ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχία σημείωσε το 8ο Winter Camp του Kyokushinkai Karate στα Χάνια

επιτυχία-σημείωσε-το-8ο-winter-camp-του-kyokushinkai-karate-στα-χ-146251

Το 8ο WINTER CAMP του KYOKUSHIN KARATE διοργάνωσε ο εκπρόσωπος του συστήματος της χώρας μας, κ. Ιωάννης Στεφάνου, στα Χάνια του Πηλίου το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή αθλητών του Kyokushinkai Karate από τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη από τον σύλλογο του προπονητή κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου: «Το 8ο Winter Camp του Kyokushinkai Karate προσέφερε στους αθλητές τη δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον απ’ αυτό του γυμναστηρίου και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι, φορώντας μόνο τη φόρμα του καράτε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω κρύου και κόντρα στα καιρικά φαινόμενα.

Το χειμερινό καμπ έγινε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των αθλητών του Kyokushinkai Karate, καθώς μέρος της δυναμικής τους εκπαίδευσης περιείχε προπονήσεις στη φύση, εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτή την διοργάνωση βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον.

Ο νομός Μαγνησίας προσφέρεται για τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς έχει όλα εκείνα τα κατάλληλα φυσικά στοιχεία και εγκαταστάσεις, όπως στα Χάνια του Πηλίου. Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος, διδάχθηκαν από τους προπονητές του συλλόγου μας Ιωάννη, Μάριο και Κυριακή Στεφάνου ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους.

Οι προπονήσεις έγιναν σε τρεις περιόδους: το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου από τις 13:00 έως τις 15:00 με δύο ώρες εκπαίδευση στο χιόνι, το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00 με τη διδασκαλία αυτοάμυνας δρόμου από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μάριο Στεφάνου στις εσωτερικές εγκαταστάσεις στο «Χάνι του Κοκκίνη» και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 12:00 με μεγάλο πρόγραμμα τζόκινγκ στις χιονισμένες διαδρομές των Χανίων, αναρρίχηση με σχοινί καθώς και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ενθουσιάστηκαν τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την απερίγραπτη ομορφιά των χιονισμένων τοπίων. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου αναφέρθηκε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Kyokushinkai Karate, στα οποία αγωνίστηκε ο ίδιος, και σε ιστορικά ντοκουμέντα του Θρυλικού Ιδρυτού Sosai Mas Oyamas 10 Dan, τον οποίο γνώρισε προσωπικά.

Στο τέλος του διήμερου Winter Camp όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος, πήραν δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής από τον αρχηγό του συστήματος κ. Ιωάννη Στεφάνου, ο οποίος έχει καθιερώσει σε ετήσια βάση το Winter Camp.

Κατά την απονομή των διπλωμάτων και μεταλλίων ο εκπρόσωπος του Kyokushinkai karate, κ. Ιωάννης Στεφάνου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, η νέα πρόεδρος κ. Αριστέα Δημητρακοπούλου και ο Γραμματέας κ. Μπούρης Κωνσταντίνος, τίμησαν τη μνήμη του προέδρου εν ζωή του συλλόγου μας, Νικολάου Μουλτανάρη, καθώς απεβίωσε αιφνίδια τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Επίσης έγινε η απονομή των Διπλωμάτων Μαύρων Ζωνών Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) στους αθλητές και προπονητές του Συλλόγου μας: Sempai Μπούρης Κωνσταντίνος 1ο Dan, Sensei Κυριακή Στεφάνου 3 Dan, Sensei Μάριος-Ζήσης Στεφάνου 3 Dan, Shihan Νικόλαος Δελληγιάννης 5 Dan και Shihan Ιωάννης Στεφάνου 6Dan.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος έκοψε την πίτα του Winter Camp. Κατά τη διάρκεια του Winter Camp όλοι οι αθλητές διδάχθηκαν σε ειδικό σεμινάριο τη βασική υποστήριξη ζωής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τον κ. Πέτρο Γαβαλά της «Λέσχης Εθελοντών Βόλου», τον οποίο ευχαριστούμε τόσο για την ιατρική προστασία των αθλητών όσο και για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Ο εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Τέλη Μπασδάνη, για την οικονομική υποστήριξη προς τον σύλλογο για την κάλυψη εξόδων της διοργάνωσης.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί από καρδιάς όλους αυτούς που έδωσαν το παρών (γονείς, αθλητές και φίλοι) και οι οποίοι του εξέφρασαν την αγάπη και τη χαρά τους, και τους υπόσχεται ότι θα συνεχίσει ακούραστα να διοργανώνει και να διαπαιδαγωγεί με τις ηθικές αξίες και άλλες γενιές νέων παιδιών.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την τελετή απονομής των διπλωμάτων στο τέλος του Winter Camp, ο εκπρόσωπος του συστήματος, κ. Ιωάννης Στεφάνου, βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον κ. Μάνο και Σάκη Κοκκίνη τόσο για την προσφορά τους στον Σύλλογο μέσω του Astra Tv, που προβάλλει το αξιόλογο έργο του συλλόγου μας, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε διοργανώσει Ευρωπαϊκά, Διεθνή, Βαλκανικά και πολλά Διασυλλογικά Πρωταθλήματα στην πόλη μας, τον Βόλο, όσο και για την άριστη διαμονή και διατροφή που παρέχει στους αθλητές μας κατά την παραμονή μας στο «Χάνι του Κοκκίνη» και στο Ξενοδοχείο «Τασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου