ΤΟΠΙΚΟ

Στην τέταρτη θέση η Εθνική Κωφών Γυναικών με βολιώτικες παρουσίες

στην-τέταρτη-θέση-η-εθνική-κωφών-γυναι-427028

Με την τιμητική τέταρτη θέση στις αποσκευές της επέστρεψε η Εθνική Κωφών Γυναικών από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που διεξήχθη στην Ταϊπέι. Στο χθεσινό μικρό τελικό κόντρα στην Ουκρανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε μέχρι το τέλος για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα με 63-53. Αξίζει να αναφερθεί ότι με τα εθνικά χρώματα αγωνίστηκαν οι Βολιώτισσες Αγαγιώτη και Σαρακατσάνη. Οι δύο αθλήτριες είχαν θετική παρουσία στο χθεσινό αγώνα, καθώς σημείωσαν 10 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Η ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική. Με αιχμή του δόρατος την Κοτσιάφτη που σταμάτησε στους 16 πόντους, η Ελλάδα προηγήθηκε με 11-5. Στη δεύτερη περίοδο η προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι αλλά και τα διαδοχικά εύστοχα σουτ των Αγαγιώτη και Σαρακατσάνη από τα 6.75 βοήθησαν την ομάδα μας να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +14 (32-18), που ήταν και το σκορ στη λήξη του δεκαλέπτου.

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Οι Ουκρανές με ισχυρή πίεση σε όλα τα σημεία του παρκέ υποχρέωσαν τις παίκτριες της Εθνικής σε πολλά αβίαστα λάθη. Καλτσένκο και Σιντεϊλνίκοβα ήταν καυτές από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρεθεί πίσω με 45-36 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η κακή αγωνιστική εικόνα για την Εθνική μας συνεχίστηκε. Παράλληλα, οι διαιτητές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους, χρεώνοντας με δύο τεχνικές ποινές τον ελληνικό πάγκο, αλλά και αποβάλλοντας με πέμπτο φάουλ τη Χάϊνα.

Ο εκνευρισμός που επήλθε από τις παραπάνω αποφάσεις μόνο καλό δεν έκανε στην ομάδα μας, που γνώρισε τελικά την ήττα με 63-53. Αυτή η ήττα δεν μειώνει σε καμιά περίπτωση την εξαιρετική παρουσία των κοριτσιών της Εθνικής που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του χρόνου στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 11-5, 32-18, 36-45, 53-63

Τους πόντους της Εθνικής σημείωσαν οι: Χάϊνα 6, Σαρακατσάνη 6 (2), Σούλτη, Αγαγιωτου 10 (2), Κοτσιρέα 6 (1) , Μελλίνη 2, Βουδούρη 4, Κοτσιάφτη 16.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου