ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του

εκδήλωση-για-τον-κορονοϊό-και-τις-επιπ-2766

Ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης εκ των ομιλητών, αύριο Πέμπτη στα Τρίκαλα

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ, στον ανοικτό χώρο του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον» στα Τρίκαλα, η οποία είναι αφιερωμένη στις συνέπειες και στις διδαχές της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης.

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων διοργανώνει μία σημαντική επιστημονική εκδήλωση που αφορά στον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην υγεία, αλλά και στην καθημερινότητα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταγραφεί αναλυτικά το αποτύπωμα της πρόσφατης κρίσης, πώς αντιδρούμε και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα διαμέσου της διατροφής και να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Στην επιστημονική εκδήλωση βασικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην πρύτανης Κώστας Γουργουλιάνης, ο οποίος θα μεταφέρει την πρόσφατη προσωπική του εμπειρία από Νοσοκομείο Αναφοράς του Ιού (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).

Επίσης, θα μιλήσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής Ολγα Γκορτζή με θέμα «Διατροφή και ανοσοποιητικό στις μέρες της πανδημίας».

Ακόμη, ο πνευμονολόγος Φοίβος Κοκκίνης, τ. πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, θα μιλήσει με θέμα «Ο εμβολιασμός στον ευπειθή, ευπαθή, αναπνευστικό ασθενή».

Ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας θα παρουσιάσει και θα συντονίσει τη μοναδική αυτή επιστημονική εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου