ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακόμη μία πικρή ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου

ακόμη-μία-πικρή-ισοπαλία-για-τον-ολυμπ-908668

Άλλη μια ισοπαλία είχε σήμερα για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήρθε 1-1 με τον ΑΟ Χανιώτη Χαλκιδικής και έχοντας μόνο μια νίκη μέσα στο 2023 παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός έχοντας για ακόμη ένα παιχνίδι λάθος στην άμυνα που του στοίχισε, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24’ με γκολ από τον Θεοδωρίδη, έφτασε στην ισοφάριση στο β’ μέρος με γκολ του Αναστασίου στο 73’, αλλά και πάλι από αδράνεια κινδύνευσε να δεχτεί κι άλλο γκολ προς το τέλος, όταν προσπαθούσε να πάρει επιτέλους μια νίκη και στη Νεάπολη.

Με τον κόσμο και πάλι δίπλα του κύριο χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού και σήμερα ήταν το παραπανίσιο άγχος και για μια ακόμη φορά η έλλειψη σωστής δημιουργίας και καλής τελικής προσπάθειας.

Ο αντίπαλος και πάλι δεν ήταν κάτι αξιόλογο, όμως οι ερυθρόλευκοι έδωσαν οι ίδιοι το δικαίωμα στον ΑΟ Χανιώτη να ελπίζει πως μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι και ακόμη και όταν υπήρξε η ισοφάριση δεν έλειψαν τα λάθη που έφεραν ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα απειλές από τον αντίπαλο.

Όπως και την προηγούμενη αγωνιστική στην Καστοριά, έτσι και στη σημερινή, ο Ολυμπιακός κρατά τον βαθμό της ισοπαλίας, που ήταν η 5η στο πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο γενικά μόνο 2 νίκες, 5 ισοπαλίες, αλλά και 4 ήττες, που τον κρατούν ακόμη χαμηλά στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον ΑΟ Χανιώτη με γκολκίπερ τον Καβουσάκη και μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μαργαρίτης, Παπαϊωάννου, Σιουμουρέκης, Θεοδωρόπουλος. Οι Καμπέρης και Κόλα ήταν στα χαφ, όπως και ο Σκοπελίτης, που ήταν δεκάρι, ενώ μαζί με τον Διαμαντόπουλο στα αριστερά κινούνταν πλάγια επιθετικά ο Καρατσόλης (δεξιά). Τέλος, φορ ήταν ο Αναστασίου, που στη συνέχεια έπαιξε και πιο πίσω, με τον Καρατσόλη κλασικό προωθημένο.

Λάθος και πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό του και να πιέσει την άμυνα του Χανιώτη. Κέρδισε 9 κόρνερ, αλλά και πάλι ένα λάθος στην άμυνα τον έφερε να κυνηγά το σκορ!

Στο 18’ σε σουτ του Κόλα η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Παναγιωτίδη, ενώ στο 21’ ο γκολκίπερ του Χανιώτη απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Καρατσόλη μέσα από την περιοχή.

Στο 24’ από τραγικό λάθος στην ερυθρόλευκη άμυνα έγινε το 0-1. Το διπλό λάθος από τους κεντρικούς αμυντικούς και την ασυνεννοησία εκμεταλλεύτηκε ο Θεοδωρίδης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και το 28’ ο Παναγιωτίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ την γυριστή κεφαλιά του Αναστασίου.

Οι παίκτες του Χανιώτη άρχισαν πάντως μετά το γκολ τις καθυστερήσεις, φέρνοντας εκτός από το άγχος και τον εκνευρισμό στους ερυθρόλευκους που δεν έβρισκαν λύσεις επιθετικά, ενώ απειλήθηκαν άλλη μια φορά στο 38’, αλλά στο σουτ του Αλωπούδη ο Καβουσάκης δεν ανησύχησε και μπλόκαρε την μπάλα.

Εφερε το ματς στα ίσια

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο στο παιχνίδι του νεοαποκτηθέντα Νίκου Ντινόπουλου έγινε πιο επιθετικός και πιο πιεστικός για να πετύχει την ισοφάριση.

Στο 73’ από μεταβίβαση του Παπαϊωάννου, ο Αναστασίου με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παναγιωτίδη για να γίνει το 1-1 φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Απειλή και 1-1 τελικό

Ο Ολυμπιακός έμεινε στην επίθεση για ένα δεύτερο γκολ και σε μια ακόμη αδράνεια απειλήθηκε να δεχθεί αυτός γκολ! Ήταν στο 84ο λεπτό, όταν ο Θεοδωρίδης βρέθηκε σε καλή θέση και πλάσαρε, αλλά ο Καβουσάκης απέκρουσε θαυμάσια και στο 90′ ο Ασήμογλου ευτυχώς αδράνησε και το 1-1 έμεινε ως τελικό σκορ, με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν νίκη στη Νεάπολη και να φτάνουν στους 11 βαθμούς τον Μακεδονικό Φούφα που είναι επόμενος αντίπαλος και πάλι στον Βόλο!

Διαιτητής: Αντωνίου (Λάρισας)

Βοηθοί: Νάκας, Μίχος (Λάρισας)

Κίτρινες κάρτες: 40′ Ράτζα, 43’ Σκοπελίτης, 60’ Κανάνι, 76′ Κουτσικοβαγγέλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Μαργαρίτης, Θεοδωρόπουλος (46′ Ντινόπουλος), Παπαϊωάννου, Σιουμουρέκης (46′ Ακριβόπουλος), Καμπέρης, Κόλα, Αναστασίου, Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Καρατσόλης (66’Κατσαγεωργίου).

Στον πάγκο: Κοκκώνης, Παπαδήμος, Γιαρλέλης, Σταμπουλής, Καρβούνης, Μυλωνάς

ΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ: Παναγιωτίδης, Χατζηκούρτης, Αναγνώστης, Ράτζα (45′ + Αγγελίδης), Κουτσικοβαγγέλης, Τρόκας, Μπαλικτσής, Κανάνι (64′ Χατζής), Αλωπούδης (87′ Πολύζος), Φούσκας (64′ Ασημόγλου), Σ. Θεοδωρίδης.

Στον πάγκο: Συλλέκτης, Μπέλλος, Ντούρος, Στακίνος, Τότσκα

Αποτελέσματα (11η)

Μακεδονικός Φούφα-Πιερικός 1-2

(43’ Θεοδουλίδης-39’ Παπαδόπουλος, 90’ Κατσαβάκης)

Κεραυνός Αγγελοχωρίου-Κοζάνη 1-1

(56’Ιωσηφίδης-87’Καραγιάννης)

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Καστοριά 0-1

(7’ Σαββόπουλος)

ΠΟ Ελασσόνας-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0

(21’ Κακάμης)

Σβορώνος-Εδεσσαϊκός 1-0

(33’ Αλεξίου)

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Χανιώτης 1-1

(73’ Αναστασίου-24’ Θεοδωρίδης)

ΑΕΠ Κοζάνης-Δωτιέας Αγιάς 0-0

Επόμενη (12η)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 15:00

Ολυμπιακός Βόλου-Μακεδονικός Φούφα

Πιερικός-Κεραυνός Αγγελοχωρίου

ΑΟ Χανιώτης-ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Κοζάνη-ΠΟ Ελασσόνας

Καστοριά-ΑΕΠ Κοζάνης

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Εδεσσαϊκός

Δωτιέας Αγιάς-Σβορώνος

Βαθμολογία

  1. Κοζάνη 27
  2. Πιερικός 22
  3. Δωτιέας Αγιάς 17
  4. Ελασσόνα 17
  5. ΑΟ Χανιώτης 16
  6. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 15
  7. Σβορώνος 15
  8. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 14
  9. ΑΕΠ Κοζάνης 13
  10. Καστοριά 13
  11. Ολυμπιακός Βόλου 11
  12. Μακεδονικός Φούφα 11
  13. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 10
  14. Εδεσσαϊκός 7

«Το πεδίο ελεύθερο για τους χουβαρδάδες»!

Η ισοπαλία με τον ΑΟ Χανιώτη έφερε την «έκρηξη» του προέδρου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, Νίκου Τσεκούρα, ο οποίος σχολίασε πως… αποχωρεί. Η δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Ειλικρινά θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την πλειονότητα των φιλάθλων την ομάδας μας, που πάρα το ακατάλληλο της ημέρας στήριξαν μαζικά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Οι δυνάμεις μου τελείωσαν. Από αύριο οι παντογνώστες του ποδοσφαίρου, οι χουβαρδάδες που μοιράζουν τα ευρώ με το στόμα και γενικά αυτοί που αγαπάνε περισσότερο τον Ολυμπιακό, ας έλθουν. Το πεδίο ελεύθερο».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου