ΤΟΠΙΚΟ

Μπίκας: «Ο Ρήγας για πάντα στην καρδιά μου»

μπίκας-ο-ρήγας-για-πάντα-στην-καρδιά-μ-427042

Παρελθόν από το Ρήγα Φεραίο αποτελεί ο Χάρης Μπίκας, κλείνοντας έτσι μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία πέντε ετών για τον ίδιο και τους κυανόλευκους. Ο 23χρονος επιθετικός, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της βελεστινιώτικης ομάδας, συνέδεσε το όνομά του με άνοδο από το πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ και παραμονή σε Δ’ και Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Μάλιστα, την περσινή περίοδο σήκωσε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το βάρος της επιθετικής γραμμής, μετά την αποχώρηση του Κώστα Κρεββατά τη χειμερινή περίοδο με προορισμό τον Εθνικό Σερρών, καταφέρνοντας να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ρήγα Φεραίου και ένας εκ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με 10 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Ο Χάρης Μπίκας, ο οποίος σπουδάζει λογιστική, βρίσκεται… μία ανάσα από το πτυχίο του στο ΤΕΙ της Λάρισας, όπου διέμενε και θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Ηγουμενίτσα. Μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της ΔΕΥΤΕΡΑ στέλνει αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους Βελεστινιώτες, θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του με τα κυανόλευκα και σκιαγραφεί τους μελλοντικούς του στόχους.

Αναλυτικά, τα λόγια του Χάρη Μπίκα:

Πέντε ολόκληρα χρόνια ήσουν μέλος του Ρήγα Φεραίου και αγαπήθηκες ιδιαίτερα από τον κόσμο του Βελεστίνου. Τι κρατάς από αυτήν την πορεία;

«Στο Ρήγα πέρασα πολύ ωραία χρόνια. Από τα ωραιότερα της ζωής μου. Η ομάδα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Δέθηκα με το Ρήγα και τον κόσμο. Περισσότερο θα κρατήσω τη σχέση που είχαμε όλοι οι συμπαίκτες. Ημασταν μία παρέα, οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, η διοίκηση και όλοι όσοι ήταν κοντά στην ομάδα. Μου συμπεριφέρθηκαν πάρα πολύ καλά.

Παράλληλα, μου έδωσαν την ευκαιρία να βελτιωθώ μέσα από τη δουλειά. Όταν πήγα στο Ρήγα ήμουν πίσω σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Κάθε χρόνο γινόμουν καλύτερος».

Ποιες στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σου απ’ αυτήν την πορεία;

«Πάρα πολλές στιγμές. Πανηγυρίσαμε δύσκολες ανόδους και παραμονές. Για μένα σημαντικότερη επιτυχία ήταν η χρονιά που ανεβήκαμε από το τοπικό στη Δ’ Εθνική. Δεν μας υπολόγιζαν, αλλά καταφέραμε να ανέβουμε. Για το Ρήγα εύχομαι να έχει μία πολύ καλή χρονιά. Διαθέτει υγιείς βάσεις, παρέμειναν τα περισσότερα παιδιά από την περσινή χρονιά και πιστεύω πως θα κάνει αξιόλογη πορεία. Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ρήγα, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές και τους διοικούντες. Ηταν άψογοι στη συμπεριφορά τους απέναντί μου».

Οσον αφορά το μέλλον σου, έχεις κάνει κάποιες επαφές; Πού θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου;

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, αλλά στόχος μου αποτελεί το να παραμείνω σε ομάδα της Γ’ Εθνικής, είτε της Ηγουμενίτσας, είτε των κοντινών νομών».

Μάλιστα, αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας κολάζ φωτογραφιών με τη φανέλα του Ρήγα, ενώ έγραψε το μήνυμα «μέχρι να ξανασυναντηθούμε…».

Ενίσχυση με Σπύρο Γκάγκα

Η αποχώρηση του Μπίκα αφήνει μεγάλο κενό στην επιθετική γραμμή, με τους ανθρώπους του Ρήγα Φεραίου να στοχεύουν, πέραν των ανανεώσεων του μεγαλύτερου μέρους του ρόστερ της περασμένης περιόδου, και στην ενίσχυση, έχοντας ως προτεραιότητα την επίθεση, καθώς και το κέντρο της άμυνας, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Ναουμίδη, που μετακόμισε στη Νίκη. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Σπύρος Γκάγκας, ο οποίος την περσινή περίοδο αγωνίστηκε με τα κυανόλευκα του Πυράσου, απ’ όπου έμεινε ελεύθερος, έχοντας πέρυσι 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου