ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για να μείνει μόνος πρώτος…

για-να-μείνει-μόνος-πρώτος-912936

Οι δύο από τις τρεις ομάδες της Μαγνησίας θα αγωνιστούν σήμερα για τη 17η ημέρα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, καθώς η Ανόρθωση έχει ρεπό, αφού ήταν προγραμματισμένο να παίξει με τη Νίκαια που αποχώρησε.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Γ.Σ. Αλμυρού υποδέχεται στις 17.00 την Παραμυθιά στο γήπεδό του και θέλει αφενός να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία, αφετέρου να ακούσει ευχάριστα νέα από τα Τρίκαλα, που δεν είναι άλλα από την ήττα των Σοφάδων, με τους οποίους οι Αλμυριώτες μοιράζονται την πρώτη θέση. Αν συμβεί αυτό, τότε η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη θα είναι από σήμερα το απόγευμα μόνη πρώτη στη βαθμολογία, με την πρωτιά να δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ανόδου.

Ο Κοντοστάθης δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί και εκτός… ευχάριστου απροόπτου θα λείψει για τρίτο συνεχόμενο ματς, αν και θα είναι στην αποστολή. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Μαμούρας, που λόγω ίωσης έχασε τις προπονήσεις έως την περασμένη Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό παιχνίδι η Δ.Ε. μπάσκετ του Γ.Σ.Α. αναφέρει: «Μπήκαμε αισίως στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ανδρών Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Η ομάδα μας στις 16 αγωνιστικές που έχουν πραγματοποιηθεί μετράει 14 νίκες και μόλις 2 ήττες, ισοβαθμώντας στην 1η θέση με την ομάδα του Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ, και θέλει στις έξι αγωνιστικές που απομένουν να κάνει το απόλυτο σε νίκες και να μπορέσει να τερματίσει στην 1η θέση, αποκτώντας το απόλυτο πλεονέκτημα στη διαδικασία των play off ανόδου.

Η προσπάθεια λοιπόν ξεκινά από την ερχόμενη Κυριακή 12/02/2023, που αντιμετωπίζει εντός έδρας την πάντα υπολογίσιμη και αξιόμαχη ομάδας της ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα η ομάδα μας είχε καταφέρει να αποδράσει με τη νίκη από το κλειστό της Παραμυθιάς στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα μετά από μια σπουδαία αναμέτρηση.

Σύσσωμη λοιπόν η μπασκετική οικογένεια του Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (παίκτες, προπονητές και Δ.Ε.) θέλουν τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου στα τρία εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής έχει φέτος στηρίξει και με το παραπάνω στα εντός έδρας παιχνίδια τις προσπάθειες των παιχτών και έχει γίνει ο 6ος παίκτης της ομάδας».

Από τη μεριά της η Αγριά φιλοξενεί χωρίς προβλήματα την ισόβαθμή της Αμφισσα, που έχει επτά συνεχόμενες ήττες, επιδιώκοντας να την οδηγήσει σε μία ακόμη και να την ξεπεράσει στη βαθμολογία. Μία νίκη σήμερα για την ομάδα του Σπύρου Στρατίκη θα έχει ασφαλώς και ψυχολογική σημασία, με τους κιτρινόμαυρους να γνωρίζουν ότι η αντίπαλός τους παίζει κι αυτή ματς επιβίωσης και θα έχει μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα.

Το σημερινό πρόγραμμα (17η, 17.00)

Α.Ο. Τρίκαλα-Σοφάδες

Κατωτικίδης-Σαρακενίδης (Χλωρός)

Αχέρων Καναλακίου-Τιτάνες Παλαμά

Λιαρομάτης-Θεοδοσόπουλος (Κοκορδάτος)

Αγριά-ΓΑΣ Άμφισσας

Πράττος-Πάνος (Γκουντέλιας)

Ιωάννινα Σ.Κ.-Αμπελώνας 1986

Κολοκυθάς-Κλεπουσνιώτου (Καραδήμας)

Αλμυρός-Παραμυθιά

Ξέρας-Γκατζονίκας (Μηναρετζόπουλος)

Ρεπό: Ανόρθωση

Βαθμολογία

  1. Σοφάδες 30
  2. Γ.Σ. Αλμυρού 30
  3. Α.Ο. Τρίκαλα 29
  4. Τιτάνες Παλαμά 28
  5. Ιωάννινα Σ.Κ. 26
  6. Παραμυθιά 25
  7. Αμπελώνας 22
  8. Ανόρθωση 21
  9. Αμφισσα 20
  10. Αγριά 20
  11. Αχέρων Καναλακίου 17
  12. Νίκαια 12

*Η Νίκαια έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου