ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεοσύστατη, αλλά πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΘ η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ανόρθωσης  

νεοσύστατη-αλλά-πρωταθλήτρια-εσκαθ-η-944431

Η νεοσύστατη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ανόρθωσης Βόλου (Volos Wbc) πέτυχε κάτι το ξεχωριστό, καθώς στην πρώτη σεζόν από την ίδρυσή της, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 σε αγώνες μπαράζ τον Ιούνιο.

Η γυναικεία ομάδα του Βόλου συστήθηκε το καλοκαίρι του 2022, μετά το κάλεσμα αθλητριών της πόλης, παλιών παραγόντων και φίλων του γυναικείου μπάσκετ. Όλοι αυτοί ήθελαν τον Βόλο να πρωταγωνιστεί στον μπασκετικό χάρτη και να έχει η πόλη εκπροσώπηση σε εθνικές κατηγορίες μετά από αρκετά χρόνια.

Τελικά στο κάλεσμα των αθλητριών απάντησε θετικά το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Βόλου και πραγματικά το αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες.

Η νεοσυσταθείσα ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας, έχοντας επικρατήσει άνετα δύο φορές στους ημιτελικούς του Απόλλωνα Καρδίτσας με 93-66 στον Βόλο και με 41-82 εκτός έδρας και δύο φορές επίσης στους τελικούς με τον Ολυμπιακό Βόλου με 59-53 εντός και 42-58 εκτός έδρας.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής προσπάθειας η συνεργασία τριών ομάδων (Ανόρθωση Βόλου, EliteAcademy και Αγχίαλος) σε επίπεδο ακαδημιών που τροφοδότησαν και θα τροφοδοτούν τη γυναικεία ομάδα του Βόλου με ταλαντούχες ντόπιες αθλήτριες. Ο Σύλλογός πιστεύει στην ένωση δυνάμεων και έχει ως μότο την φράση «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Το ρόστερ της Ανόρθωσης αποτελούνταν από αθλήτριες που αγωνίστηκαν χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες (Α1 και Α2) και οι οποίες όλες έχουν ως στόχο ο Βόλος να επιστρέψει σε πρώτη φάση στις εθνικές κατηγορίες, από τις οποίες λείπει αρκετά χρόνια, και στη συνέχεια και στην ελίτ του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, με τελευταία εκπροσώπηση στην Α1 να είναι αυτή του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν 2017-18.

Στο εγχείρημα μεγάλη ήταν η συμβολή των αθλητριών από τον Βόλο. Συγκεκριμένα πρωταγωνίστησαν η διεθνής με τις εθνικές Κορασίδων, νεανίδων, νέων γυναικών Σουλτάνη Ραφαέλα (αρχηγός), οι διεθνείς με την Εθνική Κωφών Αγαγιώτου Λαμπρινή, Σαρακατσάνη Λία και οι έμπειρες Χριστοδούλου Άννα, Ζήτη Ελένη, ενώ στο ρόστερ ήταν και η Ζαμπάκα Βιβή.

Τις Βολιώτισσες πλαισίωσε από την αρχή η επίσης διεθνής Σκοπιανή αθλήτρια Άννα Ταντουρόφσκα, που στο παρελθόν (2017) αναδείχθηκε πρώτη «μπόμπερ» (σ.σ. καλύτερη στα τρίποντα) της Α2 όλων των εποχών.

Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας ήταν και οι προπονητές Στέφανος Μπαντίδης και Γιώργος Ντάκης.

Σημαντική υπήρξε η προσφορά του γενικού εφόρου κ. Παπαχρήστου Βασίλη, που ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα ατελείωτες ώρες, καθώς μοναδική ήταν και η συμβολή της κας Τόνιας Γιαννουσά-Νταοπούλου, υπεύθυνης του τμήματος, η οποία πίστεψε στις αθλήτριες, τις αγάπησε, δέθηκε μαζί τους, έγινε η ψυχή της ομάδας και από κοινού έθεσαν τους υψηλούς τους στόχους.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Βόλου όμως δεν έμεινε εκεί. Συμφώνησε με τις πολύπειρες αθλήτριες, την Αριστέα Μαγκλάρα (πρωταθλήτρια με τον Παναθηναϊκό, ενώ το 2018 αγωνιζόταν στο εξωτερικό και στην Ευρωλίγκα γυναικών), τη σέντερ Όλγα Αρβανίτη, την πάουερ φόργουορντ Βάσια Κασνέστη και την έμπειρη Νάσια Τόσκα (έχει αγωνισθεί σε αρκετές ομάδες και στο εξωτερικό).

Τέλος, επιλέχθηκε ως τεχνικός διευθυντής ο Τρύφων Ράπτης από την Αθήνα, ο οποίος έχει αναδειχθεί επίσης πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό.

Στον σύλλογο όλοι πιστεύουν ότι μέλλον ανήκει στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ανόρθωσης και πως ο Βόλος πρέπει να επιστρέψει και να πρωταγωνιστήσει στο μπασκετικό χάρτη, με συμμετοχή στις μεγάλες Εθνικές Κατηγορίες, με γεμάτα γήπεδα, με υψηλές επιδόσεις και ποιοτικά παιχνίδια.

Μέσω αυτής της προσπάθειας στο εξής, άπαντες στην ομάδα αισιοδοξούν ότι θα μπορούν τα νέα κορίτσια του Βόλου και της Θεσσαλίας να αναδειχθούν, ενώ ήδη η ακαδημία του Βόλου αριθμεί σήμερα 90 μικρές καλαθοσφαιρίστριες.

Από αριστερά Αρβανίτη, Χριστοδούλου, Μαγκλάρα και Ζήτη

Από αριστερά Σουλτάνη, Ταντουρόφσκα και Αγαγιώτου

Η υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος μπάσκετ της Ανόρθωσης, Τόνια Γιαννουσά-Νταοπούλου μαζί με τον έφορο Βασίλη Παπαχρήστο και τη βασική Αριστέα Μαγκλάρα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου