 στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Με νέα ανακοίνωση άλλαξε το γήπεδο και ορίστηκε σε αυτό της Πορταριάς. Ομως στο συγκεκριμένο γήπεδο ξεκίνησαν εργασίες επανασποράς και έτσι το παιχνίδι αναβλήθηκε για σήμερα.

Οι δύο ομάδες ωστόσο έστειλαν έγγραφα με τα οποία ζήτησαν την εκ νέου αναβολή του για το σαββατοκύριακο. Ετσι, λόγω της σημαντικότητας του συγκεκριμένου παιχνιδιού αφού μία από τις δύο ομάδες με δύο συνεχόμενες νίκες θα μπορέσει να καταλάβει την τρίτη θέση και υπό προϋποθέσεις θα πάρει την άνοδο στην Α’ κατηγορία ο ορισμός του παιχνιδιού το Σάββατο συμπαρέσυρε ολόκληρη την 26η αγωνιστική.

Ετσι για λόγους ισονομίας, όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος το παιχνίδι θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 28/5 στις 5 μ.μ. στο Π. Μαγουλάς και η 26η αγωνιστική θα αναβληθεί κατά μία εβδομάδα. Συνεπώς το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 4-5/6.

Άνθιμος Γαζής: Αναβολή για ισονομία και αξιοπιστία

Την αναβολή του αγώνα με τους Νέους Αθλητές ζήτησε πριν την τελευταία απόφαση της ΕΠΣΘ η διοίκηση του Ανθιμου Γαζή κάνοντας λόγο για ισονομία κι αξιοπιστία στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναβολή για ισονομία και αξιοπιστία το μόνο μας μέλημα! Μετά την πληροφόρησή μας από βολιώτικο σάιτ, καθώς από την ΕΠΣΘ δεν λάβαμε καμία επίσημη ανακοίνωση σαν σύλλογος ή έστω ενημέρωση. Αφού λοιπόν ενημερωθήκαμε μόλις 20 ώρες πριν την τέλεση του κρισιμότερου αγώνα της χρονιάς που θα διεκδικούσαμε μέσα στο γήπεδο την 3η θέση που πιθανόν να σημαίνει την άνοδο στη Α’ τοπική, συγκαλούμε έκτακτο Δ.Σ. (Τετάρτη) και ώρα 18.00 στα γραφεία του συλλόγου (Π .Μελά3) ώστε να παρθεί συλλογική απόφαση (διοίκηση – παίχτες).

Οι λόγοι που επικαλούνται στην ανακοίνωση της ΕΠΣΘ είναι ότι στο γήπεδο της Πορταριάς (το 3ο κατά σειρά που επιλέγεται για το συγκεκριμένο ματς) γίνονται εργασίες. Πράγματι έτσι είναι καθώς το διαπιστώσαμε και εμείς αυτό αφού επισκεφθήκαμε το γήπεδο. Η ερώτησή μας όμως είναι «όλα τα άλλα γήπεδα του νομού είναι ακατάλληλα; Υπάρχει τέτοια ενημέρωση από την διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου; Τόσα γήπεδα υπάρχουν, Νεάπολη, Βασδέκειο, Βοηθητικό, ΕΑΚ, Δημητριάς, Λεχώνια, Σέσκλο, Διμήνι. Ολα ακατάλληλα; Είναι δυνατόν να αλλάζει το γήπεδο αλλά και η μέρα διεξαγωγής 2-3 φορές την μέρα; Όλα αυτά είναι εύλογα ερωτήματα…

Για αυτό λοιπόν το λόγο η σημερινή πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους. Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ., τους ποδοσφαιριστές, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, τους παράγοντες όλων των σωματείων όσο και τα Μ.Μ.Ε. καθώς τίποτα δεν είναι κρυφό και θα συζητηθούν τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν αν τελεστεί τελικά αυτός ο κρίσιμος αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες..

Η εν λόγω πρόταση που θα κατατεθεί από το Δ.Σ. θα αφορά την μη συμμετοχή της ομάδας μας στον αγώνα της Πέμπτης (αν τελικά ισχύσει και αυτό) με μοναδικό λόγο ότι η ομάδα μας θα είναι αποδεκατισμένη. Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής μας την Πέμπτη θα απουσιάζει εκτός Βόλου (ορκωμοσία), ενώ ήδη 8 βασικοί ποδοσφαιριστές δήλωσαν πως πήραν ρεπό την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη (εργάσιμη μέρα) δουλεύουν κανονικά (Κουτσουνίδης, Δανιλόπουλος, Περατζάκης, Καρασιώτος, Μπακογιάννης, Τσιτσιρίκης, Τσεπάνης αλλά και ο μοναδικός τερματοφύλακας Γκούρης) με αποτέλεσμα να είναι σίγουρα απόντες.

Γίνεται αυτόματα αντιληπτό πως δύσκολα θα μπορέσει ο σύλλογος μας να συμπληρώσει έστω και μια 11αδα καθώς υπάρχουν και 2-3 τραυματισμοί ενώ το ρόστερ σε μια ερασιτεχνική ομάδα δεν ξεπερνάει τους 20-22 παίχτες.

Για τον λόγο αυτό και σεβόμενοι την προσπάθεια τους όλον τον χρόνο θα συναποφασίσουμε αν καταστεί δυνατή κάποια σύνθεση ανάγκης να κατέβουμε να αγωνιστούμε ή να αποσυρθούμε από την εν λόγω αναμέτρηση παρά το γεγονός πως το αποτέλεσμα ίσως να μας έδινε την «άνοδο».

Τέλος θέλουμε να ζητήσουμε δημόσια την θέση όλων των τοπικών ομάδων (και των Νέων Αθλητών Νίκης) οι οποίοι είχαν αιτηθεί την αρχική αναβολή του αγώνα καθώς απουσίαζαν 3 ποδοσφαιριστές και εμείς φυσικά και το δεχθήκαμε για να τηρηθεί η ισονομία.

Επίσης θέλουμε να αιτηθούμε δημόσια την αναβολή του εν λόγω αγώνα για νέα ημερομηνία (Σάββατο ή Τετάρτη) ή και την αναβολή όλης της τελευταίας αγωνιστικής κατά 3 μέρες. Νομίζω πως τα σωματεία συνερίζοντας τον προβληματισμό μας αλλά και τις δυσκολίες που προέκυψαν θα τεθούν στο πλευρό μας και θα δεχθούν την όποια αναβολή (όπως είχαμε δεχθεί και εμείς).

Επίσης το ίδιο ζητάμε και από την επιτροπή πρωταθλήματος αλλά και όλου του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ (θα παρακαλούσαμε να πραγματοποιηθεί κάποιο έκτακτο Δ.Σ) ώστε να βρεθεί λύση και να υπάρξει ισονομία, αξιοπιστία στην συγκεκριμένη αγωνιστική όπως δηλαδή γίνεται και μέχρι σήμερα..

Παρακαλούμε λοιπόν κύριοι της ΕΠΣΘ να δείτε το θέμα ξανά, να αποφασίσετε για το καλό όλων και να αποδείξουμε σε όλους πως όταν υπάρχει σύμπνοια και κατανόηση όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να αποδείξουμε σε όλους πως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και μόνο.

Μάλιστα έτσι θα πετύχουμε οι συγχαρητήριες και ευχαριστήριες επιστολές προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ να είναι και από τις δυο συμμετέχουσες ομάδες και όχι από την μια.

Κλείνοντας να θυμίσουμε την 44χρονη ιστορία της πρώτης ιδρυθείσας ομάδας του Πηλίου αλλά και την κατάκτηση (από αυτόν τον προπονητή και από αυτούς τους παίχτες) κατά την περσινή σεζόν του βραβείου ήθους (καμία κάρτα σε όλο το πρωτάθλημα) που για μας ισοδυναμεί με 20… 30… 40 ή και 50 ανόδους μαζί.

Με τιμή, ο Ειδ. Γραμματέας Αλεξίου Νικόλαος».

Τοξότης: «Καλό παιχνίδι να έχετε!!!»

Μετά από τα όσα έγιναν το τελευταίο 24ωρο σχετικά με την ημερομηνία και έδρα του εξ’ αναβολής αγώνα Νέοι Αθλητές Νίκης – Ανθιμος Γαζής και κατόπιν της αναφοράς του ονόματος της ομάδας του Τοξότη σε δημοσιεύσεις τρίτων, ο προπονητής του συλλόγου Θανάσης Χρυσοχού κάνει την εξής δήλωση:

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πραγματικά, οι αλλεπάλληλες αλλαγές έδρας και ημερομηνίας διεξαγωγής του πολύ σημαντικού αγώνα μεταξύ δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, των Ν. Α. Νίκης και του Ανθιμου Γαζή Μηλεών, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα καχυποψίας, νευρικότητας και παρεξήγησης (λανθασμένα), ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχει η πιθανότητα, η Τρίτη και η Τέταρτη θέση να οδηγήσουν σε άνοδο στην Α’ τοπική Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Θ. Αυτό, από μόνο του καθίσταται ιδιαιτέρως σημαντικό, λόγω της απολύτου απαξίωσης του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής.

Πρέπει να διευκρινίσουμε όμως, ότι αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο του αιτήματος της ομάδας του Ανθιμου Γαζή, να μην αγωνιστεί σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, ημέρα Πέμπτη, που λόγω του εργάσιμου αυτής, θα είχε πολλές απουσίες και θα ήταν άδικο να μην μπορέσει να διεκδικήσει την πιθανή άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, όντας αποδεκατισμένη.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτός είναι ο λόγος που ζήτησε την αναβολή του παιχνιδιού και δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι το έκανε για να αδικήσει την ομάδα μας , με το να αγωνιστεί μετά τη λήξη του πρωταθλήματος με τους «αδιάφορους» Ν. Αθλητές Νίκης.

Όπως επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι δεν περνάει καν από το μυαλό μας ότι οποτεδήποτε και να γινόταν το παιχνίδι, θα μπορούσαν οι Ν. Αθλητές Νίκης, να είναι «αδιάφοροι». Δεν το επιτρέπει άλλωστε το πάρα πολύ βαρύ σήμα της ομάδας, το ήθος και η αξία του προπονητή τους, κ. Παρισάκη, καθώς και το ταλέντο και η δίψα για ποδόσφαιρο των ποδοσφαιριστών της ομάδας, που να θυμίσουμε ότι μετά την ήττα τους στο μεταξύ μας παιχνίδι στο δεύτερο γύρο, οι περισσότεροι από αυτούς έφυγαν από το γήπεδο βουρκωμένοι.

Επειδή και για μας, από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε σ’ αυτήν την ομάδα, ο στόχος ήταν, αν τυχόν καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία, εκεί που νομίζουμε ότι αυτός ο σύλλογος αξίζει να βρίσκεται, αυτό να συμβεί γιατί το αξίζουμε!!! και όχι να συμβεί «με κάθε τρόπο».

Πιστεύουμε, ότι η λύση που έδωσε η ΕΠΣΘ, να γίνει το συγκεκριμένο παιχνίδι το Σάββατο, και να αναβληθεί ολόκληρη η τελευταία αγωνιστική, είναι η καλύτερη δυνατή, ώστε να μην υπάρχουν υποψίες και υπόνοιες για μεθοδεύσεις.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε, εμείς θα έχουμε το μυαλό μας, το Σάββατο, στο Π. Μαγουλάς και το ενδιαφέρον μας θα είναι πολύ μεγάλο.

Αυτό που πραγματικά επιθυμούμε, είναι, το αποτέλεσμα να μας εξασφαλίσει μία θέση στην τετράδα.

Αυτό που πραγματικά είναι δίκαιο, είναι οι Ν. Αθλητές να βρίσκονται του χρόνου στην Α’ κατηγορία, γιατί μέσα στα γήπεδα έχουν ήδη κερδίσει 6 βαθμούς περισσότερους από αυτούς που γράφει ο βαθμολογικός πίνακας. Αυτό που θέλουμε να ευχηθούμε, είναι το αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των παιδιών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Καλό παιχνίδι να έχετε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου