ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έμεινε βουβή η Νίκη Βόλου

έμεινε-βουβή-η-νίκη-βόλου-947881

Αποχαιρετά σήμερα τη «φωνή» της, τον Γιώργο Μαστρογιάννη, που έφυγε χθες από τη ζωή

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 66 ετών ο Γιώργος Μαστρογιάννης. Ο εμβληματικός ραδιοφωνικός – τηλεοπτικός παραγωγός, δημοσιογράφος και μεταξύ πολλών άλλων και τραγουδιστής σίγησε.

Η φωνή του, που ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου σε κάθε τους προσπάθεια, δεν θα ακουστεί ξανά από τα μεγάφωνα του Πανθεσσαλικού σταδίου και της «κλούβας».

Ο Γιώργος Μαστρογιάννης νικήθηκε από τον καρκίνο. Η μάχη έμοιαζε άνιση. Ο ίδιος την έδινε από την πρώτη στιγμή με χαμόγελο και θάρρος. Το 2014 η Νίκη θα ζούσε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της. Η άνοδος στη Super League ηχούσε στα αυτιά όλων με τον νέο ύμνο της, με τον Γιώργο Μαστρογιάννη να πατά πάνω στους στίχους και τη φωνή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τραγουδώντας για τη Νικάρα, την ομαδάρα.

«Δεν θέλω αλλού να πάω, εγώ όταν αγαπάω, είμαι ψυχή βαθιά. Δεν θέλω αλλού να πάω. ΝΙΚΗ», ακουγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη με τον Γιώργο Μαστρογιάννη να χαίρεται σαν μικρό παιδί, παρότι λίγο καιρό μετά θα μάθαινε πως ο καρκίνος του χτυπούσε την πόρτα.

Από το 2014 μέχρι και χθες ο Γιώργος πάλεψε, βγήκε νικητής σε πολλές μάχες, αλλά στην τελευταία του δεν μπόρεσε να φωνάξει και πάλι «Νίκη».

Εδώ και 27 ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Βόλου, προσπαθώντας να μαθαίνει τα νέα της αγαπημένης του ομάδας. Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του και τη φωνή του μέσα από τα ερτζιανά θα παραμείνει ανεξίτηλη με τον Γιώργο Μαστρογιάννη να αγωνιά κάθε μέρα για την πορεία της ομάδας του. Μετά τη νίκη στην έδρα του Διαγόρα παίκτες και προπονητής του αφιέρωσαν το διπλό. Ο Γιώργος πήρε και πάλι ανάσα. Οι γιατροί είχαν σηκώσει όμως τα χέρια ψηλά. Ο Γιώργος πάλεψε μέχρι και χθες το πρωί της Δευτέρας. Η ψυχή του έφυγε, ταξίδεψε δίπλα σε αγαπημένους του φίλους, όπως ο Λαυρέντης, δυναμώνοντας πλέον ακόμη περισσότερο την κερκίδα του ουρανού.

Παρών σε κάθε εκδήλωση της Νίκης Βόλου

Η τελευταία του εμφάνιση

Ποτέ δεν σταμάτησε να εμψυχώνει και να ενθαρρύνει όσους βρίσκονταν δίπλα του. Η φωνή του συντρόφευε το κοινό του Βόλου μέσα από αμέτρητες ραδιοφωνικές εκπομπές. Η τελευταία του επαφή με το κοινό ήταν στις 16 του περασμένου Γενάρη μέσα από τη συχνότητα του Blue Heart, συνοδευόμενος από τον αδελφικό του φίλο Δημήτρη Δεμίρη.

Το τηλεφωνικό κέντρο έσπασε από τα μηνύματα αγάπης του κοινού για τον Γιώργο του. Τον άνθρωπο που τους συντρόφευσε στις πίκρες, αλλά και στις χαρές με το δικό του μοναδικό και αξεπέραστο στυλ.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου τον τίμησε πέρυσι για την προσφορά του

Οι μέρες αγωνίας

Ήταν δεύτερη μέρα του Πάσχα, όταν ο Γιώργος Μαστρογιάννης οδηγήθηκε από τις Μηλιές εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου του Βόλου. Εκεί δεν σταμάτησε να παλεύει. Διασωληνωμένος προσπαθούσε να δώσει θάρρος και κουράγιο σε όλους όσοι βρίσκονταν δίπλα του και να ακούει τις μεταδόσεις των παιχνιδιών της αγαπημένης του ομάδας. Όποτε η Νίκη κέρδιζε ο Γιώργος αναθαρρούσε.

Μεγάλη του αγάπη εκτός από τη Νίκη Βόλου ήταν και το ραδιόφωνο

Τα πρώτα του βήματα

Γεννημένος το 1957 και αμέσως μετά τον στρατό ξεκίνησε να εργάζεται στις Γενικές Αποθήκες Ελλάδος στον Βόλο, παραμένοντας ανήσυχο πνεύμα με την καλλιτεχνική φλέβα να χτυπάει ολοένα και πιο δυνατά. Το πρώτο του καλλιτεχνικό εγχείρημα ξεκίνησε με το κέντρο «Μάμα» στη Σκενδεράνη και ακολούθησε το «Ντέφι», που μετέπειτα έγινε «Καθωδών», ενώ τραγουδούσε και στις Αηδονοφωλιές. Εμφανίσεις έκανε και στο Μέθεξις στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Τραγουδούσε ελληνικά ροκ και έντεχνα και πάντα του άρεσε να τα «πειράζει» και να βάζει το δικό του αποτύπωμα.

Δημοσιογραφικά ξεκίνησε από το Ράδιο ΕΝΑ, κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές όπως και στο Ακρόαμα, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου. Τον κέρδισε η τηλεόραση στη συνέχεια και το TRT, όπου άρχισε και την εκπομπή VIVA. Μαγειρικές – ταξιδιωτικές εκπομπές έκαναν τον Γιώργο να γυρίσει όλη την Ελλάδα και να γνωρίσει και να αγαπηθεί από πολύ κόσμο, εισβάλλοντας και στα σπίτια μέσα από την τηλεόραση.

Η μεγάλη του αγάπη όμως παρέμεινε η Νίκη. Εβαλε θεμέλιο λίθο για την ίδρυση του πρώτου οπαδικού ραδιοφωνικού σταθμού και του Blue Star Fm, συνεχίζοντας μετά στον Blue Heart Fm.

Δύο γιους και μία… κόρη

Ο Γιώργος Μαστρογιάννης φεύγε αφήνοντας πίσω δύο γιους. Τον Παντελή και τον Φίλιππο, αλλά και μία κόρη. Τη Νίκη Βόλου. Τη Νικάρα, όπως έλεγε, όπου κι αν βρισκόταν.

Το αντίο της συζύγου του

Μεγάλο του στήριγμα στον αγώνα του η σύζυγός του Λιάνα, η οποία μέσα από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του συζύγου της, αναφέροντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Β’ παθολογικής του Νοσοκομείου Βόλου για όσα έκαναν για τον Γιώργο μου τις 27 τελευταίες μέρες της ζωής του. Επίσης τον γιατρό άνθρωπο – φίλο Μιχαηλίδη Μάκη. Τις νοσηλεύτριες στο τμήμα χημειοθεραπειών και από τη βοήθεια στο σπίτι. Τους νεφρολόγους Κουτρούμπα, Αναγνώστου, Μαλινδρέτο και το τμήμα περιτοναϊκής. Φυσικά τον αδερφό, φίλο Μιχάλη Μεϊκόπουλο, όπως και τον γιατρό που προσπάθησε να ηρεμήσει τους αφόρητους πόνους του, την κ. Χαυτούρα».

Σήμερα το τελευταίο του ταξίδι

Η «φωνή της Νίκης» σίγησε, αλλά η Νίκη θα τον συνοδεύσει στο αιώνιο ταξίδι του, αφού ο ίδιος πριν τον θάνατό του ζήτησε να σκεπαστεί το φέρετρό του με τη σημαία της αγαπημένης του ομάδας. Επίσης, τελευταία του επιθυμία ήταν η εξόδιος ακολουθία να γίνει στη Ευαγγελίστρια, την εκκλησία που είναι το σημείο αναφοράς μαζί με τη Νίκη της Νέας Ιωνίας. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 16/5 στις 12:30μ. στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας.

Αποχαιρετούν

τον Γιώργο Μαστρογιάννη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν σύλλογοι, ποδοσφαιριστές και όχι μόνο μετά το άκουσμα του θανάτου του Γιώργου Μαστρογιάννη. Αναλυτικά:

ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Γιώργος Μαστρογιάννης: Ο «άγγελος της Νίκης». Ξημέρωσε η μέρα που ο δικός μας Γιώργος, ο Γιώργος Μαστρογιάννης, θα τραγουδάει για την ομάδα μας, πλέον, από εκεί ψηλά. Ύστερα από πολλά χρόνια άνισης μάχης με την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε, ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί. Ο Γιώργος ήταν η ΝΙΚΗ. Ο Γιώργος θα είναι η ΝΙΚΗ για πάντα. Εγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα κι αυτή δεν θα σβήσει. Γιώργο, το «ευχαριστώ» για όσα προσέφερες στην οικογένεια της ΝΙΚΗΣ δεν μπορεί να αντικατοπτρίσει τα όσα μας έκανες να νιώθουμε. Aπαντες στην ομάδα μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»: Συντετριμμένη η οικογένεια του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη τον Γιώργο Μαστρογιάννη. Ο Γιώργος δεν υπήρξε απλός ένας «στρατιώτης» του Συλλόγου, αλλά ένας εμπνευστής. Ένας εμπνευστής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Υπηρέτησε με σεβασμό κι αγάπη τον Σύλλογο, όχι μόνο από τις θέσεις ευθύνης στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, αλλά κι ως αγνός φίλαθλος με ανιδιοτελή προσφορά στην οικογένεια της Νίκης Βόλου. Δίδαξε αρχές κι αξίες στον χώρο του αθλητισμού και η συμβολή του και η αγάπη του στη Νίκη Βόλου θα μας συντροφεύει όλους. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γιώργο σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες… Καλό παράδεισο…».

Σύνδεσμος Βετεράνων: «Βαθιά θλίψη επικρατεί σε όλη την οικογένεια της Νίκης. Στα πενήντα και πλέον χρόνια που ήταν ο Γιώργος κοντά στην ομάδα μας, οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές θα τον θυμούνται ως τον εμψυχωτή μας στα εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: «Η διοίκηση του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 εκφράζει τη θλίψη της στην οικογένεια του Γιώργου Μαστρογιάννη και στη Νίκη Βόλου για την απώλειά του».

Τμήμα πόλο Νίκης Βόλου: «Το τμήμα υδατοσφαίρισης εκφράζει τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Μαστρογιάννη! Ο Γιώργος ήταν πάντα κοντά σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και βοηθούσε πάντα, οπότε του το ζητούσες… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, αδελφέ μας Γιώργο!»

Blue-Club «Παναγιώτης Ντοκούζης»: «Έρχονται κι εκείνες οι στιγμές, που οι λέξεις είναι πολύ φτωχές, για να περιγράψουν τον πόνο. Η μεγάλη θλίψη είναι βουβή. Καλή αντάμωση με τα αδέρφια μας εκεί πάνω. Συνέχισε τις εκπομπές σου κι εμείς θα συντονίζουμε τις ψυχές μας στη συχνότητα του ουρανού!».

Όμιλος Φιλάθλων Νίκης Βόλου: «Καλό σου ταξίδι Γιώργαρε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Δυστυχώς σίγησαν τα μικρόφωνα και η φωνή του αγαπημένου μας Γιώργου Μαστρογιάννη, ενός πρόσχαρου ανθρώπου που έδινε τον δικό του αγώνα και παλμό από τα ερτζιανά του ραδιοφώνου για την αγαπημένη του ομάδα την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924.

Τον διέκρινε το φιλότιμο, το αστείρευτο χιούμορ με το οποίο διασκέδαζε τους ακροατές και πάντα έβαζε πλάτη για όλο τον κόσμο της κυανόλευκης ομάδας μας.

Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΟΦ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό σου ταξίδι, Γιώργαρε. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Χαιρετίσματα να δώσεις σε όλα τα αδέρφια εκεί πάνω και να οργανώσεις την μπλε κερκίδα του ουρανού. Θα μας λείψεις Δάσκαλε του ραδιοφώνου, της ζωής και όχι μόνο».

Σε ευχαριστούμε για όλα».

Blue Angels: «Τα λόγια δεν αρκούν για να σχολιάσουμε την απώλεια αυτή.

Σήμερα (σ.σ. χθες) έφυγε από τη ζωή ίσως ο πιο πιστός υπηρέτης της ιδέας μας.

Η Νίκη μας πτώχευσε απότομα.

Η φωνή του, συνώνυμη με την ιστορία του συλλόγου μας.

Ο Γιώργος μεγάλωσε γενιές και αυτές οι γενιές θα τον θυμούνται πάντα με σεβασμό.

Καλό ταξίδι Γιώργο και δώσε χαιρετισμούς σε όλα τα αδέρφια μας εκεί ψηλά. Θα τραγουδάτε μαζί τώρα τα καλύτερα συνθήματα.

Τα παιδιά σου, τα αγγελάκια σου, όπως σου άρεσε να μας αποκαλείς σε χαιρετούν.

BLUE ANGELS 1994 Β. Κωστής».

Άγγελος Αργύρης (πρώην ποδοσφαιριστής Νίκης Βόλου): «Μια καρδιά που θα χτυπά αιώνια από έναν αληθινό μαχητή της ζωής! Ο κυρ Γιώργος μας, εμάς τους νεότερους, μας έμαθε πως να αγαπάμε τη ΝΙΚΗ, μας μεγάλωσε στο γήπεδο (ΚΛΟΥΒΑ) που μετά το σχολείο ήταν η καθημερινότητά μας – ήταν η φωνή της ΝΙΚΗΣ. Εμάς που όταν μας μιλούσε αγαλλίαζε η ψυχή μας, συνήθως τον ακούγαμε χωρίς ανάσα – τον είχαμε σαν πατέρα μας, ο πατέρας ΟΛΩΝ λοιπόν μας άφησε για την γειτονιά των αγγέλων. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ κύριε Γιώργο, ούτε εγώ, ούτε οι φίλοι μου, ούτε οι πρώην συμπαίκτες μου, ούτε οι συμπολίτες ΣΟΥ – οποιουδήποτε χρώματος είτε ΜΠΛΕ, είτε κόκκινου. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά.

Υ.Γ. Το μεγαλείο της ψυχής σου θα φανεί στην Ευαγγελίστρια στις 12:30. Φρόντισε να μας κάνεις μια μεγάλη αγκαλιά».

Αλέξανδρος Μπιτσάκος: (πρώην ποδοσφαιριστής Νίκης Βόλου): «Σαν χθες θυμάμαι που σας γνώρισα. Λίγο πριν τα τρελά πανηγύρια εκείνης της 1ης Ιουνίου θυμάμαι τα πρώτα σας λόγια. «Μικρέ δεν είσαι από τη Νέα Ιωνία, αλλά πλέον είσαι ένας από εμάς». Και περάσαμε μέρες με δάκρυα. Μέσα από τα μάτια σας είδα το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Μέσα από εσάς κατάλαβα ακριβώς τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα και μέσα από εσάς είδα την περηφάνια που έχουν – έχουμε όλοι οι Νικιώτες. Δεν ήσασταν απλά ένας οπαδός της Νικάρας, αλλά ήσασταν το σώμα και η ψυχή της Νικάρας. Πλέον από εκεί που είστε θα βλέπετε και θα προσέχετε τους πάντες. Τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Νίκος Παπαπέτρος (υπ. δήμαρχος Βόλου): «Κοινή η μοίρα για όλους μας. Και γνωστή. Τη στιγμή μόνο δεν ξέρουμε. Δυστυχώς όμως, για κάποιους είναι άδικη. Έτσι, άδικη υπήρξε για τον εκλεκτό ραδιοφωνικό παραγωγό – δημοσιογράφο της πόλης μας και φίλο μου, Γιώργο Μαστρογιάννη. Η μόνη παρηγοριά είναι η μνήμη! Κι αυτήν οφείλουμε όλοι μας να συντηρήσουμε. Η οικογένειά του και όλοι οι δικοί του άνθρωποι θα μείνουν σίγουρα φτωχότεροι. Το ίδιο και η οικογένεια (δική του κι’ αυτή) της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ. Της αγαπημένης του ομάδας, της οποίας υπήρξε για χρόνια η ψυχή. Η ψυχή όμως δεν χάνεται.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια της ΝΙΚΗΣ».

Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Σίγησε το πρωί η «φωνή της Νίκης Βόλου», καθώς έφυγε από κοντά μας, χτυπημένος από την επάρατο νόσο ο Γιώργος Μαστρογιάννης, σε ηλικία 66 ετών, στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλευόταν.

Ο Γιώργος, γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και καλλιτέχνης, έδωσε τα τελευταία χρόνια μία παλικαρίσια μάχη με τον πόνο και την αρρώστια, δίνοντας το παράδειγμα του γενναίου μαχητή της ζωής. Εξάλλου, όλη του τη ζωή χαρακτηριζόταν από νικηφόρες μάχες, από τολμηρούς αγώνες.

Η Νίκη Βόλου, που τόσο αγάπησε, θα τον συνοδεύσει στο αιώνιο ταξίδι του, αφού ο ίδιος πριν τον θάνατό του ζήτησε να σκεπαστεί το φέρετρό του με τη σημαία της αγαπημένης του ομάδας. Επίσης, τελευταία του επιθυμία ήταν η εξόδιος ακολουθία να γίνει στη Ευαγγελίστρια, την εκκλησία που είναι το σημείο αναφοράς μαζί με τη Νίκη της Νέας Ιωνίας. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Μαστρογιάννη και στην οικογένεια της Νίκης Βόλου».

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (υπ. βουλευτής Μαγνησίας): «Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαστρογιάννης. Μια προσωπικότητα που με τη διαδρομή του στη ζωή, άφησε ανεξίτηλα θετικά αποτυπώματα στη δημοσιογραφία, στη μουσική και γενικότερα στον καλλιτεχνικό χώρο. Αγωνίστηκε για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η μεγάλη του αγάπη όμως μετά την οικογένειά του αποτέλεσε η ομάδα της προσφυγιάς, της καρδιάς μας η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Δεν την άφησε ποτέ μόνη και παρέμεινε κοντά της στις καλές και τις κακές στιγμές. Υπήρξε η φωνή και η έκφραση της. Γιώργος Μαστρογιάννης και Νίκη Βόλου ένα και το αυτό. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύζυγο Λιάνα και τα παιδιά του Παντελή και Φίλιππο. Καλό ταξίδι, Γιώργο Μαστρογιάννη, ψυχή βαθιά…».

Malavetas: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γ. Μαστρογιάννη και κατ’ επέκταση σε όλη την οικογένεια της Νίκης Βόλου για τον χαμό του φίλαθλου της. Για εμάς όποιος φίλαθλος αγαπά με τόσο πάθος και ανιδιοτέλεια την ομάδα του κερδίζει τον σεβασμό μας. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».

Austrian Boys Volos Ultras Gate 1: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Μαστρογιάννη που έφυγε από τη ζωή από την καταραμένη νόσο. Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Πανιώνιος Νέας Ιωνίας: «Το διοικητικό συμβούλιο, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου Νέας Ιωνίας εκφράζουν τη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο αγαπημένος μας Γιώργος Μαστρογιάννης ήταν η αγνή, ρομαντική και πιστή ψυχή της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ.

Μέσα από το ραδιόφωνο μεγάλωσε γενιές Φιλάθλων της κυανόλευκης ομάδας της Μαγνησίας και υπήρξε ένας καλός ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Γιώργο Μαστρογιάννη».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου