ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κουρσάρος στην Κέρκυρα ο Θησέας, επέστρεψε με πρόκριση

κουρσάρος-στην-κέρκυρα-ο-θησέας-επέστ-447751

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε χθες ο Θησέας Αγριάς, επικρατώντας με 1-0 του Αγίου Ματθαίου στην Κέρκυρα για την α’ φάση του θεσμού, χάρις σε τέρμα που προήλθε από αυτογκόλ του Παπαδόπουλου στο 12’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς κατάφερε να πάρει την πρόκριση και να επιστρέψει στη βάση της πλέον, συνεχίζοντας την προετοιμασία της για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι πράσινοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κάτι φυσιολογικό για την εποχή, αλλά είχαν τη συνοχή και τη συγκέντρωση για να φθάσουν στην επικράτηση, έχοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όπου ήρθε και το γκολ της πρόκρισης.

Αρχικά και μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Θησέας Αγριάς είχε σημαντική ευκαιρία με τον

νεοαποκτηθέντα Κατσιγιάννη, αλλά ο Σπαταλάς έκανε πολύ καλή απόκρουση και είπε «όχι» διατηρώντας το μηδέν, ενώ και πάλι από προσπάθεια του Κατσιγιάννη μετά από δύο λεπτά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν μετά από ενέργεια του Τσιανάκα και σύγχυση στην περιοχή ο Κάρρας προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά αυτή κόντραρε πάνω στον Παπαδόπουλο για να σημειωθεί το 0-1 με αυτογκόλ.

Οι γηπεδούχοι του ΟΦΑΜ άγγιξαν την ισοφάριση στο 20’, αλλά ο πολύπειρος τερματοφύλακας του Θησέα, Κουτσιρίμπας, πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση και στέρησε το γκολ στον Ιασωνίδη, που απείλησε με κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και ο Θησέας είχε άλλη μια ευκαιρία για να σκοράρει στο 67’, με τον Κοτζαθανάση να αναλαμβάνει την εκτέλεση φάουλ, όμως ο Σπαταλάς, διατήρησε το 0-1. Ακολούθως ο Τσιανάκας στο 85’ είχε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι και πέρασε άουτ κι έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η ομάδα της Αγριάς ευχαρίστησε το σύλλογο της Κέρκυρας και τους ανθρώπους της για τη φιλοξενία τους, αλλά και την Αστυνομία που «οδήγησε» την αποστολή μέχρι το λιμάνι για να προλάβει το πλοίο.

Διαιτητής: Ειρήνη Πίγγιου (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Π. Σίσκας (Γιάννενα), Ζ. Νάστος (Πρέβεζας)

ΟΦΑΜ (Σ. Σιδερόπουλος): Σπαταλάς, Κάρρας (82’ Σπίνουλας Ν.), Γραμμένος, Παπαδόπουλος, Γραικός Κ., Ταμπάκου, Σπ. Σπίνουλας, Ανδριώτης Κ. (64’ Βρυώνης), Αμπατζίδης (64’ Σούκερας), Γωνιάδης, Ιασωνίδης (46’ Μποζίκης).

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ (Κ. Σταματίου): Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Κουκουτής, Δημουλάς, Σπαθής, Χατζησταμάτης, Καραμανλής (75’ Κουτσούκης), Αλεξίου, Καρατσώλης, Τσιανάκας, Κατσιγιάννης (65’ Κοτζαθανάσης).

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε χθες η δράση της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ της ημέρας σημείωσε ο ΑΟ Υπάτου, ο οποίος διέλυσε με 7-1 τον Αμβρακικό Λουτρού, ενώ η Παναχαϊκή επικράτησε 2-1 του Φωστήρα στον Ταύρο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η τύχη δύο αγώνων κρίθηκε στην παράταση, με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Αμβρυσσέα Διστόμου να παίρνουν τελικά την πρόκριση. Στα πέναλτι οδηγήθηκε το Παναγρινιακός-Ηρακλής Λάρισας, με την ομάδα του Αγρινίου να επικρατεί τελικά 4-3. Η α’ φάση θα ολοκληρωθεί στις 5/9 με τα εναπομείναντα 8 παιχνίδια και στη συνέχεια θα διενεργηθεί η κλήρωση της β’ φάσης του Κυπέλλου.

Πλέον, ο Θησέας Αγριάς θα κληρωθεί με μία από τις ομάδες του 2ου Ομίλου:

2ος όμιλος (αποτελέσματα)

Παναγρινιακός-Ηρακλής Λάρισας 4-3 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)

ΠΟ Φήκης-Αναγέννηση Αρτας 1-0

Αχέρων Καναλακίου-Αετός Μακρυχωρίου 2-0

ΟΦ Αγίου Ματθαίου-Θησέας Αγριάς 0-1

Αστέρας Καληράχης-Αμβρυσσέας Διστόμου 1-2 παρ. (1-1 κ.α.)

Ναυπακτιακός Αστέρας-Τηλυκράτης 0-3

ΑΟ Υπάτου-Αμβρακικός Λουτρού 7-1

ΑΕ Λευκίμμης-Ατρόμητος Παλαμά 3-2 παρ. (2-2 κ.α.)

Κοζάνη-Δήμητρα Ευξεινούπολης 2-1

ΑΕΠ Κοζάνης-ΠΟ Ελασσόνας (5/9).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου