ΤΟΠΙΚΟ

Πρωταθλήτρια και μαθηματικά στη Β’ ΕΠΣΘ η Ακρόπολη Σέσκλου

πρωταθλήτρια-και-μαθηματικά-στη-β-επ-845192

Μπορεί η ομάδα του Βαγγέλη Τάχου να τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Δύναμη, ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αυτός που χρειαζόταν, αφού αποσπάστηκε στους τέσσερις βαθμούς από το δεύτερο της βαθμολογίας Παγασητικό και θα αγωνιστεί δίχως άγχος στο μεταξύ τους παιχνίδι στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος, αφού κλείδωσε την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα. Επίσης, ο Παγασητικός που θα ακολουθήσει την Ακρόπολη στην Α’ τοπική κατηγορία κέρδισε εκτός έδρας τον Ιάσονα. Ακόμη, ο Τοξότης έκλεισε τη φετινή χρονιά με νίκη, ενώ οι Νέοι Αθλητές μείωσαν τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την τρίτη θέση, νικώντας τη Μακρινίτσα με 2-0.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 25ης στροφής:

Τοξότης – Κένταυρος Ν.Π. 3-0

Σκόρερ: (45’ πεν. Δ. Τσένα, 60’ Κυλαδίτης, 78’ Μάρκο)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ο Τοξότης. Η ομάδα του Θανάση Χρυσοχού, που την επόμενη αγωνιστική έχει το ρεπό της, κέρδισε τον Κένταυρο Ν.Π. στο βοηθητικό του ΕΑΚ με 3-0. Ο Δ. Τσένα άνοιξε το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σαρρής, καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Λιάτζουρα μέσα στην περιοχή. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν δύο ακόμη φορές. Η πρώτη στο 60ο λεπτό με κεφαλιά του Κυλαδίτη και η δεύτερη με τον ίδιο τρόπο από τον Μάρκο. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι από κόρνερ τουΔ. Τσένα και τετ-α-τετ με τους Η. Τσένα και Τριχιά. Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι από το 25ο λεπτό μέχρι το 30ο είχαν τρεις τελικές με τους Γκ. Πότσκα, Τσιργή και Τζήκα. Ακόμη, στην επανάληψη στο 70ο λεπτό σουτ του Τσιργή απέκρουσε ο Πασπαλάρης. Ο πορτιέρο του Τοξότη δύο λεπτά μετά απέκρουσε και πάλι γυριστό σουτ του Τζήκα. Επίσης, κεφαλιά του ίδιου παίκτη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Στέφανος Γώγος παρά την ήττα έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την αγωνιστική εικόνα, καθώς έπαιξαν τρεις 16χρονοι και ένας 15χρονος.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Πασπαλάρης, Σιαμουρδάνης, Κυλαδίτης (75’ Παπαγιάννης), Α. Βέτσικας, Μάρκος, Τσιατσιάνης, Δ. Τσένα, Γ. Βέτσικας, Τριχιάς (51’ λ.τρ. Μάρκο), Μαϊστράλλης, Η. Τσένα (68’ Παραδάκης).

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Τζ. Πότσκα, Εκταρίδης (70’ Μαϊτιανός), Λιάτζουρας, Τσιργής, Νεγιάννης (50’ Λαμπαδάρης), Βαρσαμάς, Τσατσάνης (80’ Πανάρετος), Β. Γώγος, Παπαδημητρίου, Γκ. Πότσκα, Τζήκας.

Μακρινίτσα – Ν.Α. Νίκης 0-2

Σκόρερ: (35’ Δημουλάς, 58’ Τσιανάκας)

Με 2-0 οι Νέοι Αθλητές πέρασαν νικηφόρα από το γήπεδο της Πορταριάς, αναγκάζοντας σε ήττα τη Μακρινίτσα και παράλληλα μείωσαν τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τον 3ο της βαθμολογίας, Τοξότη. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Στο 38ο λεπτό ο Δημουλάς άνοιξε το σκορ με απευθείας χτύπημα φάουλ από το κέντρο του γηπέδου και ο Τσιανάκας διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Δαμάσκου. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές φάσεις με κεφαλιά του Δημητρόπουλου και σουτ του Κουτσαρνάκη που πέρασαν άουτ. Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στο 17ο και 18ο λεπτό. Αρχικά, ο Μπακογιάννης με προσωπική ενέργεια πέρασε όλους τους παίκτες που βρήκε μπροστά του και σούταρε, όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, αμυντικός απέκρουσε, σε επόμενο χρόνο σουτ του Μπακογιάννη από το ύψος του πέναλτι, απέκρουσε ο Κωνσταντίνου.

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: Κωνσταντίνου, Στεργίου, Βαρώτας, Γ. Μυλωνάς, Σαρακατσάνος, Φράγκος, Σαραφίδης (46’ Κ. Μυλωνάς), Κουτσαρνάκης, Δημητρόπουλος, Παπακώστας (55’ Κανάβας), Πουρνάρας.

Ν.Α. ΝΙΚΗΣ: Ράπτης, Χάνος, Τσαπέρος, Δημουλάς, Σφονδυλιάς, Χαλκίδης (59’ Σιώμος), Κουτσούκης, Τσιανάκας, Δαμάσκος, Χρηστίδης (70’ Βλάχος), Μπακογιάννης (46’ λ.τρ. Ευθυμίου).

Δύναμις – Ακρόπολη 1-1

Σκόρερ: (83’ Παπαεμμανουϊλίδης – 93’ Τ. Τσούτσας)

Δίχως πολλές φάσεις λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο, η Δύναμις έκοψε τη νικηφόρα πορεία της Ακρόπολης στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τα γκολ να έρχονται στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο 83ο λεπτό ο Παπαεμμανουϊλίδης έκλεψε την μπάλα από το χώρο του κέντρου και με προσωπική ενέργεια και σουτ νίκησε τον Κορέντη, ανοίγοντας το σκορ. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Τ. Τσούτσας στο 93’, όταν από πλάγιο άουτ πήρε την μπάλα και με ανάποδο ψαλίδι κατάφερε και ισοφάρισε. Οι δύο ομάδες αρκέστηκαν κυρίως σε μάχες στο χώρο του κέντρου. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές φάσεις με τους Αγγελή, Ανδρέου και Χατζησταμάτη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Παγώνη στο 65’ και ένα ακόμη σουτ του Παππά στο 70’.

ΔΥΝΑΜΙΣ: Κωτούλας, Καλαμίδας, Πατσής, Τσουκαλάς, Μπατσκίνης, Σεραφίδης, Χατζησταμάτης, Χριστοδούλου (55’ Τσάμης), Παπαεμμανουϊλίδης, Αγγελής, Ανδρέου.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κορέντης, Αξιώτης, Ζαμάνης, Φ. Φώτου, Τ. Τσούτσας, Δ. Φώτου, Παππάς, Τ. Κολημήτρας (75’ Χρ. Τσούτσας), Παγώνης, Κ. Κολημήτρας, Πασσιάς.

Αργοναύτες – Ελευθεριακός 1-1

Σκόρερ: (20’ Δαϊλιάνης – 72’ Πριτσίνης)

Ο Ελευθεριακός πήρε βαθμό στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων που χρησιμοποιούν ως έδρα οι Αργοναύτες τη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Δαϊλιάνη στο 20ό λεπτό, μετά από πάσα του Νικογιάννη. Παράλληλα, έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη, αλλά οι προσπάθειες των Τηγανόπουλου, Δαϊλιάνη και Ρεπάκη στο πρώτο μέρος δεν είχαν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν. Αντιθέτως, ο Ελευθεριακός που ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη της αναμέτρησης και έχασε αρκετές ευκαιρίες, σκόραρε στο 72ο λεπτό με τον Πριτσίνη.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: Ροδίτης, Δαγγούλης, Μπαλλίου, Π. Δημητρίου, Πριονιστής, Γ. Δημητρίου, Ρεπάκης, Νικογιάννης, Τηγανόπουλος, Δαϊλιάνης, Ε. Κ. Ζάρρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ: Νικολής, Βαβλέκης, Φουφίκος (60’ Παϊπάης), Γούσιος (89’ Γανταδάκης), Κτιστάκης, Περγάντος (60’ Σκιαθίτης), Καργιότογλου, Ζησιμάτος, Μαυρούπης, Τσιακαλέας, Πριτσίνης.

Ιάσων – Παγασητικός 1-2

Σκόρερ: (73’ Δημόπουλος – 5’ Μπούρντα, 45’ Ρουμπάτης)

Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες ο Παγασητικός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ιάσονα Αλλης Μεριάς στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, όπου η ομάδα του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’. Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρουμπάτη, ο Μπούρντα έκανε με κεφαλιά το 0-1 και ο δημιουργός μετατράπηκε σε σκόρερ στο 45’, όταν ο Ρουμπάτης πλάσαρε έπειτα από ατομική ενέργεια για το 0-2. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με κεφαλιά του Δημόπουλου στο 73’, ενώ χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες με τους Ζάχο, Μασούρα και Ρακή. Από την άλλη για τον Παγασητικό το πλασέ του Γιαννακόπουλου στο 73’ πέρασε άουτ, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Μαγγιώρου στο 80’.

ΙΑΣΩΝ: Κωνσταντίνου, Κάβουρας, Σπύρου (65’ Μπέκας), Τσάνιος, Βαρελόπουλος, Τσίγκας, Θεοδωρόπουλος, Γούσιας, Ρακής (56’ Καλογριάς), Μασούρας (60’ λ.τρ. Δημόπουλος), Ζάχος.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ:Χαλαστάρας, Ξηρομερίτης, Δώσσας, Στρούγγης, Καψιώτης, Μιχαλόπουλος, Μπερτζέμης (46’ Μαγγιώρος), Σίμος, Ρουμπάτης (85’ Βουρδάκης), Μπούρντα, Μπραχόλης (65’ λ.τρ. Γιαννακόπουλος).

Ανθιμος Γαζής – Εθνικός 1-0

Σκόρερ: (9’ Δανηλόπουλος)

Με χρυσό σκόρερ τον Δανηλόπουλο από το 9ο λεπτό ο Ανθιμος Γαζής ξεπέρασε την αστοχία του, αλλά και την αντίσταση του Εθνικού, χάνοντας παράλληλα πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Ο έμπειρος επιθετικός χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Παναγιώτη Κουρούπη με ψύχραιμο πλασέ στο 9’, σε ένα παιχνίδι με χαμένες ευκαιρίες με τους Μπακογιάννη στο 1’, Αλεξίου στο 15’ και 22’, Δανηλόπουλο στο 38’ και στο 77’ και τον Κατσαρό στο 84’. Από την άλλη για τους κιτρινόμαυρους χάθηκαν ευκαιρίες με το πλασέ του Αλτίνη στο 80’ και πλασέ του Μωραΐτη στο 86’.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ: Γκούρης, Καρασιώτος (65’ Δρακονταΐτης), Κωστάκης, Κουτσουνίδης, Παρασκευάς, Περατζάκης, Μπακογιάννης (72’ Δημόπουλος), Λάσκος, Δανηλόπουλος, Κατσαρός, Αλεξίου (64’ Ψαθάς).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κερμελής, Συμεωνίδης, Σκοτεινιώτης, Χονδρός, Μπάτης, Μωραΐτης, Παλάσης, Καζδαρίδης, Αλτίνης, Περεντίδης, Παλάντζας (65’ λ.τρ. Κόκκινος). Ρεπό: Ενωση Λεχωνίων/Νηλέα

Βαθμολογία

Β’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Ακρόπολη………………70-13….61

2. Παγασητικός …………….54-6 …57

3. Τοξότης…………………38-26….40

4. Ν.Α. Νίκης……………..45-16….38

5. Ιάσων Α. Μ. ……………42-35….35

6. Ανθ. Γαζής ……………..32-26….35

7. Εθνικός…………………28-27….32

8. Δύναμις…………………30-51….26

9. Κένταυρος Ν.Π………..27-52 …22

10. Μακρινίτσα…………..24-45….21

11. Αργοναύτες ………….32-54….21

12. Ελευθεριακός……….29-53….16

13. Λεχώνια ………………27-78……6

*Οι Ν.Α. Νίκης έχουν -6, ο Ελευθεριακός έχει -2.

*Ν. Α. Νίκης και Ανθιμος Γαζής έχουν ένα λιγότερο παιχνίδι.

Επόμενη (26η)

Κένταυρος Ν. Π. – Ανθιμος Γαζής

Ενωση Λεχωνίων/Νηλέα – Αργοναύτες

Εθνικός – Μακρινίτσα

Ελευθεριακός – Δύναμις

Ν.Α. Νίκης – Ιάσων Α.Μ.

Παγασητικός – Ακρόπολη

Ρεπό: Τοξότης

Τετάρτη 25/5 – 5μ.μ.

Εξ’ αναβολής 23ης αγων.

Ν.Α. Νίκης – Ανθ. Γαζής (Βοηθητικό ΕΑΚ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου