ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβληματισμός και σκέψεις για… τριάδα

προβληματισμός-και-σκέψεις-για-τριά-505546

Ο Οτο Ρεχάγκελ σκέφτεται να παρατάξει την Εθνική με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Νότιο Κορέα
 
 
Η εικόνα της Εθνικής στο τελευταίο φιλικό κόντρα στην Παραγουάη σίγουρα προβλημάτισε. Ο Ότο Ρεχάγκελ ζήτησε από τους παίκτες του «συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό» με αφορμή το κακό ξεκίνημα της ομάδας στην αναμέτρηση. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Νότιο Κορέα το επόμενο Σάββατο. Μπορεί να μη δοκίμασε σε κανένα φιλικό ένα τέτοιο σχήμα, αλλά ίσως να ήθελε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.
 
Οι ενδείξεις για την ενδεκάδα
Αν τελικά ο «Herr Otto» επιλέξει σχήμα 3-4-3 για την πρεμιέρα στο Μουντιάλ, πέρα από τους σίγουρους Μόρα και Κυργιάκο, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (αν και δεν έπαιξε στα δύο τελευταία φιλικά) συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να παίξει ως τρίτος αμυντικός. Από εκεί κι έπειτα, ο Τοροσίδης κερδίζει τη μάχη με τον Σπυρόπουλο για το αριστερό άκρο, ενώ ο Βύντρα φαίνεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, χωρίς όμως να αποκλείεται ο κ. Ρεχάγκελ να προτιμήσει τον τελευταίο, καθώς προωθείται περισσότερο. Στο χώρο του κέντρου Καραγκούνης και Κατσουράνης είναι… ακλόνητοι, αριστερά τους θα κινείται ο Σαμαράς, ενώ τις υπόλοιπες δύο θέσεις διεκδικούν Σαλπιγγίδης, Χαριστέας και Γκέκας.
Ο Ότο Ρεχάγκελ παρακολούθησε μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη από κοντά το φιλικό της Νοτίου Κορέας με την Ισπανία στο Ίνσμπρουκ, όπου οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν δύσκολα με 1-0, με γκολ του Χεσούς Νάβας στο 86’. Οι Ασιάτες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στην αμυντική τους λειτουργία και δεν «κρύφτηκαν» παρατάσσοντας την καλύτερη δυνατή σύνθεση και προχωρώντας σε τέσσερις (αν και είχαν δικαίωμα για έξι) αλλαγές.
 
Ξεκούραση πριν το ταξίδι
Οι Έλληνες διεθνείς επέστρεψαν στην Ελλάδα αμέσως μετά το φιλικό της Τετάρτης και απόλαυσαν διήμερο ρεπό και σήμερα το μεσημέρι (12:00) θα γίνει προπόνηση στον Άγιο Κοσμά, η οποία θα είναι ανοικτή για τους φιλάθλους και τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ στις 23:00 η αποστολή θα αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ για το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου