ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 18 Αυγούστου αρχίζει η νέα SL1

στις-18-αυγούστου-αρχίζει-η-νέα-sl1-943847

Γνωστοποιήθηκε από τη Super League το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος για την αγωνιστική σεζόν 2023-24, με την έναρξη του να ορίζεται στις 18 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: «Ομόφωνα εγκρίθηκε το Ετήσιο Συνοπτικό Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Η έναρξή του ορίστηκε για τις 18-19-20/8/2023, η διακοπή για την περίοδο των Χριστουγέννων-Νέου Έτους (16η αγ.) ορίστηκε στις 20-21/12/2023, η επανέναρξή του (17η αγ.) στις 3-4/01/2024, η λήξη της κανονικής περιόδου (26η αγ.) στις 03/03/2024. Οι αγώνες κατάταξης (Playoffs και Playouts) θα ξεκινήσουν στις 10/03/2024 και θα ολοκληρωθούν στις 12/05/2024».

Πρόταση της ΑΕΚ για κλήρωση

από τώρα για τα πλέι οφ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου κι αντιπροέδρου της ΠΑΕ, κ. Γιώργου Κοσμά, πρότεινε – και θα το κάνει κι επίσημα εγγράφως – εν όψει του ορισμού ημερομηνίας κλήρωσης για το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος να γίνεται και ο ορισμός του προγράμματος των play offs μαζί με της κανονικής περιόδου.

Δηλαδή να γίνεται η κλήρωση με τους αριθμούς 1-6, χωρίς να είναι γνωστές ποιες ομάδες θα έχουν καταλάβει τις αντίστοιχες θέσεις. Να καταργηθεί δηλαδή αυτό που έγινε μέχρι και φέτος, με την κλήρωση των πλέι οφ να πραγματοποιείται, αφού ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

Η πρόταση αυτή της ΑΕΚ για το πρόγραμμα των play offs έχει παραμέτρους που θα χρειαστεί να εξεταστούν, αλλά είναι απόλυτα εφικτό να υλοποιηθεί.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος κι επειδή η επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό είχε οριστικοποιήσει τις προτάσεις της πριν κηρυχθεί από τον Π.Ο.Υ η λήξη της πανδημίας, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε να υπάρξει αλλαγή αντίστοιχα και στον κανονισμό διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος έτσι ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση αντίστοιχη με αυτή μέσα στα play offs φέτος.

Να σημειωθεί πως και η ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε μέσω του εκπροσώπου του Κώστα Καραπαπά πως αυτό είναι αυτονόητο πλέον, καθώς δεν υπάρχει θέμα covid ως πανδημία και ειδική συνθήκη.

Τέλος υπήρξε και πρόταση που πιθανότατα θα περάσει, από πλευράς ΠΑΟΚ για να θεσπιστεί αυξημένη πλειοψηφία για τις περιπτώσεις αποφάσεων για αναβολή αγώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου