ΤΟΠΙΚΟ

Δύσκολο έργο για Πύρασο

δύσκολο-έργο-για-πύρασο-65495

Σήμερα στις 3 μ.μ. υποδέχεται τον Αιγινιακό στη Νέα Αγχίαλο

Μετά τη νίκη που πέτυχε το προηγούμενο Σάββατο επί της Φαρκαδόνας ο Πύρασος αντιμετωπίζει σήμερα στις 3 μ.μ. τον Αιγινιακό με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομάδα του Αιγινίου βρίσκεται στη 2η θέση και συνεπώς οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν μία από τια καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος στο πλαίσιο της 26ης εμβόλιμης αγωνιστικής.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο δημοτικό γήπεδο Νέας Αγχιάλου, με την προετοιμασία της ομάδας της Αγχιάλου να ολοκληρώνεται μέσα σε μία ημέρα. Ο Πύρασος επανήλθε στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ωστόσο όλοι ευελπιστούν η νίκη επί της Φαρκαδόνας, με 1-0, να είναι η αρχή των θετικών αποτελεσμάτων.

Ομως, το σημερινό ματς θα είναι από τα δύσκολα καθώς ο Αιγινιακός το τελευταίο διάστημα έχει αποδείξει πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έχει βάλει πλώρη προς την κορυφή. Αναφορικά, με τα τελευταία αποτελέσματα το περασμένο Σάββατο ο σύλλογος του Αιγινίου συνέτριψε με 7-2 τον Οικονόμο, ενώ δύο αγωνιστικές νωρίτερα φιλοδώρησε με έξι τέρματα τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Η προετοιμασία για το σημερινό ματς περιελάμβανε μόλις μία προπόνηση η οποία διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε η αποστολή την οποία αποτελούν οι:

Για τη σημερινή αναμέτρηση το προπονητικό τιμ του Πυράσου δεν θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Κοντζαθανάση λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Επίσης εκτός βρίσκονται οι Καραγιώργος και Χρ. Δαμάσκος οι οποίοι ταλαιπωρούνται ακόμη από τραυματισμούς. Αντίθετα, συμπεριλήφθησαν κανονικά οι Χατζητρακόσιας και Βαγγελάκος. Ο πρώτος εξέτισε την ποινή της μία αγωνιστικής λόγω της κόκκινης που είχε δεχτεί, ο δεύτερος έμεινε εκτός δύο αγωνιστικές αφού είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες.

Ο Αιγινιακός

Εντεκα παιχνίδια έχει δώσει έως τώρα ο Αιγινιακός μακριά από την έδρα του από τα οποία έχει κατακτήσει επτά τρίποντα. Ο σύλλογος του Αιγινίου φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 53 βαθμούς και στο -4 από τον πρωτοπόρο Καραϊσκάκη.

Ωστόσο, η ομάδα της Αρτας αυτήν την αγωνιστική έχει το ρεπό της, συνεπώς ο Αιγινιακός με πιθανή νίκη θα ψαλιδίσει τη διαφορά στον έναν βαθμό και μετά από τέσσερις αγωνιστικές παίζει στην έδρα του Καραϊσκάκη. Στο δεύτερο γύρο οι φιλοξενούμενοι μετρούν μόνο νίκες, μάλιστα το περασμένο Σάββατο κέρδισε με 7-2 τον Οικονόμο.

Από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις ο Αιγινιακός έχει κατακτήσει το τρίποντο της νίκης από τους Φωκικό (0-1), Αχιλλέα (0-2), Οικονόμο Τσαριτσάνης (0-3), Πιερικό (0-1), Εθνικό Φιλιππιάδας (0-1), Αχέροντα Καναλακίου (1-4) και Πύδνα Κίτρους (0-2). Εχει μία λευκή ισοπαλία με τον Θεσπρωτό και τρεις ήττες από Νίκη Βόλου (1-0), Ρήγα Φεραίο (2-0) και Τύρναβο (1-0).

Η νίκη επί της Φαρκαδόνας

Ο Πύρασος το περασμένο Σάββατο πήρε σπουδαίο τρίποντο για την παραμονή του στην κατηγορία από τη Φαρκαδόνα. Το ματς διεξήχθη σε κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος στάθηκε πολλές φορές εμπόδιο στην ολοκλήρωση των φάσεων από τους κυανόλευκους. Αυτό μαρτυρά εξάλλου η σωρεία ευκαιριών που είχαν οι Αγχιαλίτες για να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση στο σκορ οι οποίες δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Αναστασίου ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο μετά από κάθετη πάσα του Τσιουρέλη. Ο Πύρασος είχε παραταχθεί στο γήπεδο της Φαρκαδόνας ως εξής: Χαλάτσης, Γενιτσαρίδης, Κοντοβάς, Μπόρας, Κατής (85’ Γρατσάνης), Στεφανής, Μπασδάνης, Μαλακασιώτης (65’ Βουρδάκης), Τσιουρέλης, Μυργιώτης (75’ Πλασταράς), Αναστασίου.

Τρικαλινός ρέφερι

Ο Ευάγγελος Γρατσάνης από την ΕΠΣ Τρικάλων ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του Πυράσου και βοηθοί του θα είναι οι Ηλίας Νατσιούλας και Απόστολος Καρακώστας από τη γειτονική Λάρισα.

Αρσένος: «Παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες»

Ο προπονητής της ομάδας, κ. Στέλιος Αρσένος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε τις ιδιαιτερότητες του σημερινού παιχνιδιού.

Αναλυτικά: «Θέλουμε πολύ να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Γνωρίζουμε τη δυσκολία που θα έχει, ωστόσο θα είναι ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες. Και αυτό γιατί παρόλο που ο Αιγινιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και υψηλό μπάτζετ το παιχνίδι θα το πάρει η ομάδα που θα αγωνιστεί με όλη της την ψυχή. Επίσης, ο αγωνιστικός χώρος δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση λόγω της βροχής, αλλά εμάς αυτό μας ευνοεί διότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν το γήπεδο σπιθαμή προς σπιθαμή. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως καμία ομάδα δεν μπορεί να περάσει εύκολα από την έδρα μας. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές και θεωρώ πως θα πάρουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό που θέλουμε. Τέλος, θέλω να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο της νέας Αγχιάλου έτσι ώστε να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές μας και σε αυτόν τον αγώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου