ΕΛΛΑΔΑ

Λίστα αναμονής για εμβολιασμούς

λίστα-αναμονής-για-εμβολιασμούς-710255

Κλεισμένα τα ραντεβού μέχρι τέλος Μαρτίου στα εμβολιαστικά κέντρα στην πόλη

Να ανοίξουν διαθέσιμα ραντεβού από τον Απρίλιο και μετά, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτό να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, περιμένουν οι οικογένειες πολλών ηλικιωμένων Βολιωτών, προκειμένου να μην είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην Αργαλαστή ή τον Αλμυρό, αλλά να κάνουν το εμβόλιο στην πόλη.

Το μοναδικό εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργούσε μέχρι χθες στον Βόλο ήταν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου όμως η ροή είναι ιδιαίτερα αυξημένη με αποτέλεσμα μέχρι τέλος Μαρτίου όλα τα ραντεβού είναι κλεισμένα. Το ίδιο ισχύει και για το Κέντρο Υγείας Βόλου που άνοιξε μόλις χθες, όμως η πλατφόρμα για τα ραντεβού είχε σχεδόν «κλείσει» για τον επόμενο μήνα εδώ και λίγες μέρες.

«Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους δικούς μας με περιττές μετακινήσεις, δεν μας δίνεται όμως ακόμη η δυνατότητα να κλείσουμε ηλεκτρονικά ραντεβού για τον Βόλο τον Απρίλιο. Ίσως αυτό θα πρέπει να το δει η Επιτροπή Εμβολιασμού και να διαφοροποιήσει τη διαδικασία για να μην περιμένει τόσο ο κόσμος που ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συμπολίτισσα που επιθυμεί να εμβολιάσει τους δύο γονείς της, όμως δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο ραντεβού.

K.Υ. Βόλου: 48 εμβολιασμοί στην πρεμιέρα

Από χθες ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα «Ελευθερία» το Κέντρο Υγείας Βόλου (πρώην ιατρεία ΙΚΑ στην οδό Παπαδιαμάντη, απέναντι από τον ΟΣΕ). Στην «πρεμιέρα» πραγματοποιήθηκαν συνολικά 48 εμβολιασμοί υπερηλίκων άνω των 85 χρόνων και ηλικιωμένων από 80 έως 85 χρόνων.

Το Κέντρο Υγείας Βόλου επισκέφτηκε ο υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηλίας Τσιαούσης, που είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Κ.Υ Βόλου Γιώργο Μπακούλα όπως και όλο το προσωπικό. Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά, υπήρξε διαρκή ροή πολιτών που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού και δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής σε Μαγνησία και Β. Σποράδες λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο Βόλου, στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και από χθες στο Κέντρο Υγείας Βόλου.

Τι λένε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την πλατφόρμα evmbolio.gov.gr από τις 8 Ιανουαρίου έως και το περασμένο Σάββατο στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 4.386 εμβολιασμοί, μεταξύ αυτών σε υγειονομικούς και προσωπικό των δομών υγείας, οι οποίοι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά και σε ηλικιωμένους.

Σημειώνεται πως από την πρώτη έως τη δεύτερη δόση πρέπει να υπάρχει διαφορά 21 ημερών, ενώ η κάλυψη με την πρώτη δόση του εμβολίου ανέρχεται στο 50-60%, γι’ αυτό οι γιατροί σ’ όλους τους τόνους επιμένουν πως είναι απαραίτητη η συνέχιση τήρησης των μέτρων, ακόμη και όταν ολοκληρωθούν και οι δύο φάσεις εμβολιασμού.

Λίστα από τους φαρμακοποιούς

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας μετά από επικοινωνία με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, με την υπεύθυνη για τους εμβολιασμούς της 5ης Π.Ε. Θεσσαλίας καθώς και με τους υπεύθυνους εμβολιασμού των Κέντρων Υγείας Βόλου και Αργαλαστής, έχει «ανοίξει» λίστα με όσους δηλώνουν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν η οποία θα αποσταλεί στα αρμόδια Εμβολιαστικά Κέντρα του νομού, προκειμένου αν υπάρχουν ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού να μην πηγαίνουν χαμένες οι δόσεις και να αξιοποιούνται για τον εμβολιασμό φαρμακοποιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου