ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μένει Λάρισα ο Φουρκιώτης

μένει-λάρισα-ο-φουρκιώτης-785714

Μπορεί αυτή την περίοδο να είχε αρκετές προτάσεις από ομάδες Β’ και Γ΄ Εθνικής, αλλά ο νεαρός Βολιώτης Μάριος Φουρκιώτης προτίμησε να μείνει στην ΑΕΛ και να συνεχίσει να αγωνίζεται στα «μικρά» πρωταθλήματα της Super League, αφού έτσι κι αλλιώς ήταν από τους πρώτους επιλαχόντες για προώθηση στην μεγάλη ομάδα της Λάρισας…

Ο νεαρός Βολιώτης από τα πολλά ταλέντα της Μαγνησίας είναι μαζί και με άλλους Βολιώτες στη Λάρισα και βλέποντας τη δουλειά που γίνεται και έχοντας το κίνητρο για παραπάνω φέτος θα ανέβει «κατηγορία», ενώ στόχος του είναι να ανεβεί σιγά-σιγά τα «σκαλιά» των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο.

Ο Μάριος Φουρκιώτης που τον 15Αυγουστο κλείνει τα 17, στο περσινό πρωτάθλημα Super League K-17 με τη φανέλα της ΑΕΛ είχε 21 συμμετοχές (1400 λεπτά ), 8 γκολ και 6 ασίστ, καθοριστικές για την έκβαση των αγώνων… ενώ πήρε και γεύση Κ-20 με συμμετοχή στη 18άδα λόγω της επιτυχημένης εμφάνισης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πριν φύγει για Λάρισα ο Φουρκιώτης την περίοδο 2016 – 2017 ήταν στην ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης με προπονητή τον Φάντζιο Μπούις, ενώ ήταν στέλεχος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΘ από μικρός με προπονητές τους Η. Κούγιαλη, Γ. Γάτο, A. Μάνδαλο και Β. Τσουκάλη.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών πήρε το βάπτισμα σε αγώνες τοπικού πρωταθλήματος παίζοντας σε Α.Ε. Διμηνίου και Σαρακηνό και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και 4 γκολ.

Έχει κάνει δοκιμαστικά με συμμετοχή στα αντίστοιχα τουρνουά των ομάδων στην Αθήνα.

Ο Μάριος Φουρκιώτης με το που πήγε στο δημοτικό άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και από 5 ετών άρχισε την εκπαίδευση περνώντας από τις ακαδημίες Ολυμπιακού Βόλου, Αγίας Παρασκευής, Δάφνης, Κένταυρου, Αγ. Άννας και Νίκης Βόλου και μετέχοντας σε πολλά ηλικιακά τουρνουά αλλά και τεστ που έκαναν στη Μαγνησία ομάδες του εξωτερικού όπως η Manchester United και η Arsenal, ενώ μεγαλώνοντας έκανε και «δοκιμαστικά» σε ΑΕΚ, ΠΑΟ και Ατρόμητο κλήθηκε μάλιστα να μετακομίσει στην Αθήνα άλλα προτίμησε τη γειτονική Λάρισα καθώς είναι ακόμη μαθητής για τελευταία χρονιά φέτος στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Ο Φουρκιώτης έχει ύψος 1.85 αλλά στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο δεν έχει «ταβάνι» …και το μέλλον του ανήκει…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου