ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιμαλάια – Αγνοούνται τρεις ορειβάτες – Με κρυοπαγήματα ο Αντώνης Συκάρης

ιμαλάια-αγνοούνται-τρεις-ορειβάτες-709975

Η ανάβαση στα Ιμαλάια εξελίχθηκε σε θρίλερ για ομάδα έμπειρων ορειβατών που στόχο τους είχαν να φτάσουν στην υψηλότερη κορυφή, την Κ2, με υψόμετρο 8.611 μέτρα.

Στην αποστολή που ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου συμμετείχε και Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης. Ωστόσο, το “ταξίδι” του για την κορυφή σταμάτησε στα 7.440 μέτρα καθώς έπαθε κρυοπαγήματα στα δάχτυλα των ποδιών του. Ο κορυφαίος ορειβάτης νοσηλεύτηκε Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Skardu του Πακιστάν.

“Έφτασα μέχρι εδώ με μεγάλη προσπάθεια ψυχική και σωματική. Οι περισσότεροι σέρπα έχουν κρυοπαγήματα και προσπαθούμε όλοι να διορθώσουμε την ζημιά που έχει γίνει. Δυστυχώς ο υπνόσακος μου είναι στο C2 και θα χρειαστεί να παραμείνω στα 7.440 μέτρα όλο το βράδυ στους -38 C. Από όλη την ομάδα έχουν ξεκινήσει τέσσερα άτομα αλλά τα δύο επέστρεψαν λόγω του ψύχους”, γράφει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Αντώνης Συκάρης.

Όπως λέει σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τα φώτα στρέφονται στην αναζήτηση τριών άλλων ορειβατών του Μοχάμεντ Αλί Σαντπάρα, του Χουάν Πάμπλο Μοχρ και του Τζον Σνόρι που αγνοούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου