ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Αυφαντής και Καραντάκου του ΟΕΑ/ΝΑΒ στους Βαλκανικούς
 
O Κωνσταντής Αυφαντής και η Σταυρούλα Καραντάκου θα είναι οι δυο κολυμβητές που θα εκπροσωπήσουν την Μαγνησία στους Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων – Νεανίδων που θα πραγματοποιηθούν στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Οι δυο αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ αναχώρησαν χθες με την αποστολή της ελληνικής εθνικής ομάδας. Ο Αυφαντής θα μετέχει στα αγωνίσματα 200, 400 και 1500μ ελεύθερο και η Σταυρούλα Καραντάκου στα 50-100μ. ελεύθερο καθώς και στις ομάδες σκυταλοδρομιών.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας 14 αθλητές του ΟΕΑΝΑΒ, ηλικίας 12-15 ετών συμπεριλαμβάνονται στους Επίλεκτους βάσει επιδόσεων αθλητές της Θεσσαλίας και πρόκειται να λάβουν μέρος σε ειδικό πρόγραμμα επιστημονικών σωματομετρικών μετρήσεων και επιδόσεων. Οι αθλητές είναι οι: Καραντάκου, Αγριγιάννη, Λιούπη, Νίστα, Απλαντή, Ευαγγελοπούλου, Μαρμαρά, Πλακιά, Σταύρου, Ιωάννου, Μεγαγιάννης, Λεύκελης, Καϊσαρλής, Βαραλής, Στάμος. Οι έφοροι και το Δ.Σ. του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συγχαίρουν τα παιδιά και τους προπονητές τους και εύχονται ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
 
 
 
 
 
 
 
Τις δικές του «μάχες» για την ελληνικότητα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα συνεχίζει και δίνει ο ΠΣΑΠ. Χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών προχώρησε σε νέα ανακοίνωση την οποία παραθέτει μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στην πρώτη την τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.  
 
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στους 583 ποδοσφαιριστές που «εργάζονται» στο ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα οι 301, δηλαδή λίγο παραπάνω από τους μισούς είναι Ελληνες.
Από τα στοιχεία που παραθέτει ο ΠΣΑΠ σε σχέση με τα ρόστερ των ομάδων που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα της σεζόν 2009-2010 και τους παίκτες που συμπεριελήφθησαν στο έμψυχο δυναμικό τους, μαζί με τις όποιες αλλαγές έγιναν και τις μεταγραφές του Ιανουαρίο,υ μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η ελληνική παρουσία είναι πραγματικά ισχαιμική…
«Πρωταθλητές» στους ξένους ποδοσφαιριστές είναι ο Αρης (24), ο Πανθρακικός, η Λάρισα και η Ξάνθη, ενώ ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και η Καβάλα. Τους λιγότερους ξένους είχαν τα Γιάννενα και ο Ατρόμητος.
Συγκεκριμένα από τα στοιχεία που παραθέτονται από τον ΠΣΑΠ, στην ανακοίνωση του για το πόσοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην κάθε ομάδα, στην ΑΕΚ από τους 35 που συμπεριελήφθησαν φέτος στο ρόστερ μαζί με τις αλλαγές και τις μεταγραφές που μπορεί να έγιναν τον Ιανουάριο, μόλις οι 16 είναι Ελληνες, στον Αρη από τους 36 οι 12, στον Αστέρα Τρίπολης από τους 33 οι 18, στον Ατρόμητο από τους 31 οι 19, στον Εργοτέλη από τους 30 οι 17, στον Ηρακλή από τους 37 οι 18, στην Λάρισα από τους 37 οι 16, στον Λεβαδειακό από τους 35 οι 18, στην Καβάλα από τους 38 οι 18, στον Πειραιά από τους 42οι 24, στον Παναθηναϊκό από τους 38 οι 24, στον Πανθρακικό από τους 42 οι 20, στον Πανιώνιο από τους 37 οι 20, στον ΠΑΟΚ από τους 32 οι 12, στον ΠΑΣ από τους 42 οι 32 στην Ξάνθη από τους 38 οι 17.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν αν μη τι άλλο, ότι οι ΠΑΕ δεν φαίνεται να εμπιστεύονται τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Το πλάνο της ΕΠΟ, που υποστηρίζεται και από τον ΠΣΑΠ είναι μέσα στην διετία να μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση και το 50% των ρόστερ των ελληνικών ομάδων να αποτελείται από Ελληνόπουλα και από ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα της χώρας.
Για να καταφέρουν όμως να επιτύχουν τον ως άνω σκοπό τους θα πρέπει να υπάρξει ένα γενικότερο πλαίσιο συμφωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του ποδοσφαίρου. Γιατί και οι ΠΑΕ έχουν απαιτήσεις από τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Αν βρεθεί η χρυσή τομή το σίγουρο είναι ότι σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική περίοδο, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάρει ανάσα…
 
 
 
 
 
Πανθεσσαλικό ενόψει…
Τελικά φαίνεται πώς θα πρέπει να το πάρουν ως δεδομένο το Πανθεσσαλικό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, για τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας τους. Σε αυτό το θέμα και στα έργα στο ΕΑΚ θα αναφερθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα. 
 
Ταξίδι αστραπή
Ταξίδι αστραπή στην Αλβανία έκανε ο Τάκης Γιαννόπουλος και παρακολούθησε το ματς των εθνικών ομάδων της Αλβανίας με την Ανδόρα. Πάντως δεν είδε τίποτα καλό και οι παίκτες που είχαν προταθεί δεν ικανοποίησαν τον τιμ μάνατζερ της ομάδας. Ετσι επέστρεψε άπραγος.
 
Πρωτότυπο φιλικό
Πρωτότυπο φιλικό ματς έδωσε χθες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού. Η ομάδα των κοριτσιών έπαιζαν με μια μικτή ομάδα που αποτελούνταν από φροντιστές, προπονητές και γονείς. Μεταξύ αυτών και ο παππά Θόδωρος, που οι δυο τους κόρες παίζουν ποδόσφαιρο στο Μαγνησιακό. Πραγματικά πρωτότυπο και όμορφο κλείσιμο της σεζόν για την Βολιώτικη ομάδα. 
 
Διακοπές στον Βόλο
Μπορεί να έφυγαν από τη Νίκη, όμως από τον Βόλο έχουν όμορφες αναμνήσεις… Ετσι πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας επέλεξαν την Μαγνησία για μερικές από τις ημέρες των διακοπών τους. Ο Χρήστος Κανελλόπουλος και ο Τάσος Χουστουλάκης βρέθηκαν στον Βόλο, ενώ το καρέ της ποδοσφαιρικής παρέας συμπλήρωναν ο Βολιώτης Κώστας Λιάρος και ο Σεραφείμ Μωυσίδης που ακόμα δεν έφυγε για την Καβάλα…
 
Εγκύκλιος μεταγραφών από ΕΣΚΑΘ
Από την ΕΣΚΑΘ ανακοινώθηκε ότι κυκλοφόρησε η Εγκύκλιος των μεταγραφών, οι καταστάσεις αθλητών καθώς και τα έντυπα μεταγραφών. Τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να τα παραλάβουν από τα γραφεία της ΕΣΚΑΘ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Δεν μπορεί να βρεθεί μια άλλη λύση επικοινωνίας και όχι ο διάλογος μέσω ΜΜΕ;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου