ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Ομορφιές των Γρεβενών!!!
 
Πολλές ομορφιές είχαμε προχθές στα Γρεβενά,   όπου ο «Ταχυδρόμος» βρέθηκε κοντά στη Νίκη, που έδειχνε όμως πολύ μόνη της   αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το ματς της Νίκης  με τον    Πυρσό Γρεβενών, το οποίο ήταν αδιάφορο βαθμολογικά ματς, αλλά τα είχε όλα!!!
Μέσα σε όλα αυτά τα όμορφα   το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών… αλλά όχι και κεκλεισμένων των τειχών!!! αφού εκτός από τους 40 που έγιναν 60… αρκετοί φίλαθλοι είχαν ανέβει στον τοίχο απέναντι από τη κεντρική κερκίδα και πάνω από τον πάγκο της Νίκης και έτσι παρά την ισχυρή για τέτοιο ματς αστυνομική δύναμη   παρακολουθούσαν ανενόχλητοι τον αγώνα…
Ενα άλλο δυσάρεστο και πρωτόγνωρο γεγονός έγινε στο 92΄, με το τελευταίο σφύριγμα ο τερματοφύλακας του Πυρσού Σουμουλίδης έφυγε τρέχοντας για την κερκίδα, προσπαθώντας να επιτεθεί σε Γρεβενιώτη φίλαθλο που είχε δημιουργήσει επεισόδιο με αυτόν και τον Γκαρόζη, ο οποίος αντέδρασε απαντώντας.
Τελικά ο έξω φρενών ποδοσφαιριστής συγκρατήθηκε από τους φιλάθλους και επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, για να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια και μετά και τις παραινέσεις των ανθρώπων της ομάδας του, ζήτησε συγνώμη από τον οπαδό… Πάντως αν ο διαιτητής Τζήλος έβλεπε…. το περιστατικό, ο Σουμουλίδης θα είχε βαριά τιμωρία!!!
Θετικό στα Γρεβενά ότι όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Χατζή από το Βελεστίνο (γιο του Γιάννη Χατζή που έχει υπηρετήσει τη Νίκη) αλλά και τον άτυχο Αλέξη Γιακάκογλου…
 
 
     
 
 
 
Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και μέρες ομάδα Α’ Εθνικής και όσοι δεν το έχουν καταλάβει θα το καταλάβουν ακόμη καλύτερα, διαβάζοντας και τις αθλητικές εφημερίδες που άρχισαν τα “παίζουν” πολλούς μεταγραφικούς στόχους για τη βολιώτικη ομάδα, που επιστρέφοντας 20 χρόνια μετά στη μεγάλη κατηγορία   θέλει να μείνει εκεί και γι’ αυτό -όπως όλα δείχνουν- θα κάνει και μεγάλες μεταγραφές.
Ανάλογα τα ονόματα κι όχι από το πόσο σίγουρη είναι μια μεταγραφή, τόσο πιο μεγάλα θέματα θα βλέπουμε για τον Ολυμπιακό, που μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας συστήνει στον κόσμο να μην πιστεύει σε φήμες και να ενημερώνεται μόνο από εκεί…
Ο κόσμος όμως   δείχνει να μην μπορεί να περιμένει και μάλιστα όχι απλά θέλει τη φήμη, αλλά την καλλιεργεί, τη διαδίδει   και βάζει και το κάτι παραπίνω ή και το κάτι που αυτός θέλει… 
Ετσι δεν είναι λίγα τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει για παίκτες που έρχονται, για παίκτες που φεύγουν, για παίκτες που θέλουν να έρθουν και για παίκτες που η ομάδα θέλει να φέρει, αλλά μέχρι τώρα το μόνο σίγουρο είναι η αποχώρηση του Φούφουλα.
 Τελευταίο άνομα που ακούσθηκε ήταν αυτό του Νιγηριανού με γαλλικό διαβατήριο Εγκούτου Ολίσε που ανήκει στον Πανθρακικό, που θα… έρθει δανεικός για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς 250.000 ευρώ. Ο Αφρικανός Ολίσε έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα των Μονπελιέ, ΚΠΡ, Λα Λουβιέ, Γκρενόμπλ, Νανσί και Μποβέ.
Λόγω του παρελθόντος πριν από καιρό είχε γραφεί πως ο Αχιλλέας Μπέος «καλεί» Μάριο Μπρέσκα και Χρήστο Κόντη στο Βόλο! …αλλά το ενδιαφέρον για τους δύο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ διαψεύσθηκε τηλεοπτικά!!!
Ακόμη λόγω σχέσης που έγιναν πληροφορίες ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έχει ήδη ξεκινήσει το ψηστήρι προς τον Τσέχο τερματοφύλακα της Χέρτα Βερολίνου -ο οποίος αμείβεται με πάνω από 700.000 ευρώ το χρόνο- επιδιώκοντας να τον φέρει ξανά στην Ελλάδα.
Ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι… δεν έχει βέβαια τυχαία σχέση με τον Αχιλλέα Μπέο, καθώς ο νυν μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού τον είχε παντρέψει πριν από πέντε χρόνια, «σφραγίζοντας» έτσι τη δυνατή φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους. Το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2007 (μετά το πέρασμά του από την ολλανδική Ντε Χάαγκ, την αγγλική Ιπσουιτς και τη γερμανική Μπόχουμ) ο Ντρόμπνι με τη Χέρτα εκπνέει τον προσεχή Ιούνιο (ο γερμανικός σύλλογος οδεύει προς υποβιβασμό συν τοις άλλοις) και ο ίδιος σκέφτεται πολύ σοβαρά να γυρίσει στη χώρα μας.
Ακόμη στα εντός Ελλάδας έντονο ακούσθηκε πως είναι το ενδιαφέρον και για τον Κροάτη διεθνή πορτιέρο του Παναθηναϊκού Μάριο Γκαλίνοβιτς, αλλά και τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Ματίας Λέκι του Ηρακλή! Ο 28χρονος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής «κουβαλά» τεράστια καριέρα στις Ροζάριο Σεντράλ, Ρίβερ Πλέιτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Θέλτα.
Όπως και ο Λέκι, έτσι συμβόλαιο έχει και ο Γιώργος Μπάρκογλου, που είναι παίκτης του Λεβαδειακού και έχει περάσει από τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την Ξάνθη, το Αιγάλεω και τον Άρη. Το σίγουρο είναι πως   από τα ονόματα που ακούσθηκαν και μόνο είτε αυτοί έρθουν στο Βόλο είτε όχι… ο Ολυμπιακός που συγκαταλέγεται στους μεγάλους θα κτυπήσει μεγάλα ονόματα… και όπως είχε τονίσει κάποιος στην ομάδα τον περασμένο Γενάρη, το καλοκαίρι που θα είμαστε Α’ Εθνική   κάποιοι που τώρα το σκέφτονται να έρθουν… τότε θα παρακαλάνε… Και κάποιοι ήδη άρχισαν να αυτοπροτείνονται.
 
 
 
 
 
 
Το καλό παράδειγμα  
Το κοινωνικό πρόσωπο του Ολυμπιακού Βόλου αναδείχθηκε χθες με την πρωτοβουλία εθελοντικής αιμοδοσίας από όλους όσοι απαρτίζουν την «ερυθρόλευκη» οικογένεια. Συγκεκριμένα, στο ΕΑΚ βρέθηκε η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και με κεντρικό σύνθημα «Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι βία στα γήπεδα» ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι «πρωταθλητής εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων».
 
Σουτ για «ρεκόρ Γκίνες»…
Μία φάση από αυτές που σπάνια σημειώνονται στα γήπεδα και που κάλλιστα θα μπορούσε να μπει στο βιβλίο Γκίνες, συνέβη στο προχθεσινό παιχνίδι των Νέων Αθλητών με το Θησέα. Συγκεκριμένα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Αγριάς, Τζόναθαν Βαΐτσης, εκνευρισμένος από μια απόφαση του διαιτητή Τρυφωνίδη, κλότσησε τη μπάλα, αλλά αντί για τέρμα βρήκε… μπαλκόνι. Έστειλε λοιπόν τη μπάλα με σουτ βολίδα πρώτα στο κεφάλι μιας γυναίκας, που εκείνη τη στιγμή τίναζε το χαλί της στο μπαλκόνι του σπιτιού της, έξω από το γήπεδο, και μετά μέσα στο σπίτι, περνώντας τη από τη μπαλκονόπορτα!!! Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ του Θησέα. Εδώ κατάφερε με τέτοια απίστευτη καραμπόλα να στείλει τη μπάλα μέσα στο σπίτι από πολλά μέτρα απόσταση, τα δίχτυα θα δυσκολευόταν να βρει…; Ας μας πει και την πεντάδα για το τζόκερ…  
 
Ψάχνουν «λαβράκια»…
Στον Πύρασο μπορεί να είναι αδιάφοροι στους επόμενους δύο αγώνες του πρωταθλήματος, ωστόσο η τεχνική ηγεσία κάνει ήδη κινήσεις με φόντο την επόμενη μέρα. Πέρα από τους νεαρούς παίκτες που ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες και πλέον δοκιμάζονται στις προπονήσεις του Πυράσου, ο προπονητής της ομάδας, Λάκης Μπακάλης, «οργώνει» και τα γήπεδα του τοπικού πρωταθλήματος για να δει πιθανούς στόχους της ομάδας. Την Τετάρτη ο κόουτς του Πυράσου βρέθηκε στο «Παντελής Μαγουλάς», όπου παρακολούθησε το παιχνίδι Νέοι Αθλητές Νίκης-Θησέας, παρακολουθώντας κατά πάσα πιθανότητα νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία της Νίκης.
 
Σεμινάριο
Πάνω από 70 διαιτητές βρέθηκαν χθες στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Θ., όπου παρουσία της ΤΕΔ, του Δ.Σ. της Ενωσης και του διεθνή διαιτητή μας   Γιώργου Δαλούκα   έγινε επιμορφωτική ημερίδα των διαιτητών με την παρουσία και του διευθυντή ανάπτυξης της Ελληνικής Διαιτησία Κύρου Βασάρα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου