ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Παρίσι ο τελικός της χρονιάς

στο-παρίσι-ο-τελικός-της-χρονιάς-900653

Απόψε Σάββατο (28/5, 22.00) η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League σε ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού μετά τον Ακη Ζήκο, ένας άλλος Ελληνας, ο Κώστας Τσιμίκας θα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους της φετινής χρονιάς, με στόχο να σηκώσει την κούπα.

Η μεγάλη αναμονή για την αυλαία της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης σε επίπεδο ευρωπαϊκών συλλόγων ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ.

Ο φαντασμαγορικός τελικός του UEFA Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και όλων των τηλεθεατών παγκοσμίως.

Οι δύο ομάδες παρατάσσουν συνολικά 19 τρόπαια στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού. Η Λίβερπουλ με τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος θα γίνει ο δεύτερος Eλληνας με παρουσία σε τελικό του UEFA Champions League, διεκδικεί το 7ο τρόπαιο και η βασίλισσα της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, το 14ο.

Από τη μία η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει 6 φορές το Champions League και πήρε μέρος σε 9 τελικούς. Τελευταία φορά αγωνίστηκε σε τελικό το 2019 και κέρδισε με 2-0 την Τότεναμ στη Μαδρίτη.

Στην πορεία της προς τον εφετινό τελικό πήρε την 1η θέση στον 2ο όμιλο, πετυχαίνοντας μόνο νίκες με τη Μίλαν, την Πόρτο και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα νοκ άουτ παιχνίδια απέκλεισε την Ίντερ, την Μπενφίκα και τη Βιγιαρεάλ.

Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολυνίκης του θεσμού με 13 τρόπαια, ενώ έχει συμμετάσχει συνολικά σε 16 τελικούς. Ο τελευταίος ήταν το 2018 με τη Λίβερπουλ, την οποία κέρδισε με 3-1 στο Κίεβο.

Τερμάτισε 1η στον 4ο όμιλο, με αντιπάλους την Ίντερ, τη Σέριφ Τιρασπόλ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στα νοκ άουτ ματς απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, τις 2 τελευταίες στην παράταση.

Πάνοπλη η Ρεάλ

Με όλα της τα «όπλα» θα παραταχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στον αποψινό τελικό.

Οι Ισπανοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Κάρλος Αντσελότι ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονται 26 ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά: Κουρτουά, Λούνιν, Φουιντίας, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Βαγιέχο, Νάτσο, Μαρσέλο, Μεντί, Κρόος, Μόντριτς, Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Βάθκεθ, Θεμπάγιος, Ίσκο, Καμαβινγκά, Αζάρ, Μπενζεμά, Ασένσιο, Γιόβιτς, Μπέιλ, Βινίσιους, Ροντρίγκο και Μαριάνο.

«Μέσα» Τιάγκο και Φαμπίνιο

Ο Γιούργκεν Κλοπ συμπεριέλαβε στην αποστολή της Λίβερπουλ που ταξίδεψε για το Παρίσι τους Τιάγκο Αλκάνταρα και Φαμπίνιο. Αμφότεροι αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο έχουν ανεβάσει στροφές και υπολογίζονται από τον Γερμανό.

Το πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν και εάν θα συμβεί αυτό θα αποφασιστεί από τον Κλοπ και το ιατρικό επιτελείο των κόκκινων.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ δεν θα έχει στην διάθεσή της τον σκόρερ του προηγούμενού της τελικού στην διοργάνωση, Ντιβόκ Οριγκί, καθώς υπέστη μυϊκό τραυματισμό σε προπόνηση πριν το ματς με την Γουλβς. Ο Βέλγος επιθετικός αποχωρεί για τη Μίλαν και στο τελευταίο του ματς στο «Ανφιλντ» είχε θερμό αποχαιρετισμό από τους συμπαίκτες του, τον κόσμο και τη διοίκηση.

Ο Σαλάχ θέλει εκδίκηση

Ο Μο Σαλάχ αντικαταστάθηκε με τραυματισμό στους προσαγωγούς στον τελικό του Κυπέλλου με την Τσέλσι στις 15 Μαΐου και έχασε το εκτός έδρας ματς με την Σαουθάμπτον, ωστόσο αγωνίστηκε για 32 λεπτά στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Γουλβς την περασμένη Κυριακή, όπου σκόραρε και κατέκτησε το τρίτο «Χρυσό Παπούτσι» στην καριέρα του.

Ετσι, όλα δείχνουν ότι ο Αιγύπτιος θα καταφέρει να αγωνιστεί από την αρχή στη σπουδαία αναμέτρηση του «Σταντ Ντε Φρανς». Ο Σαλάχ αποτελεί βασικό πυλώνα στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ, όντας ο πρώτος παίκτες σε γκολ και ασίστ φέτος στην Premier League.

Ο Αιγύπτιος περιμένει εναγωνίως τον τελικό με τους «μερένχες» καθώς όπως έχει δηλώσει θέλει να πάρει την προσωπική του εκδίκηση για τον τελικό του 2018, όπου αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο έπειτα από μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος και του στέρησε τόσο το τρόπαιο όσο και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Αντσελότι: «Εξαιρετική η Λίβερπουλ»

Ο Κάρλο Αντσελότι αποθέωσε τη Λίβερπουλ σε δηλώσεις του εν όψει του αποψινού τελικού. Ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA, αναφέροντας:

«Στην καριέρα μου έχω συναντηθεί πολλές φορές με τη Λίβερπουλ. Η πρώτη ήταν το 1984, στον τελικό της Ρώμης. Δεν είχα αγωνιστεί γιατί ήμουν τραυματίας. Οι επόμενες ήταν το 2005 και το 2007 (όταν ο Αντσελότι ήταν προπονητής της Μίλαν) και φυσικά η αντιπαλότητα έγινε πιο έντονη όταν δούλεψα στην Έβερτον. Τώρα, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι. Έχουν μια εξαιρετική ομάδα, είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά είναι χαρά να παίζεις εναντίον τους στον τελικό».

Ο Ιταλός προπονητής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Λίβερπουλ να θέλει να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2018 στο Κίεβο: «Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά επίσης εκδίκηση επειδή έχασε έναν τελικό από τη Λίβερπουλ το 1981 στο Παρίσι. Δεν νομίζω ότι σημαίνει πολλά αυτό. Δύο μεγάλες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη και αυτή που έχει περισσότερο θάρρος και προσωπικότητα θα κερδίσει στο τέλος. Όπως είπα, η Λίβερπουλ έχει πολλή ποιότητα μαζί, με υψηλή ένταση και καλή οργάνωση. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής που έφερε μερικά νέα πράγματα στο ποδόσφαιρο με την ένταση και την επιθετική πίεση των ομάδων του. Κάνει μεγάλη δουλειά».

Τέλος, για τον 5ο του τελικό ως προπονητής επεσήμανε: «Φτάνω στον πέμπτο τελικό του Champions League. Το έχω σκεφτεί. Ναι, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρώτη φορά. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και μπόρεσα να προσαρμοστώ σε αυτές τις αλλαγές. Από τον πρώτο τελικό του 2003 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Υπήρξαν θετικές αλλαγές. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και προσαρμόζομαι στις αλλαγές γιατί έχω πάθος για αυτό το άθλημα».

Μια… ανάσα από Μπάγερν ο Μανέ

Σύμφωνα με την Equipe ο Σαντιό Μανέ βρίσκεται μία ανάσα από την συμφωνία του με την Μπάγερν Μονάχου έναντι ενός ποσού που θα φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Η αινιγματική του τοποθέτηση αναφορικά με το μέλλον του: «θα σας απαντήσω μετά τον τελικό», φαίνεται πως έκρυβε ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος όλα δείχνουν ότι αποχαιρετά την Λίβερπουλ!

Σύμφωνα με την Equipe ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ θα συνεχίσει άμεσα στην καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου, που έχει προχωρήσει πολύ το ζήτημα.

Ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς συναντήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Μαγιόρκα με τους εκπροσώπους του Μανέ και έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο τριών ετών!

Η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ (το συμβόλαιο του με τους κόκκινους έληγε το καλοκαίρι του 2022) και η έκπληξη βρίσκεται στον ρόλο που περιμένει τον Σενεγαλέζο στην Βαυαρία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν τον βλέπει ως τον διάδοχο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αφού τον υπολογίζει για την κορυφή της επίθεσης, αφού είναι σχεδόν σίγουρο πια ότι ο Πολωνός δεν θα συνεχίσει στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου